Slik løser du Windows Script Host-feil ved oppstart

Den Windows Script Host Feil kan virke som et virus eller malware infeksjon for et utrent øye, men det er ikke noe mer enn en feil med VBScript filen. Det vises med alle versjoner av operativsystemet, og det avhenger ikke av noen spesifikk programvare som kan utløse det.

Hvis denne feilen oppstår, kan folk råde deg til å skanne systemet ditt etter skadelig programvare, men enkelte brukere har til og med rapportert at antivirusprogrammet deres har renset viruset, men har lagt igjen oppføringen for å utløse .vbs-filen intakt, og de har fortsatt mottatt feilen.

Likevel er det noen få ting du kan prøve å løse dette problemet, og alle har blitt rapportert å fungere av forskjellige brukere, noe som betyr at det kan ta litt prøving og feiling for å få ting riktig, men metodene vil garantert hjelpe deg .

windows-script-vert

Metode 1: Kjør systemfilkontrollen for å skanne systemet

Dette er en løsning for en rekke problemer, og det er rapportert at det også fungerer med denne.

 1. Åpne en forhøyet ledetekst. Dette gjøres ved å trykke Windows- tasten på tastaturet, skrive cmd og høyreklikke på resultatet, og deretter velge Kjør som administrator.
 2. Skriv inn sfc / scannow fra den forhøyede ledeteksten , og trykk Enter på tastaturet. Kommandoen vil skanne hele systemintegrasjonen, og vil også fikse korrupsjon som finnes i. Etterpå skal du ikke ha dette problemet.

sfcscannow

Metode 2: Bruk Registerredigering til å løse problemet

Alternativ 1: Returner standardverdien for .vbs til VBS-filen

 1. Trykk samtidig på Windows og R- tastene på tastaturet for å åpne Kjør- dialogen. Skriv inn regedit og trykk Enter for å åpne Registerredigering .
 2. I venstre navigasjonsrute utvider du HKEY_CLASSES_ROOT- mappen og klikker på .vbs- mappen inne.
 3. Dobbeltklikk(Standard) -tasten på høyre side , og sett verdien til VBSfile. Lukk registerredigereren, og systemet ditt skal fungere bra nå.

vbsfile

Alternativ 2: Slett oppføringene etter userinit.exe

 1. Åpne Registerredigering som beskrevet i trinn 1 i forrige metode.
 2. Fra venstre navigasjonsrute utvider du følgende mapper: HKEY_LOCAL_MACHINE, deretter SOFTWARE, deretter Microsoft , deretter Windows NT, etterfulgt av CurrentVersion, og til slutt klikker du på Winlogon.
 3. I høyre sidevindu sletter du alle oppføringene etter userinit.exe. Dette inkluderer sannsynligvis wscript.exe og NewVirusRemoval.vbs. Lukk Registerredigering når du er ferdig, og alt skal fungere igjen.

brukerinit

Alternativ 3: Slett * .vbs-oppføringen som dukker opp ved oppstart

Denne metoden krever at du starter opp i sikkermodus, noe som gjøres ved å trykke F8 når du slår på datamaskinen, rett før Windows starter, og velger alternativet Sikker modus i menyen på et Windows Vista- og 7-system.

safe-mode-1

For Windows 8 og 10, se trinn under " starte Windows 8 eller 10 i sikkermodus "

 1. Når du har startet opp i sikkermodus, åpner du Registerredigering igjen som beskrevet tidligere.
 2. Trykk samtidig på Ctrl og F på tastaturet for å åpne Finn- menyen. I boksen skriver du nameofthe.vbs (File) som dukker opp ved oppstartog trykk Finn neste- knappen.
 3. Dette søket vil havne i en mappe ved userint- tasten. Dobbeltklikk på den, så ser du en rekke baner, atskilt med komma. Finn blant banene "VBS-filen" , og slett banen. Vær forsiktig så du ikke endrer noen av de andre banene.
 4. Trykk på F3 på tastaturet for å se om banen også er et annet sted i registret. Hvis det er, slett det ved å bruke instruksjonene fra forrige trinn. Gjenta denne prosessen til du får en melding som sier at søket er avsluttet. Lukk Registerredigering.
 5. Trykk på Windows og E samtidig på tastaturet for å åpne File Explorer. Kjør et søk etter VBS-filen, som dukket opp ved oppstarti partisjonen der operativsystemet er installert, og slett også den filen.

På slutten av dagen kan dette problemet være en kjedelig oppgave å løse. Imidlertid, hvis du bare følger instruksjonene i de ovennevnte metodene, vil du bli kvitt den, og du trenger ikke å håndtere det igjen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det