Hva er størrelsen på harddiskbufferen, og betyr det noe?

Vi ser ofte størrelsen “ HD Buffer ” eller “ HD Cache ” skrevet på harddiskene sammen med de andre spesifikasjonene. Mange brukere er uvitende om denne sektoren av spesifikasjonen og overser ofte den mens de kjøper. I denne artikkelen vil vi informere deg om funksjonaliteten og nødvendigheten av denne spesifikasjonen.

Hva er størrelsen på harddiskbufferen?

Hard Disk Buffer kalles noen ganger av " Disk Buffer ", "Disk Cache " eller " Cache Buffer " i spesifikasjonene, men de refererer alle til samme spesifikasjon. Harddiskbuffer er minnet innebygd på harddisken som fungerer som et midlertidig lagringssted for data som overføres til eller fra harddisken. Bufferstørrelsen er forskjellig for harddisker og SSD-lagringsstasjoner.

Det er en innebygd mikrokontroller i harddiskene og SSD-ene som er ansvarlig for å opprette, beholde og overføre hurtigbufrede data i harddiskbufferen. Disse dataene blir sjelden gjenbrukt av datamaskinen, og dermed er mengden behov for minne ofte ganske mindre. De fleste moderne harddisker inneholder harddiskbuffere fra 8 til 256 MB. Mens SSD-ene kan inneholde buffere opptil 4 GB . Imidlertid inneholdt gamle harddisker vanligvis buffere på 2 til 4 MB lagringskapasitet.

Buffer er ansvarlig for å lagre noen data og deretter overføre dette til eller fra harddisken. Dette resulterer i økt hastighet og mer effektiv overføring mellom datamaskinen og harddisken. Dette reduserer også bevegelsen til lese- / skrivehodet over magnetskiven, noe som resulterer i redusert slitasje. Imidlertid er data ikke lagret i bufferen til enhver tid, og det er bare nyttig i sjeldne scenarier.

Betyr harddiskbufferstørrelse noe?

Svaret på dette er ikke enkelt, og det kommer helt an på situasjonen. Det er tilfeller der bufferstørrelsen kan hjelpe, men bruken av dem er ofte bare begrenset til en bestemt situasjon. Når en bruker skriver store filer overføringshastigheten er begrenset til bevegelseshastighet av spindler og cache ikke øke dette i noen form eller måte, derfor, i dette scenariet, er hurtigbufferstørrelsen ubrukelig.

Men hvis du overfører små filer som er mindre enn størrelsen på hurtigbufferen, vil stasjonen bevisst endre rekkefølgen på filene for å øke effektiviteten, og overføringshastigheten økes. Derfor kan ikke bufferbufferstørrelsene tas helt ut av ligningen, og de økes kontinuerlig i de kommende harddiskene.

Hvis du ønsker å kjøpe en harddisk og er forvirret om spesifikasjonene du vil vurdere, bør den første prioriteten være " RPM " som definerer hastigheten på harddiskens skrive- / leseevne. For det andre, bør du være bekymret for prisen du får den harddisken til, hvis prisforskjellen mellom to harddisker er betydelig og den eneste forskjellen er bufferstørrelsen, få den billigere fordi du knapt vil merke noen forskjell mellom to.

Imidlertid, hvis du fikk muligheten til en harddisk med en større harddiskbuffer og prisforskjellen ikke er mye, anbefales det å få den med større bufferstørrelse.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det