Fix: Feilkode EFEAB30C NBA2K Server

Flere brukere har rapportert at de ikke kunne spille NBA 2K16 , NBA 2K17 eller NBA 2K18 med feilkoden EFEAB30C . Denne feilen forhindrer spilleren i å logge på 2K-serverne, og hindrer brukeren i å spille hvilken som helst modus som involverer flerspillerkomponenter (nesten alle tilgjengelige moduser). Dette problemet er rapportert å forekomme på PC, Xbox One, Nintendo Switch og PS4.

Feilmelding EFEAB30C

Hva forårsaker feilmeldingen EFEAB30C?

Feilkoder EFEAB30C og 4B538E50 vises vanligvis når det er problemer med å bruke de nyeste tilgjengelige dataene. Vanligvis vises denne meldingen når brukeren har en eldre spillversjon enn den siste tilgjengelige. Hvis denne feilen oppstår, vil brukeren bli forhindret fra å spille spillet til den siste spilloppdateringen er brukt.

Imidlertid er det andre scenarier som vil utløse EFEAB30C feilmeldingen . Her er en rask oversikt over potensielle skyldige som kan være ansvarlige for feilmeldingen:

 • En ny spillversjon ble tilgjengelig mens du spilte - Du kan få denne feilen hvis du spilte spillet mens den nyeste oppdateringen ble distribuert. Vanligvis kan du tvinge den nye oppdateringen til å installeres ved å spille et par Play Now- spill.
 • Konto-e-postinformasjon må sendes på nytt - Dette problemet er bekreftet at det oppstår når 2K-servere krever ytterligere informasjon om kontoen din (sannsynligvis er ikke e-postadressen bekreftet). Følg metode 2 for trinn for å fullføre e-postbekreftelsesprosessen.
 • Overskredet antall tillatte NBA 2K-kontoer - Du kan også støte på dette problemet hvis du overskrider det maksimale antallet 2K-kontoer som kan opprettes på en enkelt konsoll. Følg metode 3 for trinn for å omgå dette scenariet.
 • Programvare kan blokkere tilkoblingen din til serverne - en tredjeparts programvare (som en brannmur eller VPN-løsning) kan forstyrre datamaskinens tilkobling til 2K-servere. Følg metode 4 for trinn for å oppdage den skyldige.
 • Spillets reserverte plass ble slettet fra harddisken - Du ser kanskje dette problemet fordi spillets reserverte plass er fjernet fra harddisken.
 • Data er ut av synkronisering - Dette er kjent for å skje hvis du har hobbiten til å slette det reserverte rommet . Vanligvis kan du tvinge dataene til å synke ved å bruke alternativet Spill nå eller ved å la spillet sitte i hovedmenyen til du ser oppdateringsmeldingen.

Hvis du prøver å få løst problemet, vil denne artikkelen gi deg en rekke feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å omgå problemet.

Husk at noen av metodene nedenfor kanskje ikke kan brukes, avhengig av hvilken plattform du støter på problemet på. For de beste resultatene, følg de potensielle løsningene i den rekkefølgen de presenteres mens du hopper over metoder som ikke er anvendelige. Til slutt bør du kunne finne en løsning som løser problemet for ditt spesielle scenario.

Tvinger spillet til å oppdatere

Det vanligste scenariet der denne feilen oppstår er at du spiller spillet for øyeblikket der en ny spilloppdatering distribueres. Dette rapporteres å forekomme på alle plattformer, inkludert PC, Xbox 360, Nintendo Switch og Ps4.

Når dette skjer, vil du bli forhindret av å spille hvilken som helst modus som involverer elektroniske komponenter til du får den siste oppdateringen installert. Hvis du er på en konsoll, kan du løse problemet ved å lukke spillet og åpne det på nytt. Du blir bedt om å oppdatere automatisk. I tillegg kan du gå til nedlastingsdelen i konsollets dashbord og installere den nyeste NBA-driveren derfra.

Installerer spillets nyeste oppdatering

Hvis du er på PC, og du ikke har hentet spillet via en digital spillbutikk som Steam eller Origin, kan det hende at spillet ikke oppdateres slik det skal. Brukere i en lignende situasjon har klart å få problemet løst ved å enten spille et par spill i offline "Spill nå" -modus eller ved å la spillet være inaktiv i hovedmenyen. Etter en stund vil du bli bedt om en popup-melding som forteller deg at en ny oppdatering gjelder.

Bekrefte e-postmeldingen som er tilknyttet MyPlayer-kontoen din

Et annet scenario som kan utløse EFEAB30C er hvis e-postkontoen din som er tilknyttet MyPlayer-kontoen din ikke er bekreftet eller krever oppdatering. Dette kan ikke gjøres fra selve spillet, så du må åpne en nettleser (enten på konsollen, PC eller mobil). Her er en rask guide for å bekrefte e-postadressen din som er tilknyttet MyPlayer-kontoen din:

 1. Åpne en nettleser og gå til //www.nba2k.com.
 2. Klikk deretter på Logg på- knappen øverst til høyre på skjermen.Klikk på Logg inn-knappen
 3. Velg plattformen du spiller spillet på. Hvis du tok den med på flere plattformer, velger du plattformen som for øyeblikket viser feilen.

 4. Fortsett videre ved å skrive inn legitimasjonen din (MyPlayer-kontonavn og tilhørende passord).
 5. Når påloggingen er vellykket, fungerer den også som automatisk bekreftelse av kontoen din.
 6. Åpne spillet igjen og se om du er i stand til å spille spillet uten å motta feilkoden EFEAB30C . Hvis den samme feilen fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Bruker de fem første kontoene som er opprettet på konsollen

Et annet scenario der du kan støte på EFEAB30C, er hvis du har opprettet 5 eller flere kontoer på samme konsoll eller PC. EFEAB30C vil begynne å dukke opp på grunn av en sikkerhetsprotokoll som ikke tillater servertilgang til alle NBA 2K-kontoer opprettet etter 5-merket. Dette håndheves for å forhindre spamming av kontoer og servermisbruk.

Hvis du opprettet mer enn 5 kontoer på samme konsoll eller datamaskin, må du huske at det ikke er noen løsning å omgå denne sikkerhetsprotokollen. Hvis dette scenariet gjelder for din situasjon, er det eneste alternativet å bruke en av de fem første kontoene som noen gang ble opprettet på den spesifikke konsollen. I tilfelle dette scenariet utløser EFEAB30C, bør alle online-funksjoner være tilbake mens du bruker en eldre konto.

Undersøke for forstyrrelser fra tredjepart (kun PC)

Hvis du støter på dette problemet på en PC, er det veldig sannsynlig at du ser feilen på grunn av en overbeskyttende sikkerhetsløsning. Det er flere tredjeparts sikkerhetsløsninger som ofte rapporteres av brukere som ansvarlige for å blokkere nettverksfunksjonene i NBA 2k.

Hvis du har en tredjeparts sikkerhetspakke som er overbeskyttende, er den eneste måten å bekrefte at det er din skyldige, ved å avinstallere pakken helt. Husk at deaktivering av beskyttelse i sanntid ikke vil gi avgjørende resultater, siden de samme reglene vil forbli på plass.

Du kan sannsynligvis løse feilen uten å avinstallere tredjeparts sikkerhetsklient ved å legge til NBA2K-kjørbarheten i ekskluderingslisten. Dette trinnet er imidlertid veldig forskjellig i henhold til sikkerhetspakken du bruker. På Kaspersky Internet Security kan du for eksempel gjøre det ved å gå til Innstillinger> Avansert> Trusler og ekskluderinger> Angi klarerte applikasjoner og deretter legge til NBA2k-kjørbarheten.

Hvis du bestemmer deg for å gi slipp på tredjepartsantivirusprogrammet ditt, følg vår trinnvise veiledning ( her ) for å avinstallere og fjerne alle spor av tredjepartsantivirusprogrammet. Når antivirusprogrammet er fjernet, må du starte datamaskinen på nytt og åpne spillet igjen etter at neste oppstart er fullført. Hvis tredjeparts interferens var årsaken til problemet ditt, bør du nå kunne få tilgang til NBAs funksjoner uten EFEAB30C-feilen.

Gjenopprette reservert plass på harddisken (bare PC)

Den EFEAB30C feilen kan også oppstå hvis du ved et uhell slettet Reserved Space delen på harddisken i et forsøk på å frigjøre verdifull plass. Selv om denne delen ikke ser ut til å ha noe å gjøre med selve spillet, må du huske at alle NBA 2K-spill bruker den til å holde oppdateringer og oppdateringer.

Hvis du slettet Reserved Space-delen på harddisken din rett før du først begynte å se EFEAB30C-feilen, kan du kanskje få problemet løst ved å installere spillprogrammet på nytt. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en ny dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne Programmer og funksjoner .Kjør dialog: appwiz.cpl

  Bla gjennom programlisten, høyreklikk på NBA-spillet ditt og velg Avinstaller.

 2. Under avinstalleringen, når du blir spurt om du ønsker å bevare Lagre filer , velger du Ja.
 3. Sett inn installasjonsmediet eller installer spillet på nytt via Steam eller Origin.
 4. Når du ser meldingen “ Install Is Retrieving Files ”, ikke trykk Avbryt før prosessen er fullført.
 5. Åpne spillet og dvele i spillmenyen til du ser meldingen "Oppdatering påkrevd" dukker opp. Når det gjør det, følg instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste versjonen av spillet.
 6. Start spillet på nytt. Du bør kunne få tilgang til funksjoner på nettet uten problemer nå.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det