Fix: Bruk av høy disk og CPU av Softthinks Agent Service

Softthinks Agent Service er et backupverktøy fra Dell Inc. Det er innlemmet i mange bærbare datamaskiner og datamaskiner fra Dell. Hovedfunksjonen er å sikkerhetskopiere eksisterende filer og programmer med jevne mellomrom. Dette verktøyet er ofte knyttet til Dell Back and Recovery eller Dell DataSafe Local Backup-pakke. I mange tidligere versjoner av Windows-operativsystemet viste dette verktøyet seg å være veldig nyttig og hjalp til med å gjenopprette systemet hvis det ble ødelagt av en eller annen grunn.

Nylig rapporterte brukere at denne tjenesten fikk datamaskinen til å halte og forbruke mye CPU- og diskressurser. Årsaken til at dette verktøyet bruker så mange ressurser er at det sikkerhetskopierer eksisterende filer på datamaskinen din. Den har en innstilt tidtaker eller utløser som får den til å starte hver gang. Noen ganger kan strekningen gå til 100% diskbruk i minst to timer.

Løsning: Deaktivering av tjenesten

Etter å ha eksperimentert mange løsninger, fant vi ut at det bare er en måte du kan løse høy diskbruk på; ved å deaktivere tjenesten fra tjenesteansvarlig. Dell har ikke utviklet en oppdatering for å målrette dette problemet, og det er derfor ingen alternativer er tilgjengelige. Du kan alltid bruke Windows Backup and Restore-verktøyet for å beholde en kopi av dataene og konfigurasjonene dine i tilfelle det er tilfelle.

  1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter. Dette vil starte alle tjenestene som er tilstede på datamaskinen din foran deg.

  1. En gang i tjenestevinduet, søk gjennom listen til du finner Softthinks Agent Service . Dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene. Klikk på " Stopp " under tjenestestatusen. Dette vil stoppe tjenesten fra å kjøre umiddelbart og føre til at diskbruken går tilbake til normal.

  1. Hvis du vil stoppe tjenesten permanent, kan du klikke på Oppstartstype og velge " Deaktivert " fra listen over alternativer fra rullegardinmenyen. Nå blir denne tjenesten deaktivert til du aktiverer den selv ved hjelp av samme metode. Start datamaskinen på nytt og sjekk om disk / CPU-bruk ble tilbake til det normale.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det