Fix: PS4-kontrolleren kobler ikke til

DualShock er utviklet av Sony for PlayStation-serien og har kommet seg til toppen på veldig kort tid. Det gir tilbakemeldinger mens du spiller spill, er enstemmig den beste kontrolleren der ute blant alle konsollene.

Til tross for at han er konstruert spesielt for PS4, møter DualShock også noen tilfeller der den ikke klarer å parre seg med konsollen. Denne feilen oppstår i en rekke forskjellige tilfeller; kanskje du ikke kan koble den til PS4 etter å ha brukt den med en annen, eller du kan kanskje ikke koble den aller første gangen du bruker den. Til tross for hva som er tilfelle, har vi skrevet ned en rekke forskjellige løsninger som du kan prøve. Ta en titt.

Løsning 1: Power Cycling PS4 og tilkobling med USB-kabel

Før vi gjør noe hanky-panky med kontrolleren din, er det lurt å strømforsyne konsollen helt og deretter prøve å koble kontrolleren med en USB-kabel. Når du slår på PS4-en din, slås den helt av og mister alle sine lagrede konfigurasjoner eller data på det midlertidige minneplasseringen. Dette kan løse feilen vi opplever.

Merk: Denne løsningen er spesielt kjent for å fungere når kontrollerne blinker hvitt og ikke svarer.

 1. Slå av PS4- enheten din fra forsiden av konsollen og sett den i hvilemodus.
 2. Når alle lampene fra konsollen forsvinner, trekker du strømledningen ut av stikkontakten.
 3. trykker dustrømknappen på PS4 i 30 sekunder for å sikre at all makt er drenert.
 4. Koble nå kontrolleren til PS4 med en mikro-USB-kabel . Avfyr konsollen og trykk på hvilken som helst knapp. Forhåpentligvis vil kontrolleren bli oppdaget og fungere som forventet.

Merk: I noen tilfeller fungerer noen ledninger ikke. For eksempel er lagerledningen som følger med kontrolleren kjent for ikke å kunne koble til konsollen. Du kan prøve å koble den med mikro-USB-kabelen du bruker med Android-enhetene dine. Du må kanskje eksperimentere litt før du får riktig kabel og kontrolleren blir oppdaget.

Løsning 2: Lad kontrolleren

En annen grunn til at du kanskje ikke kan bruke kontrolleren din, er at den ikke er ladet nok til full kapasitet. Bluetooth / trådløs forbindelse mellom kontrolleren og konsollen krever at du har fulladning. Ellers vil ikke strømmen være tilstrekkelig til å opprette tilkoblingen, ellers vil forbindelsen falle hver gang av og til.

Lad kontrolleren din til full kapasitet før du kobler den til eller kobler den trådløst. Du kan også prøve å koble kontrolleren til en annen PS4 og deretter prøve å koble den til din. På denne måten vil du kunne diagnostisere og være sikker på at problemet ikke er med kontrolleren og at den fungerer som forventet. I mange tilfeller kan du kombinere løsning 1 og 2 for å få optimale resultater.

Løsning 3: Kontrollere tilkoblinger og PS4-kontrolleren

En annen ting å være sikker på før vi fortsetter, er å sjekke om kontrolleren din faktisk fungerer riktig, og det ikke er noen maskinvarefeil. Du kan sjekke om kontrolleren virkelig fungerer ved å koble den til / koble den til en annen PS4-enhet.

Hvis det ikke fungerer, må du sørge for at alle kontaktekablene er koblet til og at det ikke er løse ender. Videre kan du også åpne baksiden av PS4-kontrolleren din hvis den ikke kobles til den andre PS4 også, og se om den interne kabelen som er koblet til USB- kontakten er riktig koblet til. Disse skjøtene er veldig følsomme og kan løsne seg hvis kontrolleren brukes ofte eller opplever et fall.

Løsning 4: Konfigurere innstillinger for tilkobling til PC (Steam)

Hvis du prøver å koble kontrolleren til Steam og den ikke fungerer, kan du prøve å utføre noen nødvendige kontroller og endre noen innstillinger på Steam. Selv om kontrollerne støttes på datamaskiner, er det en helt annen historie å bruke dem på en.

 1. Koble kontrollerne til datamaskinen riktig med Bluetooth.
 2. Når den er koblet til, trykker du på Windows + R, skriver “ glede. cpl ”og trykk Enter. Forsikre deg om at kontrollerne som er tilkoblet har statusen “ OK ”. Dette betyr at kontrollerne er riktig tilkoblet og fungerer OK.

 1. Start Steam-klienten. Klikk på Steam og deretter på Innstillinger. Trykk på kontrolleren fra venstre navigasjonsrute og klikk på Generelle kontrollerinnstillinger .

 1. Fjern merket for alle alternativene unntatt støtte for generisk gamepadkonfigurasjon .

 1. Avslutt Steam ordentlig etter at du har lukket det fra oppgavebehandling. Start den igjen og sjekk om dette gjorde noen forskjell.

Løsning 5: Tilbakestille kontrolleren

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du gå videre og tilbakestille PS4-kontrolleren. Dette vil tvinge kontrolleren til å tilbakestilles til fabrikkinnstillingene og vil i hovedsak glemme alle konsollene den hadde vært koblet til. Vær oppmerksom på at eventuelle tilleggsinnstillinger som ble gjort på kontrolleren, også vil gå tapt.

 1. Ta en liten pinne eller en pinneaktig gjenstand og trykk på knappen som er tilstede bak kontrolleren rett ved siden av skruen.

 1. Fortsett å trykke på knappen i noen sekunder før du slipper den. Koble nå kontrolleren tilbake til konsollen og sjekk om dette løste problemet.

I tillegg til løsningene ovenfor kan du også prøve:

 • Gå til Innstillinger og deretter Bluetooth-enheter (hvis du har koblet til Bluetooth).
 • Hold nå PS-knappen og delingsknappen på kontrolleren. Nå vil kontrolleren blinke og gå inn i paringsmodus.
 • Koble PS4-kontrolleren til med en USB-ledning . Velg nå den nye enheten som dukker opp og registrer denne enheten.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det