Slik løser du & lsquo; standard Radeon WattMan-innstillinger har blitt gjenopprettet på grunn av uventet systemfeil & rsquo; Feil på Windows?

Dette er et grafikkrelatert problem som oppstår for personer med AMD Radeon-kort installert på datamaskinene sine. Det er flere forskjellige scenarier der problemet vises, men det er vanligvis etter at en sjåførkrasj utløses i et spill. Meldingen vises noen ganger rett etter at spillet krasjer eller etter en omstart.

Problemet er relativt nytt, men folk har allerede tenkt på nyttige metoder som kan brukes til å løse det. Vi har samlet metodene som har hjulpet andre mennesker og satt dem sammen i en artikkel. Lykke til med å løse problemet ditt!

Hva forårsaker "Standard Radeon WattMan-innstillinger har blitt gjenopprettet på grunn av uventet systemfeil" -feil på Windows?

Dette problemet er underlig. Det har påvirket mange brukere over hele verden de siste årene, men de klarte ikke å komme med mange forskjellige årsaker til problemet. Å kvitte seg med denne feilen er ganske vanskelig, men det er noen årsaker som kan bli funnet. Sjekk dem ut nedenfor:

 • Rask oppstart - Rask oppstart er et alternativ i Power Options som kan gjøre det mulig for brukerne å starte raskere, men å hoppe over lasting av noen komponenter under oppstart. Det er mulig at komponentene som ikke lastes under oppstart, forårsaker feil som den i denne artikkelen.
 • Gammel grafikkdriver - Feilmeldingen er relatert til krasj av AMD Radeon-driveren, og det er en god ide å sjekke om en nyere versjon er tilgjengelig for å takle dette problemet.
 • Problemer med overklokking - Noen brukere har rapportert at problemet opphørte å vises etter at de sluttet å overklokke GPU-ene. Også rapporterte de at de trengte å avinstallere alle overklokkingsverktøy unntatt Radeon WattMan, da de åpenbart forårsaket ustabilitet.

Løsning 1: Deaktiver rask oppstart

Strømalternativene på datamaskinen din er et gyldig sted å lete etter feilen, siden det er et hurtigstartalternativ i strømalternativene som starter datamaskinen raskere. Det er fullt mulig at dette alternativet forhindrer at grafikkortdriveren lastes riktig på datamaskinen. Følg trinnene nedenfor for å deaktivere rask oppstart!

 1. Åpne Kontrollpanel ved å søke etter verktøyet i Start-knappen eller ved å klikke Søk-knappen (Cortana) -knappen til venstre på oppgavelinjen (nederst til venstre på skjermen.
 2. Du kan også bruke Windows Key + R-nøkkelkombinasjonen der du skal skrive “ kontroll. exe ”og klikk Kjør som også åpner Kontrollpanel direkte.
 1. Bytt alternativet Vis etter i Kontrollpanel til Små ikoner, og finn strømalternativene
 2. Åpne den og se på toppen av vinduet der alternativet " Endre innstillinger som ikke er tilgjengelige " skal være plassert. Klikk på den og naviger til bunnen av vinduet der Shutdown-innstillingene er plassert.
 1. Fjern avkrysningsruten ved siden av alternativet " Slå på hurtig oppstart (anbefalt) ". Klikk på Lagre endringer- knappen nederst til høyre i vinduet, og sjekk om den samme feilmeldingen fremdeles vises fra Radeon Wattman.

Løsning 2: Installer de nyeste driverne

Som det er tilfellet med mange forskjellige grafikkrelaterte problemer, kan installering av de nyeste driverne avslutte dramaet for deg og gi stabiliteten tilbake til oppsettet. Ustabilitetsproblemer er også vanlige hvis du prøver å spille noen av de nylig utgitte spillene med utdaterte drivere. Følg instruksjonene nedenfor for å installere de nyeste AMD Radeon-driverne på datamaskinen din!

 1. Klikk på Start-menyknappen, skriv inn " Enhetsbehandling " på tastaturet, og velg det fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på den første oppføringen i listen. Du kan også trykke på Windows-tasten + R-nøkkelkombinasjonen for å få opp Run-boksen. Skriv inn “ devmgmt. msc ”i boksen og klikk OK for å kjøre den.
 1. Siden det er grafikkdriveren du vil oppdatere på datamaskinen din, utvider du delen Skjermkort , høyreklikker du på AMD Radeon-kortet og velger Avinstaller enhet.
 1. Bekreft eventuelle dialoger eller ledetekster som kan be deg om å bekrefte slettingen av den gjeldende AMD Radeon-driveren, og vent til avinstallasjonen er fullført.
 2. Se etter grafikkortdriveren på AMDs nettsted. Skriv inn nødvendig informasjon om kortet og operativsystemet ditt, og klikk på Send .
 1. En liste over alle tilgjengelige drivere skal vises. Sørg for at du ruller ned til du kommer til ønsket oppføring, klikker på navnet og nedlastningsknappen etterpå. Lagre den på datamaskinen din, åpne den og følg instruksjonene på skjermen for å installere den. Kontroller om feilmeldingen "Standard Radeon WattMan har blitt gjenopprettet på grunn av uventet systemfeil"!

Løsning 3: Slutt å overklokke GPU-en

Feilen vises ofte når brukere overklokker GPU-ene. Overklokking er en ting der brukere endrer maksimal frekvens av grafikken til den sentrale prosessoren til en verdi som er over den anbefalte verdien fra GPU-produsenten. Dette kan gi din PC en betydelig ytelses- og hastighetsfordel når du spiller videospill og forbedre den på alle måter.

Å tilbakestille prosessorens frekvens til sin opprinnelige tilstand, avhenger av hvilken programvare du brukte til å overklokke den i utgangspunktet. Slutt å overlåse GPU-en din og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 4: Avinstaller alle overklokkingsprogrammer fra datamaskinen

Siden Radeon WattMan er et overklokkingsverktøy, samarbeider det blant annet ikke godt med andre overklokkingsverktøy, og brukere har rapportert at avinstallering av andre verktøy samtidig som Radeon WattMan klarer å løse problemet. Forsikre deg om at du har fulgt rådene i løsning 3 og sluttet å overklokke GPUen din før du følger denne metoden!

 1. Først og fremst må du sørge for at du har logget på med en administratorkonto, da du ikke kan avinstallere programmer ved hjelp av andre kontoprivilegier.
 2. Du må kanskje forlate alle endringene du har gjort i GPUen din ved hjelp av et av programmene du skal avinstallere.
 3. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger hvis du bruker Windows 10.
 4. I Kontrollpanel velger du å se som: Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.
 1. Hvis du bruker Innstillinger- appen, klikker du på Apper umiddelbart for å åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 2. Finn alle overklokkingsverktøyene du har installert på listen, og gjenta den samme prosessen for dem alle. Klikk på hver av dem, klikk på Avinstaller- knappen over listen og bekreft eventuelle dialogbokser som kan vises. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere dem alle og starte datamaskinen på nytt etterpå.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det