Hvordan fikse Start PXE over IPv4

PXE-oppstart er oppstart av et system over et nettverk, hvor IPv4 betyr i et IPv4-basert nettverk.

Dette betyr at PC-en prøver å starte fra PXE, som vanligvis er siste utvei når det gjelder datamaskiner. Dette kan også bety at andre oppstartsenheter, for eksempel harddisken, ikke var tilgjengelig for oppstart fra den gangen. Det er flere måter å løse dette problemet på, så sjekk ut artikkelen for å finne ut mer.

Løsning 1: Aktivere oppstartsenheten

Når en feil som denne vises, kan den noen ganger tilbakestille visse innstillinger relatert til riktig oppstartsrekkefølge, og du må kanskje legge til harddisken din som standard oppstartsenhet igjen. Denne prosessen inkluderer å endre veldig viktige innstillinger, så vær forsiktig og følg instruksjonene riktig.

 1. Slå på datamaskinen og trykk umiddelbart på Setup-tasten gjentatte ganger, omtrent en gang hvert sekund, til Computer Setup Utility åpnes. Denne nøkkelen skal vises på PCen din som Trykk på _ for å kjøre installasjonen.
 2. Bruk høyre piltast for å velge Sikkerhetsmeny, bruk pil ned for å velge Secure Boot Configuration, og trykk Enter.

 1. Før du kan bruke denne menyen, vises en advarsel. Trykk på F10 for å fortsette til Secure Boot Configuration-menyen.
 2. Menyen Secure Boot Configuration (Sikker oppstart) åpnes.
 3. Bruk piltasten ned for å velge Sikker oppstart, og bruk høyre piltast for å endre innstillingen til Deaktiver.

 1. Bruk nedpiltasten for å velge Legacy Support, og bruk deretter høyre piltast for å endre innstillingen til Enable.
 2. Trykk på F10 for å godta endringene.
 3. Bruk venstre piltast for å velge Fil-menyen, bruk pil ned for å velge Lagre endringer og avslutt, og trykk deretter på Enter for å velge Ja.

 4. Computer Setup Utility lukkes og datamaskinen starter på nytt. Når datamaskinen har startet på nytt, bruker du av / på-knappen for å slå den av.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du starter opp fra harddisken igjen, må du vite hvilket alternativ du skal velge når oppstartsmenyen åpnes. Det vil spørre deg fra hvilken enhet du vil starte datamaskinen din. Følg instruksjonene nedenfor for å enkelt starte opp fra harddisken.

 1. Trykk på strømknappen for å slå datamaskinen på. Så snart datamaskinen starter, vises en melding som indikerer at oppstartsmodusen er endret.
 2. Skriv inn den firesifrede koden som vises i meldingen, og trykk deretter på Enter for å bekrefte endringen.

MERK: Ingen tekstfelt vises for koden. Dette er forventet oppførsel. Når du skriver inn tallene, logges koden uten et tekstfelt.

 1. Trykk på strømknappen for å slå av datamaskinen, vent noen sekunder, slå deretter på datamaskinen og trykk umiddelbart på Escape-tasten gjentatte ganger, omtrent en gang hvert sekund, til oppstartsmenyen åpnes.
 2. Trykk F9 for å åpne Boot Menu.
 3. Bruk piltasten ned for å velge harddisken fra oppstartsmenyen, og sørg for at du velger den ved å klikke Enter. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Deaktiver Wake on LAN i BIOS

Å deaktivere dette alternativet har gjort underverker for folk som ikke lyktes med noen annen metode, og metoden er ganske enkel å trekke av hvis du er komfortabel nok til å starte opp i BIOS selv, og du har bevist at du er det hvis du prøvde metoden ovenfor!

 1. Slå av datamaskinen ved å gå til Start-menyen >> Av / på-knapp >> Slå av.
 2. Slå på PCen igjen og skriv inn BIOS ved å trykke på BIOS-tasten mens systemet starter. BIOS-nøkkelen vises vanligvis på oppstartsskjermen, og sier "Trykk på ___ for å gå til Oppsett." Vanlige BIOS-nøkler er F1, F2, Del, Esc og F10. Merk at du må være rask med det da meldingen forsvinner ganske raskt.

 1. Wake on LAN-alternativet som du trenger å endre, ligger under forskjellige faner på BIOS-firmwareverktøy laget av forskjellige produsenter, og det er ingen unik måte å finne den på. Den ligger vanligvis under Strømalternativer eller noe som heter lignende, som Avanserte innstillinger.
 2. Når du finner Wake-On-LAN-alternativet i et hvilket som helst område på BIOS-innstillingsskjermen, navigerer du til det og endrer verdien til Deaktivert.

 1. Naviger til Avslutt-delen og velg Avslutt lagringsendringer. Dette vil fortsette med oppstarten, så sjekk for å se om feilen fremdeles vises.

Løsning 3: Oppdater BIOS

Hvis det er noe galt med datamaskinens BIOS, er det vanskelig å si at noe vil kunne løse problemet bortsett fra en total oppdatering av BIOS. Oppdatering av BIOS kan være en avansert prosess, og problemet er at det er veldig forskjellig fra produsent til produsent. Derfor må du følge trinnene nøye hvis du vil se resultater.

 1. Finn ut den gjeldende versjonen av BIOS du har installert på datamaskinen din ved å skrive msinfo i søkefeltet i Start-menyen.
 2. Finn BIOS-versjonen like under prosessormodellen din, og kopier eller skriv om noe til en tekstfil eller et stykke papir.

 1. Finn ut om datamaskinen din ble samlet, forhåndsbygd eller samlet manuelt ved å kjøpe alle komponenter hver for seg. Dette er viktig fordi du ikke vil bruke BIOS laget for en komponent av PCen din når den ikke gjelder for de andre enhetene dine, og du vil overskrive BIOS med feil, noe som fører til store feil og systemproblemer.
 2. Forbered datamaskinen din for oppdateringen. Hvis du oppdaterer den bærbare datamaskinen, må du sørge for at batteriet er fulladet og koble det til i tilfelle det er tilfelle. Hvis du oppdaterer en datamaskin, anbefales det å bruke en UPS (Uninterruptible Power Supply) for å sikre at datamaskinen ikke slås av under oppdateringen på grunn av strømbrudd.
 3. Følg instruksjonene vi utarbeidet for forskjellige produsenter av stasjonære og bærbare datamaskiner, som Lenovo, Gateway, HP, Dell og MSI.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det