Hvordan endre X-akseverdier i Excel

Microsoft Excel er utvilsomt det kraftigste regnearkprogrammet som er tilgjengelig for Windows-operativsystemet. Å være så kraftig et regnearkprogram som det er, er Excel ekstremt funksjonsrikt. En av de mange, mange funksjonene Excel har å tilby sine brukere, er muligheten til å lage diagrammer og grafer. Diagrammer og grafer kan brukes til å representere data i form av grafikk. Excel er i stand til å ta tekst og data og gjøre det om til et diagram eller en graf, og plotte hvert enkelt datapunkt på grafen. I tillegg har Excel-brukere et bredt spekter av forskjellige alternativer å velge mellom når det gjelder typen diagram eller graf de vil lage.

Nesten alle de forskjellige typene grafer og diagrammer Excel har å tilby brukere, har en ting til felles - de har både en X-akse og en Y-akse. De to aksene i en graf eller et diagram brukes til å plotte to forskjellige kategorier av datapunkter. Når du lager en graf på Excel, kan du spesifisere verdisettet du vil se på Y-aksen og settet med verdier du vil se på X-aksen. I noen tilfeller ender det imidlertid opp med at brukeren oppretter grafen og deretter vil endre verdiene til for eksempel X-aksen etterpå. Heldigvis er det helt innenfor muligheten.

Det er fullt mulig for en bruker å endre X-aksens verdier på en graf i et Excel-regneark til et annet verdisett i et annet sett med celler i regnearket. I tillegg er prosessen du må gjennom for å endre verdiene til X-aksen i en graf i Excel, ganske lik på alle versjoner av Microsoft Excel. Hvis du vil endre verdisettet X-aksen til en graf i Excel er tegnet med, må du:

  1. Start  Microsoft Excel  og åpne regnearket som inneholder grafen som verdiene for X-aksen du vil endre.
  2. Høyreklikk på X-aksen i grafen du vil endre verdiene for.
  3. Klikk på  Velg data ... i den resulterende hurtigmenyen. 
  4. Under delen  Horisontal (kategori) akselapper klikker du på  Rediger
  5. Klikk på  Select Range- knappen som ligger rett ved siden av  Axis label range: -feltet.
  6. Velg cellene som inneholder verdiområdet du vil at gjeldende verdier på X-aksen i den respektive grafen skal erstattes med. 
  7. Når du har valgt alle cellene som inneholder hele verdiområdet, klikker du på  Velg utvalg-  knappen igjen for å bekrefte valget du har gjort. 
  8. Klikk på  OK . Så snart du gjør det, vil de nåværende verdiene til X-aksen i den respektive grafen bli erstattet med de nye verdiene du har valgt. 
  9. Klikk på  OK i dialogboksen  Velg datakilde  for å avvise den. 

Selv om trinnene som er oppført og beskrevet ovenfor er ment å brukes til å endre verdiene til X-aksen til en graf i Excel, kan omtrent de samme trinnene brukes til å endre verdiene til Y-aksen til en graf i Excel - alt du trenger Jeg må gjøre er å høyreklikke på Y-aksen til grafen i  trinn 2 i  stedet for grafens X-akse.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det