Fix: Windows 10 oppdateringsfeil 0x8024a206

Noen brukere har mottatt feilkoden 0x8024a206 når de prøver å oppdatere Windows 10 til en nyere versjon via Windows Update. Problemet ser ikke ut til å være spesifikt for en bestemt build, men frekvensen er mye høyere på Insider Builds enn den er på stabile Windows 10-utgivelser.

Windows Update-feilkoden 0x8024a206 er ofte forårsaket av en dårlig nedlastet Windows Update, ødelagt Windows-komponent eller en slags forstyrrelse fra et tredjepartsprogram.

Hvordan fikse Windows 10 Update Error 0x8024a206

Hvis du for øyeblikket sliter med 0x8024a206- feilkoden, vil denne artikkelen gi deg de nødvendige feilsøkingstrinnene. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere har brukt for å omgå 0x8024a206 feilkoden og installere Windows Update. For best resultat, følg metodene som er presentert nedenfor i rekkefølge til du finner en løsning som løser problemet i ditt spesielle scenario. La oss begynne!

Metode 1: Registrere DLLer på nytt via en batch-fil

I henhold til brukerrapporter, skyldes dette problemet hovedsakelig en rekke DLL-filer (Dynamic Link Library) -filer som av en eller annen grunn blir uregistrerte. En løsning for dette scenariet er å lage en batchfil som kan registrere dem alle samtidig.

Når du kjører batchfilen med administratorrettigheter, registrerer Windows eventuelle uregistrerte DLL-filer og løser dermed problemet. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter " notisblokk " og trykk Enter for å åpne Notisblokk-appen.

 2. I en ny Notisblokk-fil limer du inn følgende linjer slik de er:
  REGSVR32 WUPS2.DLL / S REGSVR32 WUPS.DLL / S REGSVR32 WUAUENG.DLL / S REGSVR32 WUAPI.DLL / S REGSVR32 WUCLTUX.DLL / S REGSVR32 WUWEBV.DLL / S REGSVR32 JSCRT.DLL / S REGSVR32 JSCRT
 3. Ved hjelp av båndmenyen, gå til Fil> Lagre som , gi filregisteret et navn og klikk Lagre- knappen.
 4. Høyreklikk på filen du nettopp har opprettet, og velg Kjør som administrator for å registrere de manglende DLL-filene.
 5. Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved å prøve å bruke Windows Update igjen ved neste oppstart.

Hvis denne metoden ikke lyktes, og du fremdeles støter på 0x8024a206-feilen når du prøver å installere en Windows-oppdatering, går du til metode 2 .

Metode 2: Avinstaller antivirus fra tredjepart

Noen brukere har klart å løse problemet etter å ha funnet ut at deres eksterne sikkerhetspakke avbrøt oppdateringsprosessen. Dette er ikke standard atferd og vil sannsynligvis ikke skje på stabile Windows 10-utgivelser, men det rapporteres ofte med maskiner som bruker forhåndsvisning av insider.

Noen berørte brukere har klart å løse problemet ved å avinstallere alle spor av deres tredjeparts antivirus-suiter og utføre oppdateringen mens Windows Defender var den aktive vakten.

Merk: Husk at deaktivering av sanntidsbeskyttelse av tredjeparts antivirusprogrammet ditt ikke er nok til å løse problemet. Du vil mest sannsynlig trenge å avinstallere den eksterne sikkerhetspakken for å kunne installere Windows-oppdateringen uten 0x8024a206-feilen .

Hvis du har problemer med å fjerne alle spor av tredjeparts antiviruspakke, følg gjerne vår trinnvise veiledning ( her ) for fullstendig avinstallering av et eksternt sikkerhetsprogram.

Når tredjeparts sikkerhetspakke er fullstendig avinstallert, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Hvis du fortsatt støter på 0x8024a206-feilen , fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 3: Slette nylig nedlastede Windows Update-filer

Noen brukere har klart å løse dette problemet etter å ha slettet filene i nedlastingsmappen (under SoftwareDistribution ) og oppdatert wuaclt.exe- filen via en forhøyet ledetekst. Hvis en dårlig nedlastet fil eller wuaclt.exe var ansvarlig for 0x8024a206-feilen, bør problemet løses på slutten av denne metoden.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Bruk File Explorer til å navigere til C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Last ned og slett alle filene der.
 2. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run- boks. Skriv deretter inn “ cmd ”, trykk Ctrl + Shift + Enter og klikk Ja ved UAC (brukerkontokontroll) for å åpne en forhøyet ledetekst.

 3. Skriv inn følgende kommando i den forhøyede ledeteksten og trykk Enter for å oppdatere filen wuaclt.exe :

  wuauclt.exe / updatenow

 4. Lukk den forhøyede ledeteksten og start datamaskinen på nytt.
 5. Ved neste oppstart åpner du Windows oppdatert og prøver å bruke oppdateringen på nytt.

Hvis oppdateringen fortsatt mislykkes med 0x8024a206-feilen, fortsett nedover med neste metode nedenfor.

Metode 4: Utføre en reparasjonsinstallasjon

Hvis metodene ovenfor ikke har lykkes med å hjelpe deg med å omgå 0x8024a206-feilen, kan du kanskje installere oppdateringen etter at du har utført en reparasjonsinstallasjon. Noen brukere har rapportert at problemet er løst automatisk etter at de valgte å erstatte Windows-komponentene som kan forårsake problemet med nye kopier.

En reparasjonsinstallasjon erstatter alle Windows-relaterte filer mens du lar deg beholde alle dine personlige filer og applikasjoner. Er et flott alternativ til en ren installasjon, siden det ikke får deg til å miste noen filer eller applikasjoner.

Hvis du bestemmer deg for å prøve en reparasjonsinstallasjon, følg guiden vår ( her ) for forklarende trinn gjennom hele prosedyren.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det