Slik løser du feil med JVM på Windows 10

The 'No JVM kan bli funnet på systemet (Exe4j_Java_Home)' feil vanligvis vises når brukere forsøker å installere DbVisualizer når lansere en exe4j kjørbar eller når du prøver å starte Minecraft (eller et annet spill eller program som bruker Java-miljøet).

I de fleste tilfeller vil dette problemet oppstå på grunn av en inkompatibel Java-versjon. Vanligvis berørte brukere ender opp med å installere feil bitversjon av Java, som tvinger applikasjonen til å kaste denne feilen. I noen tilfeller vises imidlertid feilmeldingen 'Ingen JVM på systemet ditt (Exe4j_Java_Home)' på grunn av en feil Java-miljøvariabel.

Men hvis du støter på problemet i forhold til en Openfire-server, skyldes det mest sannsynlig en feil som siden ble løst med Java-utgivelser nyere enn Java 8 Update 161.

Merk : Slik løser du feilen Javac gjenkjennes ikke. 

1. Installer en kompatibel versjon av DbVisualiser

Som mange berørte brukere har rapportert, oppstår dette problemet sannsynligvis på grunn av en inkompatibel Java-installasjon. De fleste berørte brukere har klart å løse problemet etter å ha innsett at de prøvde å distribuere en 32-versjon av DbVisualiser med en 64-bit Java-installasjon (eller omvendt).

Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet raskt ved å installere den manglende bitversjonen av Java-installasjonen. Her er en rask guide til å gjøre dette:

Merk: Veiledningen nedenfor skal være gjeldende uavhengig av Windows-versjonen du bruker.

 1. Gå til denne lenken ( her ) og bla ned til Windows-delen. Når du kommer dit, klikker du på bitversjonen du mangler for å starte nedlastingen. Avhengig av DbVisualiser-bitversjonen din, last ned Windows Offline eller Windows Offline (64-bit) .

  Merk: Windows Offline er 32-biters versjon fra de 3 tilgjengelige alternativene.

 2. Når nedlastingen er fullført, dobbeltklikker du på den kjørbare installasjonen, og følger deretter instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.
 3. Når installasjonen er fullført, lukker du installasjonsveiviseren og starter datamaskinen på nytt.
 4. Gjenta handlingen som tidligere forårsaket feilen ved neste oppstart, og se om problemet nå er løst.

Hvis denne prosedyren ikke var aktuelt, eller det ikke løste problemet, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

2. Fikse Java-miljøvariabelen

Som det viser seg, kan feilen 'Ingen JVM bli funnet på systemet ditt (Exe4j_Java_Home)'  også oppstå på grunn av en feil Java-miljøvariabel. Dette kan skje av en rekke årsaker, men løsningen er alltid den samme.

For å løse problemet, må du hente plasseringen til Java-installasjonen og sørge for at Java- miljøvariabelen peker til riktig plassering. Flere berørte brukere har bekreftet at denne operasjonen endelig tillot dem å løse problemet.

Her er en rask guide for å fikse Java-miljøvariabelen:

 1. Åpne File Explorer og naviger til installasjonsstien til Java-miljøet ditt. Med mindre du installerte den på et egendefinert sted, finner du den på følgende steder:
  C: \ Programfiler \ Java \ * Java-versjon * - 64-biters versjon C: \ Programfiler (x86) \ Java \ * Java-versjon * - 32-biters versjon
 2. Når du kommer til riktig sted, høyreklikker du på navigasjonsfeltet og velger Kopier adresse fra den nylig viste kontekstmenyen.
 3. Med riktig java plassering kopiert på utklippstavlen, trykker du Windows-tast + R for å åpne en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn ' sysdm.cpl' i tekstboksen og trykk Enter for å åpne skjermbildet Systemegenskaper .
 4. Når du er inne i vinduet Systemegenskaper , går du til kategorien Avansert og klikker deretter på Miljøvariabler .Gå til Avansert-fanen i Systemegenskaper og klikk på Miljøvariabler
 5. Når du er inne i vinduet Miljøvariabel , går du til Systemvariabler , velger banen og klikker på Rediger- knappen.Rediger sti-variabelen
 6. I det neste vinduet, se etter en miljøvariabel som nevner Java. Når du klarer å finne den, endrer du verdien til riktig sted som du tidligere identifiserte i trinn 2.
 7. Start datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste systemstart.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå ned til den endelige potensielle løsningen nedenfor.

3. Installer gjeldende Java-miljø på nytt

Hvis du støter på dette problemet i forhold til en Openfire-server, er det veldig sannsynlig at du støter på dette problemet på grunn av en feil som siden ble løst med de nyeste Java-utgivelsene. Heldigvis har Oracle klart å fikse dette problemet med bygg nyere enn Java 8 Update 161.

Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet ved å avinstallere hele Java-miljøet + tilleggsutstyr og installere den nyeste versjonen på nytt. Denne metoden er bekreftet å være vellykket for mange berørte brukere som slet med 'Ingen JVM ble funnet på systemet ditt (Exe4j_Java_Home)'.

Her er en rask guide med hva du trenger å gjøre for å installere det gjeldende Java-miljøet på nytt:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn 'appwiz.cpl' og trykk Enter for å åpne skjermbildet Programmer og funksjoner .
 2. Når du er inne i skjermbildet Programmer og funksjoner , blar du nedover listen over installerte applikasjoner og finner Java-installasjonsversjonen. Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller fra den nylig viste kontekstmenyen.Avinstallerer alle Java-installasjoner
 3. Når hovedinstallasjonen av Java er avinstallert, gjentar du den samme prosedyren for hver ekstrainstallasjon (Java-oppdateringer, NodeJs osv.).

  Merk: Hvis du vil gruppere dem alle sammen for å sikre at du ikke legger igjen noe, klikker du på Publisher- kolonnen øverst.

 4. Start datamaskinen på nytt etter at alle Java-installasjoner er avinstallert.
 5. Når neste oppstartssekvens er fullført, kan du gå til denne lenken her  og laste ned den nyeste versjonen av JRE. Når du har klart å installere den, fortsett med avinstallasjonen av resten av de tilknyttede komponentene du tidligere avinstallerte.
 6. Gjør en siste omstart og se om problemet er løst ved neste systemstart.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det