Fix: Bluestacks krasjer på Windows 10

Noen brukere har rapportert at de opplever regelmessige Bluestacks-krasjer mens de spiller på Windows 10. Mens noen rapporterer at bare programvaren krasjer med feilmeldingen "en uventet feil oppstod" , rapporterer andre brukere at hvert krasj blir fulgt av en BSOD (blå skjerm) of Death) krasj.

De fleste berørte brukere rapporterer at denne feilen er rett etter eller en stund etter oppgradering fra en eldre Windows (Windows 7 eller Windows 8) versjon til Windows 10.

Etter å ha undersøkt problemet, la vi merke til at det er ganske mange intermitterende problemer med BlueStacks som kan tvinge det til å krasje (spesielt på Windows 10). Imidlertid er dette problemet oftest forårsaket av programvarekonflikt, korrupsjon eller en utdatert versjon av Bluestacks.

Hvis du for øyeblikket sliter med hyppige BlueStacks-krasjer på PC-en, kan du begynne å følge metodene som er omtalt i denne artikkelen. Nedenfor har du en samling potensielle løsninger som andre brukere har brukt for å løse problemet. Siden løsningene er sortert etter hyppighet og alvorlighetsgrad, må du følge metodene i rekkefølge til du støter på en metode som løser problemet i din spesielle situasjon.

Metode 1: Avinstaller og oppdater Bluestacks til den nyeste versjonen

Hvis du ikke har oppdatert Bluestacks-versjonen etter oppgradering til Windows 10, skjer problemet mest sannsynlig fordi du fortsatt bruker en eldre versjon som ikke er kompatibel med Windows 10.

Merk: Selv om du har den nyeste versjonen av Bluestacks, vil installering av klienten på nytt automatisk løse mange korrupsjonsproblemer som kan forårsake problemet.

Du kan løse dette problemet ved å installere den nyeste tilgjengelige versjonen (de nyeste versjonene inkluderer reparasjoner relatert til ulike kompatibilitetsproblemer med Windows 10). Men for å være sikker på at du utfører en ren installasjon, må du først fjerne den gamle versjonen. Her er en rask guide til hvordan du installerer og oppdaterer Bluestacks:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter " appwiz.cpl " og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner .

 2. I Programmer og funksjoner , bla gjennom applikasjonslisten, høyreklikk på Bluestacks og velg Avinstaller . Følg deretter instruksjonene på skjermen for å fjerne den nåværende versjonen av Bluestacks fra systemet ditt.
 3. Når den gamle versjonen av Bluestacks er avinstallert, må du starte datamaskinen på nytt.
 4. Ved neste oppstart, besøk denne lenken ( her ) og last ned den siste tilgjengelige versjonen av Bluestacks.
 5. Åpne Bluestacks installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste versjonen på systemet ditt. Når installasjonen er fullført, begynn å bruke Bluestacks og se om krasjene kommer tilbake. Hvis de gjør det, går du ned til metode 2.

Metode 2: Oppdatering av grafikkortdriveren

Tilsynelatende kan hyppige Bluestacks-krasjer også skyldes GPU-driveren. Noen brukere har rapportert at problemet plutselig ble løst etter at de installerte de siste tilgjengelige grafikkdriverne.

Mesteparten av tiden peker brukerne mot utdaterte dedikerte GPU-drivere (Nvidia og ATI) som skyldige, men problemet vil trolig også oppstå med integrerte Intel-grafikkort. Bare for å sikre at vi dekker alle potensielle mistenkte, oppfordrer vi deg til å oppdatere både den dedikerte GPUen og den integrerte komponenten hvis du bruker en bærbar datamaskin.

Hvis du har en Nvidia GPU, kan du gå til denne lenken ( her ) og laste ned den siste driverversjonen som er tilgjengelig i henhold til GPU-modellen og Windows-versjonen. For ATI, bruk denne lenken ( her ) og følg de samme retningslinjene.

Hvis du bruker et dedikert grafikkort, er den beste måten å oppdatere til den siste tilgjengelige driverversjonen å la WU (Windows Update) laste ned og installere den nyeste tilgjengelige driveren. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .

 2. I Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen som er tilknyttet skjermkort . Høyreklikk deretter på det integrerte grafikkortet og klikk på Oppdater driver .

 3. I neste skjermbilde, klikk på Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare og la WU installere den nyeste tilgjengelige versjonen.
 4. Etter at den oppdaterte driveren er installert, starter du datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart, åpne Bluestacks igjen og se om du fremdeles støter på krasj. Hvis du gjør det, flytt ned til metode 3 .

Metode 3: Avinstallere eksterne antiviruspakker

Mange brukere klarte å identifisere deres eksterne antiviruspakke som den skyldige som forårsaket krasjene. Tilsynelatende kan AVG, Avast og til og med Malwarebytes (hvis sanntidsbeskyttelse er aktivert) krasje Bluestacks.

Merk: Hvis du bruker AVAST og ikke er forberedt på å avinstallere antivirus fra tredjepart, kan du hoppe rett til metode 3.

Brukere i en lignende situasjon har klart å løse problemet ved å avinstallere deres eksterne antiviruspakke, og dermed eliminere muligheten for programvarekonflikt. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Åpne en Kjør-kommandoen ved å trykke Windows-tast + R . Skriv deretter " appwiz.cpl " og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner .

 2. I Programmer og funksjoner , bla nedover i applikasjonslisten, høyreklikk på den eksterne antiviruspakken og velg Avinstaller. Følg deretter instruksjonene på skjermen for å fjerne den fra systemet.
 3. Hvis du har to forskjellige tredjeparts sikkerhetsløsninger (f.eks. Avast + Malwarebytes), fjern dem begge.
 4. Start datamaskinen på nytt og åpne Bluestacks igjen ved neste oppstart. Hvis du finner ut at krasjene har stoppet, har du nettopp klart å identifisere den skyldige.

Hvis du fremdeles sliter med Bluestacks-krasj, gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Løse konflikten mellom Avast og Bluestacks (hvis aktuelt)

Mange brukere har rapportert kompatibilitetsproblemer mellom Avast og Bluestacks. Hvis du bruker Avast og ikke er tilbøyelig til å slutte å bruke den, er det en løsning som lar deg løse konflikten med Bluestacks.

Avast kommer i konflikt med Bluestacks på grunn av en av antivirusinnstillingene. Her er en rask guide for oppdatering av Avasts innstillinger for å eliminere konflikten:

 1. Åpne Avast og klikk på Innstillinger nederst til venstre.
 2. I menyen Innstillinger , bruk menyen til venstre for å klikke på Feilsøking .
 3. I kategorien Feilsøking fjerner du avmerkingen i boksen som er tilknyttet E nable hardware-assistert virtualisering, og trykker OK for å lagre.
 4. Start datamaskinen på nytt og åpne Bluestacks ved neste oppstart for å se om problemet er løst.

Hvis du fremdeles får en og annen Bluestack-krasj, fortsett med metode 4 .

Metode 5: Deaktivering av Hyper V-tjenesten

Hvis du er en konstant emulatorbruker, vet du sannsynligvis at Hyper-V-tjenesten er ansvarlig for å forårsake konflikter med de fleste Android-emulatorer, ikke bare Bluestacks.

Deaktivering av Hyper-tjenesten har hjulpet mange brukere med å stabilisere Bluestacks-klienten. Men husk at avhengig av PC-konfigurasjonen din, kan du se et fall i ytelsen når du bruker en Android-emulator. Imidlertid vil mange betrakte dette som en rettferdig avveining, det betyr at de kan nyte Bluestacks uten hyppige krasj.

Det er flere måter du kan bruke til å deaktivere Hyper V-tjenesten. Hvis du bestemmer deg for å prøve å deaktivere Hyper V-tjenesten for å se om det gjør en forskjell, følg hvilken guide som virker mer tilgjengelig for deg.

Den raskeste måten å deaktivere Hyper V-tjenesten er via en forhøyet ledetekst. Ulempen er at du må bli litt teknisk. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter “ cmd ” og trykk Ctrl + Shift + Enter, og klikk Ja ved UAC (User Account Control) for å åpne en forhøyet ledetekst .

 2. Skriv inn (eller lim inn) følgende kommando i Hevet ledetekst og trykk Enter for å registrere den:
  bcdedit / sett hypervisorlaunchtype av
 3. Når kommandoen er registrert, lukk vinduet Forhøyet ledetekst og åpne Bluestacks igjen. Test deretter Android-emulator-klienten en stund og se om krasjen kommer tilbake. Hvis klienten krasjer igjen, flytt ned til metoden nedenfor.

Den andre måten du kan deaktivere Hyper V-tjenesten på er via menyen Programmer og funksjoner . Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Åpne en Kjør ved å trykke Windows-tast + R . Skriv deretter " appwiz.cpl " og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner .

 2. I Programmer og funksjoner bruker du menyen på venstre side for å klikke på Slå Windows-funksjoner på eller av .

 3. I Windows-funksjonen-boksen, rull ned og fjern merket for boksen som er knyttet til Hyper-V, og klikk OK .
 4. Vent til tjenesten er deaktivert, og start datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart, se om problemet er løst. Hvis du fremdeles støter på krasj når du bruker Bluestacks, går du ned til den endelige metoden.

Metode 6: Bruke et tidligere systemgjenopprettingspunkt

Hvis du har kommet så langt uten resultat, vil en siste metode være å bruke et tidligere systemgjenopprettingspunkt for å tilbakestille maskinen til en tilstand der Bluestacks fungerte som den skal.

Et systemgjenopprettingspunkt er en Windows-funksjon som lar brukerne tilbakestille hele datamaskinstatusen til et tidligere tidspunkt. Men husk at denne metoden kanskje ikke kan brukes hvis du ikke har et gjenopprettingspunkt som er eldre enn datoen da du begynte å oppleve denne oppførselen.

Noen brukere har rapportert at problemet plutselig ble løst etter at de vendte tilbake til et forrige punkt datert da Bluestacks ikke hadde krasj. Her er en rask guide til hvordan du bruker et tidligere systemgjenopprettingspunkt for å løse Bluestacks-feilen:

 1. Åpne en Kjør ved å trykke Windows-tast + R . Skriv deretter “ rstrui ” og trykk Enter for å åpne veiviseren for systemgjenoppretting .

 2. I Windows Restore-veiviseren klikker du Neste ved første ledetekst. Merk deretter av i boksen knyttet til Vis flere gjenopprettingspunkter for å få en fullstendig oversikt over alle tilgjengelige gjenopprettingspunkter.

 3. Velg et gjenopprettingspunkt som er eldre enn datoen da du begynte å oppleve Blustacks-krasj, og trykk på Neste- knappen.
 4. Klikk Fullfør for å starte gjenopprettingsprosessen. På slutten av denne prosedyren starter datamaskinen din på nytt i eldre tilstand.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det