Fix: Minecraft svarer ikke

Minecraft er utviklet av Mojang og spilles av tusenvis av spillere over hele verden. Det startet for en stund siden og har vært vellykket siden med støtte i Android og iOS sammen med sitt flaggskip PC-program. Den har en åpen verden der spillere bygger gjenstander og bygninger med råvarer.

Minecraft ikke svarer er ikke noe nytt og oppstår til og med de sterkeste PCene og bærbare datamaskinene nå og da. Problemet er stort sett ikke relatert til PC-spesifikasjoner. Det er mange innstillinger og konfigurasjoner som kan føre til at applikasjonen ikke fungerer etter behov og forårsaker bisarre problemer som den som diskuteres.

Hva får Minecraft til å ikke være responsiv?

Vi så på flere brukerrapporter, og etter å ha eksperimentert på våre egne datamaskiner ved å lage nøyaktig de samme forholdene, konkluderte vi med at det er flere grunner til at spillet ikke reagerer. Spillet reagerer ikke av flere grunner og kan strekke seg opp til minutter og i noen tilfeller på ubestemt tid.

 • Utdatert Java-versjon: Minecraft bruker Java-plattformen for å kjøre ordentlig og få mekanikken sin i gang. Hvis Java-plattformen er utdatert eller ikke er riktig installert på datamaskinen din, kan det hende at du ikke svarer på problemer.
 • Utdaterte Windows: Windows er hovedoperativsystemet der Minecraft kjører. Hvis operativsystemet er utdatert, eller det er noen problemer, vil du Minecraft sannsynligvis ikke kunne kjøre og ikke svare.
 • Ufullstendig / ødelagt Minecraft-installasjon: Det er også tilfeller der Minecraft-installasjonen er ødelagt eller ufullstendig. Dette kan oppstå hvis versjonen ikke ble oppdatert riktig, eller hvis du flyttet spillet manuelt til en annen katalog.
 • Utdatert Minecraft: Minecraft slipper oppdateringer nå og da for å introdusere nye funksjoner og løse feil og feil. Hvis du har en utdatert versjon, kan Minecraft nekte å starte og ikke svare.
 • Mods: Hvis du kjører Minecraft med mods, anbefales det at du deaktiverer dem og prøver å starte spillet igjen. Mods endrer oppførselen til spillet ved å forbedre teksturen.
 • Videodrivere: Videodrivere er en annen kjent årsak på grunn av hvilket problemet oppstår. Hvis videodriverne er utdaterte eller ufullstendige, vil ikke spillet kunne starte og vil gå i en tilstand som ikke svarer.
 • Administratorrettigheter: I noen sjeldne tilfeller kreves administratorrettigheter for å kjøre spillet. Hvis spillet ikke har forhøyet tilgang, vil det oppstå problemer som det som diskuteres.

Før vi går videre til løsningene, må du sørge for at du har en aktiv åpen internettforbindelse og er logget på som administrator. Sørg også for at Minecraft er sikkerhetskopiert over skyen.

Løsning 1: Oppdatering av Java

Java-pakker inneholder flere forskjellige filer som brukes av spill og applikasjoner på datamaskinen din. Minecraft er en stor bruker av Java og bruker rammeverket så mye at det til og med har lagt til "Java" -koden i tittelen. Derfor, hvis spillet krasjer, vil vi prøve å oppdatere Java manuelt og se om dette gjør susen. En ufullstendig Java-installasjon på datamaskinen din er den mest sannsynlige årsaken til problemet som ikke svarer.

Først vil vi sjekke OS-typen din. Avhengig av 32 eller 64-biters versjon, fortsetter vi med oppdatering av data.

 1. Høyreklikk på denne PC-en på skrivebordet ditt og velg Egenskaper .
 1. Nå foran Systemtype sjekke hvilken type operativsystem installert på datamaskinen. Last ned Java-filene fra (her)
 1. Pakk nå ut filen som du nettopp laster ned til et tilgjengelig sted. Åpne mappen og kopier filversjonsmappen du ser.
 1. Trykk nå på Windows + E for å starte Windows Utforsker og naviger til følgende bane:
C: \ Program Files \ Java (for 32 bit) C: \ Program Files (x86) \ Java (for 64 bit)

Lim inn filen du kopierte til stedet. Forsikre deg om at du kopierer navnet på mappen vi nettopp limte inn.

 1. Start nå Minecraft mod manager og klikk på Rediger profil til stede nederst på skjermen.
 1. Nå under Java-innstillingene (Avansert) , sjekk det kjørbare alternativet og erstatt riktig bane. På bildet ovenfor er banen til filen vi nettopp limte inn riktig.
 2. Start datamaskinen på nytt og start Minecraft igjen. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Oppdatering av Windows til den siste versjonen

Windows er hovedoperativsystemet der Minecraft kjører. Hvis Windows-versjonen din er utdatert, vil mange applikasjoner ikke fungere ordentlig og forårsake feil. Windows-oppdatering handler ikke bare om operativsystemet, i stedet inneholder en enkelt Windows-oppdatering flere feilrettinger og forbedrede funksjoner for flere forskjellige moduler, inkludert video og lyd. Hvis Windows ikke er oppdatert til den siste versjonen, anbefaler vi at du oppdaterer den så snart som mulig.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " oppdater " i dialogboksen og åpne applikasjonen.
 1. Nå vil Innstillinger åpnes. Klikk på knappen Se etter oppdateringer . Nå vil datamaskinen automatisk se etter eventuelle oppdateringer og installere dem på datamaskinen.

Merk: Det kreves en aktiv internettforbindelse for å bruke oppdateringene.

Løsning 3: Gi forhøyet tilgang

Vanligvis har spill som kjører i en administratorkonto ingen problemer med tillatelser og bruk av ressurser. Dette kan imidlertid ikke være sant i noen tilfeller, og Minecraft vil kanskje ikke kunne bruke alle ressursene på grunn av begrenset tilgang. I denne løsningen vil vi navigere til den viktigste kjørbare Minecraft og sørge for at administratorrettigheter blir gitt. For dette må du være logget på som administrator på datamaskinen din.

 1. Naviger til hovedkatalogen der Minecraft er installert, og finn det viktigste kjørbare spillet.
 2. Høyreklikk nå på den og velg Egenskaper .
 3. Når eiendomsvinduet har åpnet, klikker du på Kompatibilitet ved å bruke toppen av vinduet og merker av for alternativet Kjør dette programmet som administrator .
 1. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte. Start datamaskinen på nytt og start spillet. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 4: Deaktivering av mod

Mods er veldig populære i Minecraft, og det er et stort utvalg av dem tilgjengelig på internett. De forbedrer spillerens opplevelse ved å legge til mer innhold og teksturer i spillet, og lar spilleren legge til tilpasset innhold. Uansett hvor nyttige de er, er de kjent for å komme i konflikt med spillets mekanikk siden de direkte samhandler med spillkjernen og endrer variabler.

Derfor anbefales det at du deaktiverer alle modiene som er installert på Minecraft. Du kan enten deaktivere dem eller flytte mods-mappen fra Minecraft-katalogen til en annen. Ikke glem å starte datamaskinen på riktig måte før du starter spillet igjen.

Løsning 5: Oppdatering av videodrivere

Hvert spill bruker videodrivere som er installert på datamaskinen din for å vise spillet riktig på datamaskinen. Hvis du har eldre drivere installert på datamaskinen din eller de er utdaterte, vil du ikke kunne spille Minecraft ordentlig.

Nå er det to måter du kan oppdatere videodrivere på. Du kan enten navigere til produsentens nettsted og laste ned driverpakken (og kjøre den kjørbare filen), eller du kan prøve å oppdatere dem manuelt som vi gjør nedenfor.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, utvider du kategorien Skjermkort , høyreklikker på grafikkmaskinvaren og velger Oppdater driver .
 1. Nå har du to alternativer. Enten kan du bruke Windows-oppdateringen, slik at den kan installere de nyeste driverne automatisk, eller du kan manuelt navigere til produsentens nettsted og velge det andre alternativet etter at du har lastet ned filen.
 1. Start spillet på riktig måte etter oppdatering av driverne, og sjekk om du kan kjøre Minecraft uten at det ikke svarer.

Løsning 6: Deaktivere / avinstallere Discord

Discord er et VoIP-program som lar brukerne kommunisere med hverandre mens de spiller spill. Det tilbyr et overlegg som du kan aktivere over et hvilket som helst spill og kommunisere med hverandre uten å alt-fane til noe annet vindu. Dette er veldig nyttig, men forårsaker problemer med Minecraft, som du kanskje har gjettet. Det forårsaker problemer fordi overlegget er rett over det løpende spillet, og hvis de ikke støtter hverandre, vil det være en konflikt som forårsaker tilstanden som ikke svarer.

Derfor bør du deaktivere Discord fra å kjøre. Du bør ikke åpne den i det hele tatt etter at du har startet datamaskinen på nytt. Hvis Discord er satt til å åpne automatisk, kan du sjekke artikkelen How To Stop Discord from Opening at Startup. Nedenfor er metoden for hvordan du avinstallerer Discord.

 1. Trykk Windows + R, skriv “appwiz.cpl” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i applikasjonsbehandling, søk etter oppføringen av Discord . Høyreklikk på applikasjonen og velg Avinstaller .
 1. Start datamaskinen på nytt etter at du har installert applikasjonen, og sjekk om problemet er løst.

Løsning 7: Venter på det

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du prøve å vente på det. Det er mange tilfeller der den ikke svarende dialogen vanligvis forsvinner etter en kort stund, og spillet laster opp helt fint. Under den ikke-svarende dialogen feilsøker Windows alle mulige tilfeller hvorfor applikasjonen ikke kjører.

Hvis årsaken blir identifisert i tide, blir løsningen brukt på spillet, og spillet starter som forventet. I følge brukerrapporter var det noen tilfeller der dialogen gikk bort i løpet av sekunder, og i noen tok det flere minutter. Hvis du har tid, kan du prøve å vente på den, eller du kan gå til neste løsning og gjøre en fullstendig installasjon på nytt.

Løsning 8: Oppdatere / installere Minecraft på nytt

Hvis du har en utdatert versjon av Minecraft på datamaskinen din, bør du oppdatere spillet ditt så snart som mulig. Minecraft-utviklere frigjør oppdateringer nå og da for å introdusere nye funksjoner i spillet eller fikse eksisterende feil. Følg trinnene nedenfor for å tvinge oppdateringen av applikasjonen:

 1. Start Minecraft Launcher og klikk på Alternativer ved siden av brukernavnet
 2. Klikk nå på Force Update . Dette vil gjøre at applikasjonen ser etter tilgjengelige oppdateringer kraftig.

Etter at oppdateringsprosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og prøv å starte spillet og se om problemet er løst. Hvis oppdatering ikke løser det, eller du ikke engang kan starte oppstarteren riktig, kan du fortsette og installere spillet på nytt. Forsikre deg om at fremgangen din er sikkerhetskopiert i skyen før du går videre.

 1. Trykk Windows + R, skriv “appwiz.cpl” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Finn Minecraft- oppføringen, høyreklikk på den og velg Avinstaller .
 3. Start datamaskinen på nytt etter avinstalleringen. Gå nå til det offisielle Minecraft-nettstedet og last ned den kjørbare filen til et tilgjengelig sted.
 1. Før du installerer spillet, trykk Windows + R, skriv “ % appdata% ” og trykk Enter. En katalog åpnes. Flytt et skritt tilbake , så ser du tre mapper, nemlig:
Lokal LocalLow Roaming

Naviger inn i hver katalog en etter en og slett Minecraft-mappene. Start datamaskinen på nytt og installer nå spillet ved hjelp av administratorrettigheter.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det