Fix: d3dx9_39.dll mangler

Den “d3dx9_39.dll mangler” feil er vanligvis oppstått etter at et program eller spill nekter å åpne. Nesten alle feil som peker mot d3dx9_39.dll- filen er forårsaket eller utløst av et problem med Microsoft DirectX .

Dette programmet kunne ikke starte fordi d3dx9_39.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.

Selv om denne spesielle feilen teoretisk kan gjelde for alle typer applikasjoner, er videospill langt de største programvaretyper som bruker denne spesielle DLL-filen ( d3dx9_39.dll) . Her er en kortliste over spill som er kjent for å utløse d3dx9_39.dll feil:

  • League of Legends
  • Witcher 1 & 2
  • Warhammer 40.000
  • Prins av Persia

Merk: Husk at listen ikke stopper her. Vanligvis bruker ikke nylig utgitte spill valgfrie filer fra DirectX 9, men ethvert spill som ble utgitt før Direct X 11 ble normen, kan utløse feilen "d3dx9_39.dll mangler" .

Hva er d3dx9_39.dll?

Den d3dx9_39.dll filen er en av de mange DLL-filer som finnes i Microsoft DirectX software samlingen. Hver DLL (Dynamic Link Library) inneholder en spesifikk instruksjon som andre tredjepartsprogrammer kan kreve for å låne en viss funksjonalitet. På grunn av dette DLL-systemet kan flere programmer dele databehandlingsevner som er programmert i en enkelt fil samtidig.

Den d3dx9_39.dll filen er en del av pakken som kan distribueres DirectX Runtime juni 2010 . Dette er faktisk en valgfri oppdatering som mange applikasjoner og spill bruker. De nyeste Windows-versjonene inkluderer imidlertid ikke DirectX Runtime juni 2010 som standard, og DirectX-pakken som er nødvendig blir ikke installert via WU (Windows Update) .

Hvordan fikse "d3dx9_39.dll mangler" -feilen

Advarsel: Ikke last ned den manglende d3dx9_39.dll- filen individuelt fra et DLL-nedlastingsside. Selv om du klarer å løse problemet, vil det faktum at du bare kopierte en enkelt DLL-fil fra DirectX-pakken trolig utløse flere DLL-feil. For å gjøre saken enda verre, har berørte brukere oppdaget at noen individuelt hostede DLL-filer kan inneholde skadelig kode som kan gjøre at systemet ditt er sårbart for virusinfeksjoner.

Hvis du for øyeblikket sliter med feilen "d3dx9_39.dll mangler" , vil trinnene nedenfor hjelpe. Vi undersøkte denne feilen og fant ut at flertallet av brukere som slet med feilen "d3dx9_39.dll mangler" (og noen få lignende varianter) klarer å løse problemet ved å installere DirectX Runtime juni 2010 omfordelbar pakke.

Her er en rask guide til installering av DirectX Runtime juni 2010- oppdateringen for å løse feilen "d3dx9_39.dll mangler" :

  1. Gå til denne offisielle Microsoft-lenken (her) og last ned installasjonsprogrammet for DirectX Runtime juni 2010 .

  2. Åpne installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å installere den valgfrie DirectX-oppdateringen på systemet ditt.
  3. Start datamaskinen på nytt og åpne programmet som viste feilen “d3dx9_39.dll mangler” . Du bør kunne åpne spillet / applikasjonen uten problemer.

Hvis installasjonen av den omfordelbare pakken DirectX Runtime juni 2010 ikke løste feilen "d3dx9_39.dll mangler" , kan du prøve å installere programmet som viser feilen på nytt. Hvis det ikke også gir resultater, kan du også prøve å tilbakestille Windows og installere programmet på nytt sammen med den omfordelbare pakken.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det