Hvordan fikser jeg korrupte Steam-feil på Windows?

Korrupt diskfeil i Steam oppstår vanligvis når brukere prøver å laste ned spillet de nettopp har kjøpt, eller å oppdatere et spill som allerede er installert på datamaskinene sine. Det ser ofte ut hvis noe forstyrrer nedlastingsprosessen, for eksempel en BSOD eller strømbrudd, men det kan ofte bare vises fra ingenting.

Steam-spill kan ikke spilles med mindre alle oppdateringer er installert, noe som gjør dette problemet ganske alvorlig. Du bør imidlertid være lettet over å høre at problemet kan løses ved mange forskjellige metoder som er oppført nedenfor. Sørg for at du følger instruksjonene nøye.

Hva forårsaker Steam Corrupt Disk Error på Windows?

Det er flere ting som kan ha gått galt og forårsaket at dette problemet dukket opp. Vi har valgt de vanligste blant brukerne for å hjelpe deg med å finne ut om scenariet ditt og den beste måten å løse problemet på. Sjekk ut listen nedenfor:

 • Korrupte nedlastingsfiler - Hvis nedlastingsprosessen ble avbrutt av en BSOD, strømbrudd eller noe lignende, er det ganske mulig at filen som lastes ned ble ødelagt. I så fall er det bra å tilbakestille filene som lastes ned og starte på nytt.
 • Harddiskproblemer - Det er fullt mulig at harddisken din har fått problemer, og du bør se etter feil ved hjelp av det innebygde feilkontrollverktøyet.
 • Harddisken slås på - Det er et alternativ å slå av harddisken etter en stund med inaktivitet for å spare strøm, og det er mulig at dette forårsaket problemet. Forsikre deg om at du deaktiverer denne innstillingen.

Løsning 1: Gi nytt navn til nedlastingsmappen

Dette problemet oppstår ofte hvis en fil som lastes ned, plutselig blir ødelagt på grunn av forskjellige årsaker som systemkrasj eller tilfeldige datamaskinstopp. Hvis det er tilfelle, kan nedlastingen ikke fortsette utover den ødelagte filen, og feilmeldingen Corrupt Disk vises. Følg trinnene nedenfor for å starte alle nedlastinger på nytt ved å gi nytt navn til mappen "nedlasting".

 1. Naviger til Steam-installasjonsmappen . Hvis du ikke har konfigurert noen endringer under installasjonsprosessen angående den nødvendige installasjonsmappen, bør det være Lokal disk >> Programfiler eller Lokal disk >> Programfiler (x86) .
 2. Men hvis du har snarveien til Steam-programmet på skrivebordet, kan du bare høyreklikke på det og velge alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen som vises.
 1. Finn steamapps- mappen i hovedmappen, åpne den og finn nedlastingsmappen inne. Høyreklikk på den og velg alternativet Gi nytt navn fra hurtigmenyen som vises. Endre mappenavnet til noe som gammelt.
 1. Åpne Steam igjen, og du bør se at alle nedlastinger er tilbakestilt. Sjekk for å se om problemet fremdeles vises når du prøver å laste ned eller oppdatere det som ga deg problemer!

Løsning 2: Fjern nedlastingsbuffer

Den andre metoden ligner på den første, men denne ser ut til å fjerne nedlastingsfiler som ikke lenger er nødvendige og som ikke vil forstyrre nedlastingsprosessen. Det er ikke så effektivt som den første metoden, men det har også hjulpet mange brukere.

 1. Forsikre deg om at du starter Steam-klienten ved å dobbeltklikke på den på skrivebordet eller ved å søke etter den med Start-menyen åpen og klikke på det første resultatet.
 2. Klikk på Steam- alternativet fra menyen øverst på klientens skjerm og velg Innstillinger . I Innstillinger-vinduet, sørg for at du navigerer til nedlastingsfanen og sjekker nederst i vinduet for Clear Download Cache.
 1. Et nytt vindu skal åpnes og ber deg bekrefte valget, og alle unødvendige nedlastningsfiler skal nå slettes.
 2. Klikk på Steam-alternativet øverst til venstre på Steam-klienten, og velg Avslutt for å avslutte Steam helt (ikke bare klikk på x-knappen øverst til høyre). Åpne Steam på nytt, start nedlastingen på nytt, og sjekk om Korrupt disk-feilen vises.

Løsning 3: Kjør feilkontrollverktøyet

Å kjøre verktøyet for feilkontroll for stasjonen der spillet ditt er installert, gjør underverker for denne feilmeldingen da den klarer å fikse filfeil og løse stasjonsproblemer når det gjelder filadministrasjon. Å løse disse feilene på stasjonen der spillet ligger, bør løse problemet ditt umiddelbart.

 1. Åpne biblioteksoppføringen på PC-en, eller åpne en hvilken som helst mappe på datamaskinen, og klikk på Denne PC- alternativet fra menyen til venstre. Hvis du bruker en eldre versjon av Windows (Windows 7 og eldre), er det bare å åpne Min datamaskin fra skrivebordet.
 2. Høyreklikk på stasjonen der spillet ditt er installert, og velg Egenskaper- alternativet fra hurtigmenyen som vises.
 1. Naviger til Verktøy- fanen i Egenskaper-vinduet, og klikk på Kontroller- knappen under Feilkontroll Følg instruksjonene som vises på skjermen, og prosessen bør ikke ta mer enn noen få minutter. Sjekk om problemet fremdeles vises.

Løsning 4: Endre strøminnstillinger

Problemet kan være forårsaket av harddiskproblemer når harddisken er slått av i feil øyeblikk, akkurat nok til å ødelegge filen som lastes ned. Dette forårsaker korrupt diskfeil og forhindrer at filen lastes ned ytterligere. Prøv å deaktivere muligheten for å slå av harddisken for å spare strøm i Strømalternativer!

 1. Høyreklikk på batteriikonet i systemstatusfeltet og klikk på Strømalternativer . Hvis du ikke bruker Windows 10, klikker du på Start-menyen og søker etter Kontrollpanel . Endre Vis etter- alternativet til Store ikoner og klikk på Strømalternativer.
 1. Velg strømplanen du bruker for øyeblikket (vanligvis Balansert eller Strømsparer) og klikk på Endre planinnstillinger. I det nye vinduet som åpnes klikker du på Endre avanserte strøminnstillinger .
 2. I dette vinduet klikker du på den lille pluss-knappen ved siden av harddiskoppføringen i listen for å utvide den. Gjør det samme for Slå av harddisken etter Endre innstillingsalternativet til Aldri ved å klikke på den.
 1. Gjør det samme for alle aktive batteriplaner, siden datamaskinen din noen ganger bytter automatisk mellom dem. Sjekk om Korrupt disk-feil fortsatt vises på datamaskinen din.

Løsning 5: Installer Steam på nytt

Å installere Steam på nytt er en av de minst populære metodene, og det er en grunn til at det er plassert så lavt på listen vår. Metoden har løst problemet for så mange brukere, men det bør være en siste utvei, da det er mange enklere metoder du bør prøve før du gjør dette.

 1. Forsikre deg om at du tar sikkerhetskopi av alle bibliotekmappene du ønsker å bevare på datamaskinen din, og legger merke til de riktige stedene slik at du kan legge dem til igjen når Steam er installert på nytt.
 2. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det. Alternativt kan du klikke tannhjulikonet for å åpne Innstillinger hvis du bruker Windows 10.
 3. I Kontrollpanel velger du å se som: Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.
 1. Hvis du bruker Innstillinger-appen, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 2. Finn Steam- oppføringen på listen, og klikk på den en gang. Klikk på Avinstaller- knappen over listen og bekreft eventuelle dialogbokser som kan vises. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere Steam og starte datamaskinen på nytt etterpå.
 1. Last ned Steam-klienten på nytt ved å navigere til denne lenken, og kjør den nedlastede kjørbare filen på datamaskinen din ved å finne den i nedlastingsmappen og dobbeltklikke på den. Følg instruksjonene på skjermen for å installere Steam igjen og sjekk om det samme problemet vises på datamaskinen din igjen!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det