Fix: Arctis 5-mikrofon fungerer ikke

SteelSeries er en dansk produsent av spillutstyr. Inventarene inkluderer hodetelefoner, mus, tastaturer, joysticks og mye mer. Et av de mest populære produktene til SteelSeries er hodetelefonene, og spesielt "Arctis" -serien har gjort underverker for selskapet. Arctis 5 er de mest brukte og har blitt sett i bruk av mange fagpersoner også.

Imidlertid har det nylig kommet mange rapporter om mikrofonen som ikke fungerer i hodesettet. Dette kan være et frustrerende problem mens du spiller, og i denne artikkelen skal vi informere deg om noen av årsakene til at dette kan skje, og også gi deg levedyktige løsninger for å sikre fullstendig utryddelse av problemet.

Hva forhindrer at Arctis 5-mikrofonen fungerer?

Årsaken til problemet er ikke spesifikk, og det kan utløses på grunn av flere årsaker.

 • Demping av mikrofon:  Det er en knapp på venstre ørepropp på hodesettet rett bak volumhjulet. Hvis du ikke trykker på denne knappen vil du kunne se et rødt lys på mikrofonen, dette betyr at mikrofonen er dempet.
 • Game Chat Feature:  Det var også en ny funksjon introdusert i headsettet. Lydkortet som kommer i esken har en knott på seg med "Game" skrevet på den ene siden og "Chat" på den andre. Som standard er denne knappen i midten, men hvis du på en eller annen måte vendte den helt til "Game" -siden, vil du ikke kunne høre noen talechat fra lagkameratene.
 • SteelSeries Engine:  Forsikre deg om at du har SteelSeries-motoren installert på datamaskinen din for at headsettet skal fungere riktig. Etter at motoren er installert, vil den be deg om å laste ned en ekstra fil for Arctis 5-headsettet. Denne filen blir deretter installert i motoren, og Arctis 5 vil være klar til bruk.
 • Standardenheter:  Forsikre deg om at de riktige enhetene er valgt som standard så ofte det ble sett at standardenheten som ble valgt i lydkontrollpanelet ikke var den fra Arctis 5, og som hindret mikrofonen i å fungere skikkelig.
 • Lydinnstillinger:  Hvis lydnivåene til mikrofonen ikke justeres, er det mulig at mikrofonen er konfigurert til å ta opp bare veldig høye lyder. Forsikre deg derfor om at lydinnstillingene i lydkontrollpanelet er konfigurert etter beste behov.

Nå som du har en grunnleggende forståelse av problemets natur, vil vi gå videre mot løsningene.

Løsning 1: Demping av mikrofonen.

Det er en knapp på venstre ørepropp på hodesettet rett bak volumhjulet. Hvis du ikke trykker på denne knappen, vil du kunne se et rødt lys på mikrofonen. Dette betyr at mikrofonen er dempet. Sørg derfor for å trykke på den knappen og det røde lyset på mikrofonen slukkes. Først da blir mikrofonen slått av.

Løsning 2: Justere "Game Chat" -funksjonen.

Det ble også introdusert en ny funksjon i hodesettet. Lydkortet som kommer i esken har en knott på seg med " Spill " skrevet på den ene siden og "Chat" på den andre. Som standard er denne knappen i midten, men hvis du på en eller annen måte vendte den helt til " Game " -siden, vil du ikke kunne høre noen talechat fra lagkameratene, og dette kan også føre til problemer med mikrofonen. Forsikre deg derfor om at knotten er vendt mot midten og ikke til noen av "Game" eller "Chat" -sidene for den beste spill- / chatteopplevelsen.

Løsning 3: Konfigurere SteelSeries-motoren.

Hodesettet krever at SteelSeries-motoren lastes ned for at den skal fungere skikkelig. Denne motoren inneholder mange viktige konfigurasjoner som hodetelefonene krever for å låse opp all funksjonaliteten. Derfor, i dette trinnet, skal vi laste ned, installere og konfigurere SteelSeries Engine.

 1. Last ned SteelSeries-motoren herfra
 2. Når nedlastingen er fullført, åpner du installasjonen og installerer motoren.
 3. Åpne SteelSeries-motoren, koble nå headsettet fra datamaskinen og koble den til igjen.
 4. Når motoren gjenkjenner headsettet ditt, klikker du på enhetsnavnet som vises.
 5. Dette vil åpne enhetskonfigurasjonene, klikk på " Live Mic Preview ".
 6. Ta nå ut mikrofonen og prøv å snakke. Hvis mikrofonen er koblet til, vil du kunne høre deg selv.
 7. Juster innstillingene etter dine preferanser og minimer applikasjonen.

Løsning 4: Velge standardenheter.

Det er to enheter som er koblet til datamaskinen når du kobler til Arctis 5. Den ene er "Arctis 5 Game" -enheten og den andre er "Arctis 5 Chat" -enheten. Disse to enhetene må velges som standard for at headsettet skal fungere skikkelig. Derfor, i dette trinnet, skal vi velge disse begge enhetene som standard som:

 1. Høyreklikk på " Volum " -ikonet nederst i høyre hjørne.
 2. Velg alternativet " Åpne lydinnstillinger ".
 3. Under overskriften " Lyd " velger du utdataenheten som "Hodetelefoner (SteelSeries Arctis Game)" og Inndataenheten som "Mikrofon (SteelSeries Arctis 5 Chat)".
 4. Bruk innstillingene og sjekk om problemet vedvarer.

Løsninger 5: Justering av lydnivåer.

Det er mulig at mikrofonen bare er konfigurert til å ta opp veldig høye lyder, eller at overføringsvolumet til mikrofonen er veldig lavt. I dette trinnet skal vi konfigurere mikrofonvolumet slik at brukeren foretrekker det:

 1. Høyreklikk på volumikonet nederst til høyre.
 2. Velg “ Lyder ” og åpne “Opptak” -fanen.
 3. Dobbeltklikk på “ SteelSeries Arctis 5 Chat ” -knappen.
 4. Kontroller at volumet er mer enn 50% under Nivå-fanen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det