Fix: RPC-serveren er utilgjengelig på Windows 7, 8 og 10

RPC er også kjent som Remote Procedure Call. Det er en teknologi til stede siden fremveksten av datamaskiner og benytter kommunikasjonsteknikken mellom prosesser. Hovedformålet er å gjøre det mulig for en klient og en server å kommunisere med hverandre over nettverket. Det samme kan sies om enheter.

RPC-serveren er utilgjengelig

Enkelt sagt, når du deler data eller informasjon over et hvilket som helst nettverk, gjør RPC det som gjør alt for deg. RPC spiller også en viktig rolle i å administrere enheter over nettverket, og brukes også i eksterne enheter til kontrollere som skannere eller skrivere.

Hva er årsaken til feilen 'RPC-serveren er utilgjengelig'?

Siden RPC er kommunikasjon mellom forskjellige enheter, er det flere forskjellige moduler som kan være ansvarlige for å forårsake feilmeldingen. Med det sagt, her er noen av de skyldige som kan være ansvarlige i ditt tilfelle:

 • En eller flere tjenester som kreves av RPC er deaktivert - I de fleste tilfeller vil dette spesielle problemet oppstå når en eller flere datamaskiner som er involvert i tilkoblingen, har en (eller flere) obligatoriske tjenester deaktivert. Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet ved å bruke Tjenester-verktøyet til å tvinge til å starte deaktiverte tjenester.
 • Fjernhjelp er deaktivert av brannmur - Windows-brannmur og noen få andre tredjepartsekvivalenter er kjent for å blokkere fjernhjelpstilkoblingen som standard. Hvis dette er den skyldige som utløser problemet, kan du løse problemet ved å opprette et unntak for denne typen tilkobling.
 • Deling av IPV6 eller filskriver er deaktivert - Enkelte typer RPC-servere krever at både IPV6 og File PRinter Sharing er aktivert på gjeldende nettverkstilkobling. Flere brukere som sliter med å løse dette problemet, har rapportert at problemet ble løst etter at de aktiverte begge fra Network Properties.
 • IP-adressen krasjer RPC-serveren - En tvetydig IP kan også utløse denne spesielle feilmeldingen. Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet ved å tømme og fornye IP-adressen.
 • RPC-tjenester deaktiveres via registeret - Visse verktøy eller manuell brukerintervensjon, jeg tvinger noen tjenester som kreves av en RPC-server for å forbli deaktivert. Brukere som befinner seg i et lignende scenario, har rapportert at problemet ble løst etter at de brukte Registerredigering til å tvinge i gang tjenestene som ble brukt av RPC-komponenten.

Før du begynner å gå gjennom løsningene, må du sørge for at du har en aktiv internettforbindelse og er logget på som administrator på datamaskinen din. Videre, hvis du bruker datamaskinen i et arbeidsmiljø, er det best at du kontakter nettverksadministratoren. Hvert arbeidsmiljø har sin egen konfigurasjon av nettverket og PC-ene.

Løsning 1: Kontrollerer RPC-tjenesten på datamaskinen din

Det første som brukerne bør sjekke om de støter på denne feilen, er RPC-tjenesten på datamaskinen din. Konflikter med andre tredjepartsapplikasjoner eller endring av systemsystemene kan tvinge RPC-tjenesten til å gå fra standardverdien (automatisk) til manuell. Dette betyr at RPC kanskje ikke starter automatisk når det er nødvendig.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ services.msc ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i tjenestevinduet, søk etter følgende prosesser:
Remote Procedure Call (RPC) RPC Endpoint Mapper eller Remote Procedure Call (RPC) Locator DCOM Service Process Launcher

Høyreklikk på hver tjeneste en etter en, og velg Egenskaper .

Tjenester tilknyttet RPC
 1. Når du er i egenskaper, må du sørge for at tjenesten er startet og oppstartstypen er angitt som automatisk .
Endrer oppstartstype og status for RPC-tjenester
 1. Lagre endringer og avslutt. Start datamaskinen på nytt og sjekk om feilmeldingen er løst.

Løsning 2: Aktivere fjernhjelp i brannmur

Fjernhjelp er en mekanisme som lar andre brukere eller datamaskiner se skjermen på datamaskinen din og til og med kontrollere den hvis du velger å. Fjernhjelp kan også spille inn når det gjelder RPC-servere, siden klienten og serveren også utveksler informasjon i en mye større og komplisert skala. Hvis brannmuren din ikke er konfigurert riktig, vil du få feilen som diskuteres.

Hvis du tilhører en organisasjon, bør du kontakte nettverksadministratoren for å se på problemet. Når du feilsøker nettverket, er det en måte å feilsøke hvor problemet ligger, å slå av hovedbrannmuren. I denne demoen vil vi bare gå gjennom det du (brukeren) kan gjøre ved sin egen personlige brannmur på datamaskinen.

 1. Trykk på Windows + R, skriv ' kontroll ' i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når kontrollpanelet dukker opp, kan du søke etter brannmur i søkefeltet øverst til høyre på skjermen. Fra resultatene klikker du på Tillat en app gjennom Windows-brannmur som er en underkategori under Windows-brannmur .
Windows-brannmur - Kontrollpanel
 1. Klikk på Endre innstillinger og sørg for at oppføringer som håndhever RPC er aktivert, for eksempel Fjernhjelp .
Aktivere ekstern assistanse - brannmur
 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette løste feilmeldingen under diskusjon.

Løsning 3: Deaktivere selektiv oppstart

Den selektive oppstarten er en oppstartsmetode som lar datamaskinen din slå på med et minimalt antall varer lastet inn. Dette gjøres vanligvis når du feilsøker problemer med datamaskinen din som kan involvere andre tredjepartsapplikasjoner. Imidlertid vil datamaskinen ikke laste alle RPC-komponentene på datamaskinen når du starter med selektiv oppstart. Vi velger normal oppstart og ser om dette løser problemet.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ msconfig ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i oppstartskonfigurasjonen, velger du kategorien Generelt og velger alternativet Normal oppstart .
Velge normal oppstart - Boot-konfigurasjon på Windows 10
 1. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte. Nå blir du bedt om å starte på nytt. Start umiddelbart på nytt ved hjelp av vinduet som dukker opp, og sjekk om feilmeldingen er løst.

Løsning 4: Aktivering av IPV6 og fil- og skriverdeling for det tilkoblede nettverket

I noen tilfeller kan du støte på feil 1722: RPC-serveren er utilgjengelig i tilfeller der det er et nettverkstilkoblingsforstyrrelse forårsaket av en eller flere innstillinger. Flere berørte brukere har rapportert at i deres tilfelle ble problemet løst etter at de oppdaget at Printer Sharing for Microsoft Networks and Protocol Version 6 (TCP / IPv6) begge var deaktivert fra deres tilkoblede nettverksegenskaper.

Når de to alternativene ble aktivert, har de mest berørte brukerne rapportert at problemet ble løst. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “ncpa.cpl” og trykk Enter for å åpne vinduet Nettverkstilkoblinger .
 2. I vinduet Nettverkstilkoblinger høyreklikker du på nettverket du er koblet til, og trykker Egenskaper.
 3. Når du kommer til egenskapene til nettverkstilkoblingen, går du til kategorien Nettverk og blar nedover listen over elementene.
 4. Finn fil- og skriverdeling for Microsoft Networks og Internet Protocol versjon 6 (TCP / IPv6), og sørg for at begge tilhørende boksene er merket av. Klikk deretter OK for å lagre endringene.
 5. Start datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste oppstart.
//appuals.com/wp-content/uploads/2019/05/enabling-ipv6.webm

Hvis du fremdeles støter på feil 1722: RPC-serveren er utilgjengelig , flytt ned til neste metode nedenfor.

Løsning 5: Spyling av DNS og forny

Noen berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet etter å ha brukt en forhøyet ledetekst for å skylle DNS og fornye forbindelsen. Men for at denne løsningen skal være effektiv, må du sørge for at tjenestene som er involvert i RPC-tilkoblingen kjører (følg metode 1).

Hvis du er sikker på at de nødvendige tjenestene kjører, er det en rask guide til å skylle DNS og fornye tilkoblingen:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “cmd” og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet ledetekst. Hvis UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Inne i den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å tømme gjeldende IP-konfigurasjon:
  ipconfig / flushdns
 3. Når kommandoen er registrert, skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å fornye IP-konfigurasjonen:
  ipconfig / fornye
 4. Når IP-en er fornyet, lukker du den forhøyede ledeteksten og gjenskaper trinnene som tidligere utløste feil 1722: RPC-serveren er ikke tilgjengelig for å se om problemet er løst.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Løsning 6: Bruk Registerredigering til å tvinge RPC-tjenester til å starte

Noen berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet etter å ha brukt en forhøyet ledetekst for å skylle DNS og fornye forbindelsen. Men for at denne løsningen skal være effektiv, må du sørge for at tjenestene som er involvert i RPC-tilkoblingen kjører (følg metode 1).

Hvis du er sikker på at de nødvendige tjenestene kjører, er det en rask guide til å skylle DNS og fornye tilkoblingen:

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “regedit” og trykk Enter for å åpne Registerredigering. Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control) , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Inne i Registerredigering, bruk venstre rute for å navigere til følgende sted:
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ RpcSs

  Merk: Du kan enten komme dit manuelt ved å bruke venstre rute, eller du kan lime inn den nøyaktige adressen direkte i navigasjonsfeltet og trykke Enter. Med RpcSs- tasten valgt, flytt ned til høyre rute og dobbeltklikk på Start.

 3. Inne i Rediger Dword-verdien tilknyttet Start, sett basen til heksadesimal og verdidataene til 2 for å aktivere RPC (Remove Procedure Call) .
 4. Bruk venstre rute eller navigasjonslinjen øverst for å navigere til dette stedet:
  Datamaskin \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ DcomLaunch
 5. Når du kommer til dette stedet, dobbeltklikker du på Start fra høyre rute. Sett deretter basen til heksadesimal og verdidataene til 2 for å aktivere DCOM Server Process Launcher .
 6. Naviger til følgende sted ved å bruke navigasjonslinjen øverst eller ved å bruke venstre rute:
  Datamaskin \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ RpcEptMapper
 7. Gå til høyre rute og dobbeltklikk på Start. Deretter stiller Base til Heksadesimal og Verdidata til to .
 8. Lukk Registerredigering, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste systemoppstart.
//appuals.com/wp-content/uploads/2019/05/enabling-services-via-registry-Editor.webm

I tillegg til løsningene ovenfor, kan du også finne flere løsninger angående feilen ' RPC Server is Unavailable ' ved å lese artikkelen Fix: Den eksterne prosedyreanropet mislyktes. Begge feiltilfellene er nesten like, og de samme løsningene kan prøves i begge tilfeller.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det