How to Fix ‘The Security Database on the Server does not have a Computer Account for this Workstation Trust Relationship’ Error on Windows?

This specific error appears when a user attempts to log in to a domain. This can be quite problematic because there doesn’t seem to be a way to circumvent this. The error appeared on various versions of Windows OS but it appears most commonly on Windows 10.

We have found out about some successful methods used to resolve the problem and we decided to put them together in an article. Make sure you follow the solutions we have prepared in order to successfully resolve the problem!

What Causes “The Security Database on the Server does not have a Computer Account for this Workstation Trust Relationship” Error on Windows?

Listen over mulige årsaker til dette problemet er ikke så lang, men den inneholder stort sett alt du trenger å vite om mulige årsaker. Sjekk det ut nedenfor for å forenkle veien til å løse problemet:

 • Innstillinger for tid og dato er feilkonfigurert - Feilkonfigurerte tids- og datoinnstillinger på klientsiden vil forårsake problemer og vise feilen.
 • Forbindelsen mellom klienten og domenekontrolleren kan bli tidsavbrutt . Hvis dette er tilfelle, må du koble til på nytt og starte tilkoblingen på nytt.
 • Problemer med DNS og Windows-brannmur - DNS-adresser eller Windows-brannmurretningslinjer kan forårsake problemet.

Løsning 1: Kontroller klokkeslett og datoinnstillinger på klient-PC-en

Feil tid og dato på datamaskinen din anbefales ikke, og det er ikke noe noen bør gjøre med vilje. Imidlertid starter noen brukere BIOS-en på nytt eller utfører noen endringer som endrer tid og dato, og de glemmer å sette den opp riktig igjen. Dette alene er nok til å forårsake problemet, så sørg for at du sjekker om alt er i orden.

 1. Åpne innstillinger for dato og klokkeslett på datamaskinen din ved å åpne Start-menyen , og åpne Innstillinger- appen ved å klikke på tannhjulikonet over Start-menyknappen og Av / på-ikonet, velge alternativet Tid og språk og navigere til Dato og tid.
 1. I kategorien Dato og klokkeslett må du sørge for at datamaskinens innstillinger for dato og klokkeslett er justert med stedet du befinner deg for øyeblikket. Hvis klokkeslettet ikke er riktig, kan du prøve å slå alternativet Sett tid automatisk på eller av, avhengig av tidligere innstillinger.
 2. Hvis alternativet "Still tid automatisk" nå er av, velger du riktig tidssone fra rullegardinlisten for å fullføre prosessen. Når du er ferdig, start datamaskinen på nytt og prøv å åpne tilkoblingen til domenet igjen.

Alternativ : Hvis dette ikke ordner seg for deg, eller hvis du bruker en versjon av Windows eldre enn Windows 10, kan du også bruke Kontrollpanel til å synkronisere med en online tidsserver for alltid å ha riktige innstillinger.

 1. Åpne Kontrollpanel ved å søke etter det i Start-menyen eller ved å bruke Windows-tasten + R-tastekombinasjonen , og skrive “ kontroll. exe ”i Kjør-boksen, og klikk OK .
 2. I Kontrollpanel velger du å vise som: Kategori øverst til høyre og klikker på Klokke og region- knappen for å åpne denne delen.
 1. Klikk på Angi tid og dato- knappen under Dato og klokkeslett i delen Klokke og region , og naviger til kategorien Internett-tid umiddelbart. Klikk på knappen Endre innstillinger.
 2. Merk av i boksen ved siden av alternativet “ Synkroniser med en Internett-tidsserver ” og velg “ tid. windows.com ”-server før du klikker på Oppdater .
 1. Klikk på OK- knappen for å bruke endringene, og prøv å koble til domenet for å se om "Sikkerhetsdatabasen på serveren ikke har en datakonto for denne Workstation Trust" -feilen fremdeles vises.

Løsning 2: Kontrollerer DNS- og brannmurproblemer

Hvis det er problemer med din faktiske tilkobling til serveren, må du kanskje se etter DNS- eller Windows-brannmurkonflikter. De forårsaker ofte nettverksproblemer, og du bør definitivt prøve å følge trinnene nedenfor for å sette noen Windows-brannmurregler og tilbakestille DNS-adresser.

 1. Søk etter " Kommandoprompt " ved å skrive den rett i Start-menyen eller ved å trykke søkeknappen rett ved siden av den. Høyreklikk den første oppføringen som dukker opp som et søkeresultat, og velg alternativet " Kjør som administrator " fra hurtigmenyen.
 2. I tillegg kan du også bruke Windows Logo Key + R- tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør . Skriv inn “ cmd ” i dialogboksen som vises, og bruk Ctrl + Shift + Enter-tastekombinasjonen for administrativ ledetekst.
 1. Skriv inn følgende kommandoer i vinduet og sørg for at du trykker Enter etter å ha skrevet ut hver av dem. Vent til meldingen " Drift fullført vellykket " eller noe lignende for å vite at metoden fungerte.
netsh advfirewall brannmur sett regelgruppe = "nettverksoppdagelse" ny aktivering = ja ipconfig / flushdns ipconfig / registerdns
 1. Prøv å tilbakestille forbindelsen og sjekk om feilen fremdeles vises!

Løsning 3: Start tilkoblingen på nytt

Noen ganger oppstår problemet når tilkoblingen av datamaskinen til domeneserveren går over i feil tilstand og den må startes på nytt. Dette kan også gjøres på klientdatamaskinen ganske enkelt ved å bytte tilkoblingen fra domene til arbeidsgruppe og omvendt. Følg trinnene nedenfor for å utføre disse trinnene!

 1. Høyreklikk enten på Min datamaskin / Denne PCen, avhengig av hvilken versjon av Windows du har installert på datamaskinen, og velg Egenskaper
 2. Deretter finner du knappen Endre innstillinger på venstre side av Egenskaper-vinduet, under Datamaskinnavn, domene og arbeidsgruppeinnstillinger , og klikker på den.
 1. I kategorien Computer Name ( Systemnavn) i System Properties (Systemegenskaper ) klikker du på Endre-knappen nederst til høyre i vinduet. Endre alternativknappen fra Domain til Workgroup under Member of area og sørg for at du bruker endringene.
 1. Start datamaskinen på nytt og naviger tilbake til samme område og angre endringene ved å bytte tilbake til Domain. Prøv å logge på igjen og sjekk om det samme problemet fremdeles vises.

Løsning 4: Bruk PowerShell-kommandoer

Hvis metodene ovenfor ikke har hjulpet, kan det være lurt å prøve et par enkle PowerShell-kommandoer som kan brukes til å logge inn på domenet. Disse kommandoene fungerer ikke alltid, men de klarte å løse problemet helt for noen brukere, noe som gjorde dem verdige til å gjøre det til artikkelen.

 1. Åpne PowerShell-verktøyet ved å høyreklikke på Start-menyknappen og klikke på Windows PowerShell (Admin) -alternativet i hurtigmenyen.
 1. Hvis du ser ledeteksten i stedet for PowerShell på det stedet, kan du også søke etter den i Start-menyen eller søkefeltet ved siden av den. Denne gangen må du sørge for at du høyreklikker på det første resultatet og velger Kjør som administrator .
 2. I PowerShell-konsollen skriver du inn kommandoene som vises nedenfor, og sørg for at du klikker Enter etter å ha skrevet ut hver. Forsikre deg om at du plasserer serverens informasjon på de rette stedene i stedet for våre plassholdere.
$ cred = Get-Credential (enter your domain credentials) reset-ComputerMachinePassword -Credential $ cred -server ( din annonse server her)
 1. La denne kommandoen gjøre sitt, og du blir bedt om å skrive inn passordet igjen, og forhåpentligvis vil du kunne logge på uten problemer!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det