Slik løser du Outlook & ldquo; 2007, 2010, 2013, 2016 & rdquo; Starter i sikkermodus

De fleste populære applikasjoner har en sikker modus som gjør det mulig for brukere å kjøre programmet med begrenset funksjonalitet når ting ikke kjører som de skal. Slik er tilfellet med Outlook - en kompleks e-postbehandling som bruker sikkermodus for å omgå mange problemer som forhindrer at den starter. Du kan starte Outlook i sikkermodus med vilje, men det kan også starte i denne modusen alene.

Med mindre du startet Sikker modus selv av en eller annen grunn, vil jeg ikke råde deg til å fortsette å bruke Outlook i denne modusen. Du vil ikke kunne lagre maler, preferanser, og du vil ikke kunne bruke smarte koder, blant andre. Hvis du er i denne typen situasjoner, anbefales det at du behandler sikkermodus som et diagnostisk verktøy og løser problemet ditt.

Når brukes Safe Mode i OutLook

Outlook vil jevnlig oppdatere systemregistret slik at de nye utvidelsene du installerer fungerer som de skal. Hvis programmet oppdager et problem ved lansering som forhindrer at det kjører, vil det automatisk slå seg til sikkermodus . Dette skjer vanligvis rett etter at du har installert et nytt tillegg som ikke fungerer bra med Outlook-versjonen din.

Du kan utløse sikker modus selv ved å åpne et Run- vindu og skrive Outlook / safe og trykke OK .

I tilfelle Outlook automatisk starter i sikkermodus , er det vanligvis et tegn på at noe ikke fungerer som det skal. Noen ganger klarer Outlook å finne ut tilleggskomponenten som hindrer Outlook i å starte normalt. Hvis den ber deg om å deaktivere den defekte komponenten, kan du prøve og se om Outlook klarer å starte normalt.

Potensiell sikker modus utløser

Hvis du bruker versjon 2010, er problemet sannsynligvis forårsaket av KB3114409-oppdateringen som får Outlook til å starte i sikkermodus og gå tilbake til standardinnstillingene. I tilfelle du bruker en eldre Outlook-versjon som 2007 eller 2003, kan problemet være relatert til Windows Search- tjenesten. Feil tillegg kan også komme i konflikt med Outlook-versjonen til det punktet hvor du vil tvinge den til å starte i sikkermodus .

Dette er bare tre av de potensielle synderne, men årsakene kan stamme fra mange steder.

Nedenfor har du en samling reparasjoner som allerede har hjulpet mange brukere med å forhindre at Outlook kjører i sikkermodus . Følg metodene ovenfor i henhold til din Outlook-versjon til du finner en løsning som løser problemet ditt.

Metode 1: Deaktivering av tillegg i sikkermodus (alle Outlook-versjoner)

Dette er en vanlig forekomst på hver Outlook-versjon fra Outlook 2007 til Outlook 2016 . Dette skjer fordi visse tillegg vil komme i konflikt med Outlook-versjonen din. Dette er enda mer sannsynlig med utdaterte tilleggsprogrammer installert på de nyeste versjonene av Outlook.

Merk: Hvis du installerte ABBYY FineReader- tillegget før denne feilen begynte, følg trinnene nedenfor for å fjerne tillegget fra Outlook-versjonen.

 1. Bekreft at Outlook er i sikkermodus ved å sjekke om ikonet på oppgavelinjen har et utropstegn.

  Merk: Du kan også bekrefte ved å se om du ser (Safe Mode) øverst på skjermen.

 2. Nå utvider du Fil- fanen og klikker på Alternativer .

 3. Klikk nå på fanen Tillegg . Derfra får du tilgang til rullegardinmenyen ved siden av Administrer og velg COM-tillegg fra listen. Klikk på Gå for å fortsette.

 4. På dette tidspunktet bør du ta et skjermbilde av tilleggslisten og lagre det et sted som er praktisk. Dette vil hjelpe deg med å gjenopprette den normale konfigurasjonen av Outlook hvis det oppstår feil etter at du har deaktivert tilleggene.

 5. Deaktiver hver oppføring (fjern merkede avmerkingsbokser) og trykk OK .

  Merk: Ikke trykk Fjern ennå. Vi må først bekrefte at de forårsaker problemet.

 6. Lukk Outlook og åpne den igjen. Hvis programmet starter opp i normal modus, er problemet ditt løst.

  Merk: Hvis det fremdeles starter i sikkermodus , går du til Filalternativer> Tillegg og aktiverer tilleggene vi deaktiverte i trinn 5, og flytt til Metode 2 .

 7. Gå tilbake til File> Option> Add-ins og aktiver systematisk hvert add-on igjen en etter en til du avslører det som forårsaker konflikter.
 8. Velg den og trykk Fjern .

 9. Start Outlook på nytt og se om det starter opp i normal modus.

Metode 2: Gjenopprett datamaskinen din ved hjelp av systemgjenoppretting (alle Outlook-versjoner)

Systemgjenoppretting er en Windows-funksjon som lar brukere tilbakestille datamaskinstatusen til et tidligere tidspunkt. Dette tjener vårt formål hvis vi kan gå tilbake til en tilstand tidligere der Outlook begynte å fungere. Slik gjør du:

 1. Hold Windows-tasten og trykk R. Skriv rstrui.exe og klikk OK .2015-12-10_075659
 2. I vinduet Systemgjenoppretting velger du Velg et annet gjenopprettingspunkt og trykker Neste.

 3. Tykk ruten ved siden av Vis flere gjenopprettingspoeng.

 4. Finn et punkt når Outlook fungerte, og velg deretter gjenopprettingspunktet, og fortsett med instruksjonene på skjermen for å gjenopprette datamaskinen til et tidligere tidspunkt.
 5. Når dette er gjort, begynner systemet å gjenopprette. Etter at gjenopprettingen er ferdig, sjekk om Outlook fungerer. hvis ikke, fortsett til metode 3 .

Metode 3: Gjenopprett til en tidligere versjon av Outlook

Hvis det ikke fungerte å gjenopprette skrivebordet til en tidligere versjon, la oss prøve å gjenopprette Outlook til en tidligere versjon. Dette er hvordan:

 1. Klikk Start og skriv Outlook.exe i søkedialogen. Høyreklikk på den og velg Egenskaper .

 2. Gå deretter til kategorien Tidligere versjoner, og finn Outlook.exe- filen som har en dato da den fungerte. Klikk Åpne for å se om det fungerer og åpnes uten sikkermodus .

  2015-12-10_080141Merk: Forsikre deg om at ikke-fungerende Outlook som tidligere ble åpnet i sikkermodus er lukket fordi vi nå kjører en av kopiene som er lagret i de forrige versjonene. Gjør det samme for alle versjoner som er oppført der. Åpne / lukk til du ser den som åpnes uten sikkermodus. Hvis det fungerer, må du holde vinduet åpent.

 3. Forutsatt at du nå har versjonen av Outlook som kjører, uten sikkermodus fra en av de tidligere versjonene. Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv taskmgr og klikk OK .
 4. Gå til prosessfanen i vinduet Oppgavebehandling , finn Outlook.exe , høyreklikk på den og velg Åpne filplassering.
 5. Kopier alle filene fra neste vindu, og naviger deretter til C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Office \ Office. Lim inn det arkiverte tidligere kopiert her.
 6. Prøv å åpne Outlook på nytt og se om det starter i normal modus.

Metode 4: Avinstallere KB3114409-oppdateringen (Outlook 2010)

En gang i 2015 ga Microsoft ut en sikkerhetsoppdatering som fikk Outlook til å kjøre i sikkermodus og tilbakestille den til standardkonfigurasjonen. De brukerlagde konfigurasjonene går ikke tapt for alltid og vil være tilbake når Outlook klarer å starte opp i normal modus.

Hvis du har dette problemet, er det to måter å gå videre på. Siden Microsoft ga ut en oppdatering som løser problemet forårsaket av KB3114409 , kan vi installere det over den dårlige oppdateringen. En annen rute ville være å bare avinstallere KB3114409 .

Vi anbefaler deg på det sterkeste å installere den offisielle oppdateringsoppdateringen for Microsoft. Men uansett hvilket alternativ du velger, vil vi guide deg gjennom hele prosessen.

Bruker den offisielle Microsoft-løsningen

Microsoft-oppdatering KB3114560 ble utstedt spesielt for å fikse skaden som ble gjort av KB3114409. Som en tommelfingerregel bør du alltid installere sikkerhetsoppdateringer fra det offisielle nettstedet. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Få tilgang til denne offisielle lenken og klikk på en av de to forskjellige oppdateringsversjonene, i henhold til PC-spesifikasjonene dine.

 2. Velg standardspråket for Outlook-programmet og klikk på Last ned- knappen.

 3. Når oppdateringen er lastet ned, åpner du den kjørbare filen og følger installasjonsprosessen.

 4. Restart your PC, open Outlook again and see if the issue has been resolved.

Uninstalling the KB3114409 update

 1. Close Outlook completely.
 2. Open Control Panel, click on Uninstall a program.

 3. Once you’re in the Programs and Features window, click on View installed updates.

 4. Use the Search Installed Updates search bar in the top-right corner to search for the bad update (KB3114409 ).

 5. Once you manage to identify the bad update, click the Uninstall button and follow through with the confirmation prompts.

 6. Restart your PC, open Outlook and see if the issue repeats.

Method 5: Doing an Outlook Profile reset (All Outlook versions)

If you experience hanging at the initial Outlook splash screen (right before it initiates Safe Mode), you might need to do a profile reset. Here’s how to do it:

 1. Go to Control Panel > Mail and click on Show Profiles.

 2. Now, create a new profile by clicking the Add button. Insert a name and hit OK.

  Note: Do not delete the original profile, because we don’t know if this will end up fixing the issue.

 3. Go through the steps of configuring your email account with Outlook. Make sure to use the same email that you have on the already created profile.

 4. Now return to the Mail window and make sure the profile you’ve just created is being used by default. Hit Apply to confirm your selection.

 5. Start Outlook again and see if it manages to start in normal mode after the profile reset.

Method 6: Checking the PST folder for corruption (All Outlook versions)

Another common cause for Outlook starting in Safe Mode is the Personal Folders File (PST). In the event that it becomes very large, or some files inside are corrupted, it might prevent the program from starting in normal mode. Luckily, you can easily check for corruption by using a Microsoft Repair tool called Scanpst.exe. Here’s what you need to do:

 1. Close Outlook completely and navigate to C:\ Program Files or C:\ Program Files (x86), depending on which version of Outlook you use.
 2. Use the search box in the top-right corner to search for SCANPST.exe.

  Note: If you don’t manage to find the SCANPST executable via the search bar, you need to navigate to the exact location. Here’s a list of the exact locations based on various Outlook versions:

  2016: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16 2013: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office15 2010: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14 2007: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12
 3. Open SCANPST.exe and set the path of the PST file you want to scan by using the Browse button. By default, the PST files are stored in Documents\Outlook Files. When you are ready, hit Start to begin the scan.

 4. If the scan uncovers errors or inconsistencies, click on the Repair button to fix them.

 5. Once the repair is done, restart Outlook with the profile that you’ve just repaired of errors and see if it starts in normal mode.

Method 7: Running the /resetnavpane command (All Outlook versions)

The navigation pane is that left portion of Outlook where you can oversee your folder list and access various icons to move between calendar, people, tasks, and mails. Sometimes, it can become glitched and prevent Outlook from starting in normal mode. Luckily, there is a command that removes any customizations to the navigation pane and gets rid of any glitch. Even better, this is done outside Outlook with ease. Here’s how:

 1. Close Outlook completely.
 2. Go to Start and access the Run application.

 3. Now, type Outlook.exe /resetnavpaneand hit OK.

  Note: Keep in mind that any customization to the navigation pane will be lost after you click on OK.

 4. Shortly after, Outlook should automatically open in normal mode.

Method 8: Disabling compatibility mode

A lot of users have reported that they managed to start Outlook in normal mode after finding out it was running in compatibility mode. Compatibility mode is designed to help a program run as if it was running on an older operating system. As it turns out, turning off compatibility mode might just fix your Outlook Safe Mode problem. Here’s how:

 1. Close Outlook and navigate to the Outlook.exe on your computer. The exact path of it will differ, depending on your Outlook version. Here’s a list of the exact paths depending on your Outlook version:
  2016 - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16  2013 - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office 15 2010 - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office 14 2007: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12

 2. Right-click on Outlook.exe and click on Properties.

 3. Now click on the Compatibility tab and make sure the box directly under Compatibility Mode is unchecked. Hit Apply to confirm your selection.

 4. Finally, open Outlook from the same Outlook executable and see if it manages to start in normal mode.

Method 9: Disabling hardware acceleration (All Outlook versions)

As it turns out, Outlook tries to use hardware acceleration whenever it can to make things as seamless as possible. If you’re Outlook forces itself into Safe Mode, it could very well be an issue with hardware acceleration. We can check to see if that’s the case by making some minor tweaks inside regedit. Here’s how:

 1. Go to Start and open the Run application.

 2. Search for regedit and click OK to open the Registry Editor.

 3. Navigate your way to the following location
  HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Office.

 4. Now, depending on which Outlook version you have, you might encounter different folders. You should either see a folder named 14.0, 16.0 or 8.0. Either way, click on the folder and double-click on the Common folder.

 5. Right-click anywhere in the Common folder, select New and click on Key and name it Graphics.

 6. Select the newly created Graphics folder and right-click on the right panel. From there, create a New Dword (32-bit) Value and name it DisableHardwareAcceleration.

 7. Now double-click on DisableHardwareAcceleration and set the Value Data to 1 and hit Ok.

 8. Close regedit and open Outlook again to see if it starts in normal mode.

Method 10: Resetting the Safe Mode Registry Key (Outlook 2010)

If you have unsuccessfully followed all the methods above, there’s one more thing you can try. A final solution would be to try and prevent Safe Mode from kicking in by tweaking the registry key. But keep in mind that after you’ll follow the steps below, you won’t be able to use Safe mode in the future. At least not until you remove the key that we will create. Here’s what you need to do:

 1. Go to Start and open the Run application.

 2. Search for regedit and click OK.

 3. Navigate your way through HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Office.

 4. Now, depending on which Outlook version you have, you might encounter different folders. You should either see a folder named 14.0, 16.0 or 8.0. Either way, click on the folder navigate further to Outlook \ Security.

  Note: If the Security folder is missing, Right-click > New > Key and type Security.

 5. Right-click on the Security key and choose New > then DWORD (32-bit) Value.

 6. Name it DisableSafeMode and press Enter to confirm.
 7. Right-click on DisableSafeMode and click on Modify.

 8. Sett inn verdien 1 i Verdidata- boksen, og klikk OK .

 9. Avslutt Registerredigering og start datamaskinen på nytt.
 10. Åpne Outlook og se om det starter i normal modus.

Original text


Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det