Hvordan konvertere CDA-filer til MP3-format

Noen brukere har kontaktet oss med spørsmål om konvertering av en lydfil fra CDA til MP3 . Noen har rapportert at noen lydfiler har blitt konvertert automatisk fra .mp3 til .cda etter at de har oppgradert til Windows 10 .

Hva er CDA og MP3?

CDA er en filtype av snarveisformat som står for CD Audio snarvei. Som typeformatet tilsier, inneholder ikke en CDA-fil lyd, men det er ganske enkelt en snarvei til sporene på en lyddisk. CDA-filer blir opprettet av datamaskinens CD-driver med det formål å føre en permanent oversikt over plasseringen av sporet.

MP3 er en type filtype som bruker effektiv komprimering for å spare mye diskplass. I motsetning til en CDA-fil er en MP3-fil mye mindre i størrelse og fungerer ikke som en snarvei (den inneholder faktisk lyddata).

Hvordan konvertere en CDA-fil til MP3

Hvis du for øyeblikket sliter med å konvertere en CDA-fil til MP3, har du flaks. Enten du oppdaget dette problemet etter at du oppgraderte til Windows 10 eller bare ønsker å konvertere noen lydfiler til MP3, har vi noen få potensielle løsninger. Følg hver av metodene nedenfor i rekkefølge til du klarer å konvertere lydfilen din fra CDA til MP3.

Metode 1: Endre utvidelsesnavnet til .mp3

Hvis dette er resultatet av en Windows 10-oppgraderingsfeil, kan det hende du er ute etter den enkleste løsningen ut av gjengen. Noen brukere har klart å fikse problemet ved å endre utvidelsen fra " .cda " til " .mp3 ". Denne metoden er effektiv hvis du får feilmeldingen “ingen filer funnet” når du dobbeltklikker på CDA-filen.

Merk: Husk at denne metoden bare vil fungere hvis du oppdaget at noen mp3-filer ble automatisk transformert til CDA-filer etter at du hadde oppgradert fra Windows 7 eller Windows 8.1 til Windows 10 . Hvis den aktuelle filen alltid var av CDA-filtype, fortsett direkte til metode 2.

Her er en rask guide for å endre utvidelsen fra CDA til MP3:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv inn “ control.exe mapper” og trykk Enter for å åpne Alternativer for File Explorer.

 2. Velg Vis- fanen og bla i listen over avanserte innstillinger for å fjerne merket for Skjul utvidelser for kjente filtyper . Trykk deretter på Bruk for å lagre endringene.

 3. Bruk File Explorer for å navigere til plasseringen av CDA-filen. Høyreklikk på CDA-filen og velg Gi nytt navn. Endre ganske enkelt utvidelsen etter “.” fra cda til mp3 og trykk Enter for å lagre.

 4. Dobbeltklikk deretter på filen hvis utvidelse du nettopp har endret, og se om lydfilen spilles av. Hvis den konverterte mp3-filen spiller normalt, har du klart å løse problemet. I dette tilfellet er du velkommen til å gjenta prosedyren med hver lydfil som ble endret under Windows-oppgraderingsprosessen.

I tilfelle du får en feil når du åpner filen, endrer du utvidelsen tilbake til “.cda” og går ned til metode 2.

Metode 2: Rippe CDA-filene med Windows Media Player

Windows Media Player utgjør et godt verktøy hvis du vil konvertere CDA-filer til MP3-filer. Imidlertid vil det kreve at du gjør noen finjusteringer inne i alternativmenyen for å sette den opp.

I dette tilfellet er term rip en annen variant av begrepet kopi. For å være mer spesifikk, vil Windows Media Player lage en kopi av lydsporene som er tilstede i CDA-filen, og deretter konvertere dem til rippede spor ved hjelp av et format som tidligere var spesifisert. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne et Run- vindu. Skriv “ wmplayer ” og trykk Enter for å åpne Windows Media Player.

 2. I Windows Media Player klikker du på Organiser for å få ned rullegardinmenyen, og deretter klikker du Alternativer .

 3. I alternativmenyen i Windows Media Player velger du Rip Music- fanen. For det første, bruk Endre- knappen under Ripp musikk til dette stedet for å angi stedet der de konverterte MP3-filene skal leveres. Når stedet er angitt, klikker du på rullegardinmenyen Format (under Rip-innstillinger ) og setter den til MP3. Trykk til slutt på Apply- knappen for å lagre endringene.

  Merk: På dette punktet kan du bruke glidebryteren for lydkvalitet til å justere lydkvaliteten i forhold til størrelsen.

 4. Åpne CDA- filen med Windows Media Player (enten ved å dobbeltklikke eller ved å høyreklikke> Åpne med Windows Media Player ) og klikk på Rip CD (i båndlinjen).

 5. Du vil da se en Rip Options- melding. Hvis du vil gjøre de konverterte MP3-filene dine spillbare på flere datamaskiner, velger du Ikke legg til kopibeskyttelse til musikken din og merker av i avmerkingsboksen nedenfor. Trykk Ok for å starte konverteringsprosessen.

 6. Når prosessen er fullført, finner du de konverterte MP3-filene i mappen som ble spesifisert tidligere i trinn 3 (via Endre- knappen).

Hvis MP3-filene av en eller annen grunn ikke kan spilles av, eller hvis du ikke kan bruke Windows Media Player til å konvertere CMA-filene dine til MP3 , går du ned til metode 3.

Metode 3: Konverter en CDA-fil til Mp3 ved hjelp av iTunes

Apples iTunes er også i stand til å konvertere CDA-filer til MP3. Men husk at Apple har skjult denne Mp3-konverteringsfunksjonen i iTunes som standard på de nyeste iTunes-versjonene. Hvis du har den nyeste iTunes-versjonen tilgjengelig, må du kanskje gjennom flere trinn før du kan konvertere en CDA-fil til en MP3-fil med denne programvaren.

Her er en rask guide til hvordan du bruker iTunes til å konvertere en CMA-fil til MP3:

 1. Sett inn CDen som til slutt inneholder lydfilene i CMA-filen.
 2. Åpne iTunes, klikk på Fil- fanen og velg Konverter> Opprett MP3-versjon .

  Merk: Hvis Create MP3 Version er synlig som standard, hopper du rett til trinn 5. Hvis Create MP3 Version ikke er synlig som standard, fortsett med følgende trinn normalt.

 3. Bruk båndet for å få tilgang til Rediger- fanen og velg Innstillinger. Deretter går du til kategorien Generelt og klikker på Importinnstillinger .

 4. I vinduet Importinnstillinger angir du rullegardinmenyen som er tilknyttet Import ved hjelp av til MP3-koderen. Trykk deretter OK for å lagre endringene.

  Merk: Nå skal alternativet Opprett MP3-versjon under Konvertering bli synlig. Når dette trinnet er gjort, bør du kunne følge trinn 2.

 5. Vent til CMA-filene blir konvertert. Du vil kunne se de nylig konverterte MP3-filene i kategorien Nylig lagt til . Du kan deretter høyreklikke på en av dem og velge Vis i Filutforsker ( Vis i Finder på Mac) for å se posisjonen deres.

Hvis du ikke har iTunes, eller denne metoden ikke kunne brukes, går du til den endelige metoden.

Metode 4: Bruke en annen ekstern tredjepartsomformer

Hvis metodene ovenfor av noen årsaker ikke gjaldt for din situasjon, kan du også konvertere CDA-filen til MP3 via en ekstern omformer. Det er mange populære alternativer du kan bruke, men vi fant ut at Any Audio Converter er den enkleste metoden ut av gjengen.

Her er en rask guide til bruk av hvilken som helst lydkonverter for å konvertere en CDA-fil til MP3:

 1. Besøk denne nettsiden (her) og laste ned Enhver Audio Omregnet installatør assosiert med operativsystemet (Windows eller Mac).

 2. Åpne installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å installere programvaren på systemet. Hvis du vil unngå den medfølgende programvaren, velger du Tilpass installasjon og fjern merket for tilleggsprogramvaren for å forhindre at de installeres.

 3. Når installasjonen er fullført, åpner du programvaren og setter inn CDen som er tilknyttet CDA-filen. Bruk deretter toppbåndet til å velge Legg til CD-disk. Deretter,velg DVD / CD-stasjonen der du satte inn lydmediet. Til slutt klikker du OK for å fylle ut listen.

 4. Bruk deretter rullegardinmenyen i nærheten av Konverter nå! Klikk på Common Audio Formats og velg MP3 Audio (* .mp3) fra listen.

 5. Når du er klar, trykker du bare på Konverter nå- knappen og venter på at prosessen skal fullføres. Når programvaren er ferdig med konverteringen, bør du automatisk se en File Explorer dukker opp med plasseringen av de konverterte filene.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det