Fix: Mikrofon fungerer ikke på Windows 10

Windows 10 ble utgitt av Microsoft i 2015, det er den nyeste versjonen av Windows-operativsystemet til nå. Cirka 24 millioner mennesker oppdaterte til den nyeste versjonen av windows på bare 24 timer. Microsoft lanserer mange oppdateringer for å opprettholde denne versjonen problemfri, men dessverre er problemer en del av livet, og folk møtte mange rare om operativsystemet.

Mange brukere har rapportert at den interne mikrofonen ikke fungerte på den bærbare datamaskinen når de nylig ble flyttet til Windows 10 OS, og de visste ikke hvordan de skulle gjøre mikrofontesten for å løse problemet. For å løse deres problem prøvde vi vårt beste for å gi folk løsninger slik at de kunne fikse det så snart som mulig.

Løsning 1: Slå på mikrofonen i Windows 10-innstillinger

Først vil vi sjekke om mikrofonen til og med er slått på gjennom innstillingene. Hvis det er deaktivert, kan du enkelt aktivere det og sjekke om problemet ditt blir løst.

 1. Trykk på Win + I for å åpne Innstillinger .
 2. Velg nå personvernalternativet som er til stede i midten til høyre i vinduet.
 3. Klikk på mikrofonfanen til venstre på skjermen.
 4. Slå nå på mikrofonen i høyre del. Du kan også aktivere eller deaktivere apper for å bruke mikrofonen.

 1. Lagre endringer og avslutt. Sjekk nå om problemet blir løst.

Løsning 2: Kontroller mikrofonen i lydinnstillinger

Vi kan prøve å sette mikrofonen som standard maskinvare for inntasting av tale. Dette kan endres hvis du til og med kobler til en ekstern konsoll eller enhet.

 1. Bruk tasten Win + X (eller høyreklikk Start- menyen) og velg kontrollpanel fra listen over alternativer. Du kan også trykke Windows + R og skrive "kontrollpanel" i dialogboksen.
 2. Naviger nå gjennom alternativene og klikk på “ Sound ”.

 1. Når lydinnstillingene er åpnet, velger du Opptak- fanen og finner mikrofonen på listen over opptaksenheter. (Hvis du ikke finner det, høyreklikker du på listen og velger Vis deaktiverte enheter . Høyreklikk deretter på mikrofonen og velg Aktiver .)
 2. Velg mikrofonen og klikk på knappen Angi standard forhåndsinnstilling nederst på skjermen.

Nå vil vi prøve å deaktivere alle forbedrings- / lydeffektene fra innstillingene dine. Det er mulig at maskinvaren din ikke støtter tilleggsfunksjonene, og det kan være den skyldige i at mikrofonen ikke fungerer som den skal.

 1. Velg Enhancements-fanen i samme vindu og sjekk linjen som sier " Deaktiver alle lydeffekter ".
 2. Klikk OK for å lagre alle endringer og avslutte.
 3. Start datamaskinen på nytt om nødvendig, og sjekk om problemet ble løst.

Løsning 3: Bruk Windows feilsøking

Vi kan prøve å feilsøke mikrofonen din ved hjelp av den innebygde feilsøkingsprogrammet for maskinvare. Windows oppdager automatisk eventuelle problemer ved hjelp av dette verktøyet og prøver å fikse dem ved å starte driveren.

 1. Åpne kontrollpanelet ved hjelp av metoden som er forklart i løsningen ovenfor.
 2. Velg alternativet Feilsøk på skjermen.
 3. Klikk på Feilsøk lydopptak som er tilstede under underoverskriften Maskinvare og lyd .

Følg instruksjonene på skjermen for å gå gjennom prosessen. Windows må kanskje starte på nytt for å løse problemet.

Løsning 4: Kontrollerer enheten

Vi kan prøve å sjekke enheten din manuelt for å feilsøke eventuelle problemer. Følg disse trinnene nøye og se etter eventuelle referanser til andre som er gjort i denne løsningen.

 1. Høyreklikk på høyttalerikonet som er til stede nederst til høyre på skjermen og klikk på ' Recording Devices '.

 1. En liste over alle opptaksenhetene som er koblet til datamaskinen din vises. Prøv å snakke inn i mikrofonen din, og se om det er noen grønne søyler som stiger ved siden av en av dem mens du snakker (som på skjermbildet).

 1. Hvis du ikke ser noen grønne søyler, hopper du direkte til trinn 5.
 2. Men hvis du ser grønne søyler når du snakker inn i mikrofonen, men det fremdeles ikke fungerer i noe program, betyr det at mikrofonen ikke er riktig konfigurert i Windows. Det er mulig at programmet lytter til feil opptaksenhet . Prøv å endre programinnstillingene.
 3. Sjekk om du kan finne ut hvilken av enhetene i listen som er din. Hvis du identifiserer den, klikker du på den for å markere den, og deretter klikker du på Angi standardknapp som er til stede nederst på skjermen.

 1. Sjekk igjen om du ser grønne søyler stige når du snakker inn i mikrofonen. Hvis du gjør det, er mikrofonen din nå riktig konfigurert. Hvis ikke, fortsett til neste trinn.
 2. Dobbeltklikk på enheten som representerer mikrofonen din. Et nytt vindu dukker opp bestående av mikrofonegenskapene . Velg Nivå- fanen øverst på skjermen.

 1. I nivåfanen drar du glidebryteren helt mot høyre, til tallet til høyre sier “ 100 ”.

 1. Klikk OK og lagre endringene.
 2. Sjekk nå om du ser grønne søyler stige når du snakker inn i mikrofonen. Hvis du gjør det, er mikrofonen din nå riktig konfigurert.
 3. Hvis du fremdeles ikke ser noen barer, og du ikke er 100% sikker på hvilken av enhetene som er relevant, kan du prøve å følge trinn 5-10 for hver enhet på listen.
 4. Hvis du fremdeles ikke ser noen grønne søyler , kan du venstreklikke i innspillingsfanen og sørge for at " Vis deaktiverte enheter " er merket av. Hvis ikke, klikk på den så den sjekket. På denne måten vil vi kunne se alle de deaktiverte enhetene.

 1. Dette kan legge til ekstra enheter på listen. Utfør trinn 5-10 på disse enhetene også til du ser de grønne stolpene når du snakker i mikrofonen.

Det er det, sjekk om mikrofonen din fungerer. Hvis ikke, prøv å avinstallere driverne og la Windows installere dem automatisk på nytt ved hjelp av Windows Update.

Løsning 5: Kontrollere fabrikkinstallert lydprogramvare

I dag er de fleste av de nye maskinene forhåndsinstallert med lydprogramvare fra produsenten. Denne programvaren inkluderer Dell Audio, Realtek Audio Manager, Alienware Audio etc. Vi vil prøve å sjekke den forhåndsinstallerte lydprogramvaren og kontrollere at den er i riktig konfigurasjon. Vi har listet ned metoder for de mest populære lydledere. Hvis Audio Manager ikke er nevnt nedenfor, kan du alltid gå over til produsentens nettsted og sjekke innstillingene derfra.

Alienware Audio

Alienware-lyd kommer forhåndsinstallert i de fleste bærbare Alienware-serien fra produsenten. Denne lydbehandleren tilbyr et bredt spekter av kontroller for å kontrollere lyden din og konfigurere den etter ditt behov.

Mange møtte et problem da de koblet hodetelefonene med en mikrofon til datamaskinen der den ikke kjente den ordentlig. Siden Alienware Audio er standard lydbehandling som er angitt av datamaskinen din, må vi justere innstillingene og koble hodetelefonene tilbake.

 1. Åpne Alienware Audio Manager . Du kan gjøre dette ved å trykke på Windows + S for å starte søkefeltet i startmenyen og skrive " Alienware Audio ". Velg det første resultatet som kommer frem.
 2. Når lederen er åpnet, navigerer du til kategorien Avansert øverst på det nye skjermbildet. Her vil du se en undermeny til “ Jack Information ”. Trykk på det.
 3. Nå vil du kunne se en avkrysningsrute som sier " Aktiver automatisk popup-dialog når enheten er koblet til ". Sjekk det.

 1. Kobletil enheten Lederen vil poppe opp et lite vindu som spør hvilken enhet du kobler til. Du bør velge “ Hodesett (med mikrofon) ” og klikke ok. Du kan også trykke på knappen som sier "Still standard enhet" til stede nederst i popup-vinduet hvis du plugger den samme enheten ofte.
 2. Sjekk om mikrofonen din fungerer.

Dell Audio

Alle de siste Dell-modellene leveres med en forhåndsinstallert Dell Audio-programvare i maskinene. Denne lederen er også veldig hendig og enkel å bruke. Vi kan prøve å sjekke om denne programvaren er riktig konfigurert og ikke har noen konflikt med de ønskede innstillingene.

 1. Åpne Dell Audio Manager . Du kan gjøre dette ved å trykke på Windows + S for å starte søkefeltet i startmenyen og skrive " Dell Audio ". Velg det første resultatet som kommer frem.
 2. Når lederen er åpnet, navigerer du til delen Høyttaler / hodetelefoner. Vi kan "prøve" å deaktivere Maxxvoice pro også, da det noen ganger kan forstyrre funksjonen til hodesettet.
 3. Klikk deretter på fanen Mikrofon øverst på skjermen.

 1. Det kan være et alternativ å velge riktig enhet som standard mikrofonenhet. Følg trinnene vi nevnte i de tidligere løsningene for å finne ut hvilken enhet du bruker, og sett den som standard.
 2. Sjekk nå om mikrofonen din begynner å fungere.

Realtek Audio Manager

Mange maskiner inneholder Realtek Audio Manager som standard lydenhet. Dette er en veldig populær manager som har vært i markedet i ganske lang tid og har gjort seg kjent i stabilitet og ytelse.

 1. Åpne Realtek Audio Manager . Du kan gjøre dette ved å trykke på Windows + S for å starte søkefeltet i startmenyen og skrive " Realtek Audio ". Velg det første resultatet som kommer frem.
 2. Nå hvis du eier et skrivebord, vil lederen ha to alternativer til stede . Den ene er for porten foran på datamaskinen, og den andre for porten bak. Ikke få panikk hvis du ikke ser to porter for mikrofonen, det er ikke nødvendig at alle stasjonære datamaskiner har to porter tilgjengelig.

Koble enheten til en port, og test mikrofonen ved hjelp av mikrofonknappen foran opptaksvolumet. Hvis du hører tilbakemeldingen riktig, angir du den som standard enhet og trykker OK for å lagre endringene.

Hvis du eier en bærbar PC, ser du kanskje et vindu som dette. Du kan dobbeltsjekke om opptaksvolumet er riktig innstilt og teste mikrofonen. Når du har sjekket grundig, lagrer du endringene og avslutter.

 1. Sjekk nå om mikrofonen din begynte å fungere som forventet.

Merk: Hvis du bruker en stasjonær datamaskin, er det stort sett to porter på maskinen din for mikrofonen (som beskrevet ovenfor). Den ene er på forsiden og den andre er på baksiden. Du bør koble enheten til riktig spor og sette det sporet som standard mikrofonport ved å bruke produsentens programvare.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det