Fix: denne filen har ikke et program tilknyttet for å utføre denne handlingen

Alle som vet litt om Windows-operativsystemet, vet hvor skjøre og delikate det kan være. Å rote med selv de minste systemfilene eller å tukle med selv de mest betydningsfulle registernøklene, kan føre til at viktige systemfunksjoner og funksjoner blir haywire og til og med slutter å fungere helt. Dette er tilfelle med alle versjoner av Windows OS, inkludert Windows 10. Det er en mappe under C: \ Windows \ Users som heter AppData . Den AppData mappen inneholder i utgangspunktet alle lagrede data for installerte programmer og applikasjoner, samt konfigurerte innstillinger og preferanser for hver bruker som har en konto på datamaskinen i spørsmålet.

Den AppData mappen inneholder ikke nødvendigvis noen “system” filer. Imidlertid kan redigering eller endring av AppData- mappen på noen måte - til og med å kopiere den (kopiere, ikke flytte) - til et annet sted, føre til en rekke forskjellige problemer. Et av de vanligste problemene som kan oppstå ved å rote med AppData- mappen og innholdet er en der Tilpass ... -knappen for Windows 10s varslingsområde (som kan navigeres til ved å høyreklikke på et tomt område i Windows 10 oppgavelinjen og klikke på Egenskaper ) slutter å fungere helt. Når en bruker som er berørt av dette problemet, klikker du på Tilpass ... -knappen, mottar de og feilmeldingen som sier:

Denne filen har ikke et program tilknyttet for å utføre denne handlingen

Denne filen har ikke et program tilknyttet for å utføre denne handlingen. Vennligst installer et program, eller hvis det allerede er installert, opprett en tilknytning i kontrollpanelet for standardprogrammer.
 • Explorer.exe har ikke et program tilknyttet det for å utføre denne handlingen: Dette problemet oppstår vanligvis der det er korrupsjon med filutforskeren din i Windows som hindrer Windows i å åpne kataloger.
 • Denne filen har ikke et tilknyttet program for å utføre denne handlingen JPEG: Denne feilen oppstår når datamaskinen ikke klarer å bestemme hvilket program som skal brukes til å åpne JPEG-bildefilen.
 • I tillegg til JPEG-filformater, er det også flere andre filformater som også kan forårsake et problem som Excel, DVD, .zip osv. Følg løsningene nedenfor.

De fleste av Windows 10-brukerne som har blitt berørt av dette problemet, får den samme feilmeldingen når de høyreklikker på et tomt område på skrivebordet og klikker på Skjerminnstillinger eller Tilpass i den resulterende kontekstmenyen. Utilgjengeligheten av både skjerminnstillingene og Tilpass- menyen legger ytterligere til vekten av dette problemet, og tar det fra et problem som de mest berørte brukerne kan velge å ignorere til et problem som bare må løses med en gang.

Løsning 1: Gjenopprette standard filtypetyper

Feilen "denne filen har ikke et program assosiert med den for å utføre sin handling" stammer primært fra tilfellet der operativsystemet ikke klarer å velge eller velge et program for å åpne eller utføre handlinger på filen. Dette skjer først og fremst når du endrer filendelsen til en annen i stedet for standard.

Vi tilbakestiller utvidelsene til alle filtyper og ser om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " velg en standardapp for hver filtype " i dialogboksen og åpne innstillingsprogrammet.

 1. Velg filtypen du har et problem fra, klikk på listen over programmer og velg standardprogrammet . Du kan også leke deg rundt og prøve å bruke et annet program til å åpne filtypen og prøve å åpne eller utføre operasjoner igjen på den.

Hvis dette viser seg å være kjedelig, naviger til Innstillinger> Apper og funksjoner> Standardapper og klikk på Tilbakestill for å tilbakestille til alle standardverdiene som anbefales av Microsoft.

Løsning 2: Bruke Microsoft hurtigreparasjon

En annen løsning som fungerer for brukerne, brukte Microsofts hurtigreparasjon til å reparere Windows-fil- og mappeproblemer. Denne hurtigreparasjonen er ment for å skanne innstillingene for register- og gruppepolicyer og kontrollere om det er avvik. Hvis det er, kan du enkelt reparere dem ved hjelp av denne hurtigreparasjonen, og applikasjonen vil gjøre ting brukbare igjen.

 1. Naviger til Microsofts offisielle nettsted og last ned hurtigreparasjonen .

 1. Når hurtigreparasjonen er lastet ned, kjør den, start datamaskinen på nytt og prøv å få tilgang til / bruke filen som ga deg problemet.

Løsning 3: Overføre kontoen din til administratorgruppen

En annen ting å prøve før du bruker systemgjenoppretting, er å overføre kontoen din til en administrativ gruppe der du har alle rettighetene. Det kan være tilfeller der du ikke kan operere en fil fordi du ikke har de rette rettighetene.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ lusrmgr.msc ” i dialogboksen, og trykk Enter.
 2. Klikk på Grupper og velg Administratorer . Et annet vindu dukker opp med alle administratorene på datamaskinen din. Klikk på Legg til gave nær bunnen.

 1. Klikk på Avansert og velg Finn nå fra neste vindu. Velg nå kontoen din fra listen nedenfor, og klikk på OK .

 1. Når du har valgt kontoen som skal legges til, klikker du OK for å fortsette på de gjenværende vinduene. Start datamaskinen på nytt og prøv å få tilgang til filen igjen.

Løsning 4: Utføre en systemgjenoppretting

Dessverre er den nøyaktige filen eller registernøkkelen som må manipuleres for å gi opphav til dette problemet ennå ikke identifisert. Når det er tilfelle, er ikke en spesialisert løsning for dette problemet foreløpig tilgjengelig. Det betyr imidlertid ikke at dette problemet ikke kan løses - en ren installasjon av Windows 10 vil sikkert gjøre susen, men hvis du ikke vil fullstendig ødelegge din nåværende Windows 10-installasjon mens du fremdeles klarer å løse dette problemet, kan du det er bare å utføre en systemgjenoppretting på datamaskinen og gjenopprette den til et tidspunkt da dette problemet ikke eksisterte. For å gjøre det, må du:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen for å åpne WinX-menyen .
 2. Klikk på Kontrollpanel i WinX-menyen for å starte kontrollpanelet .
 3. Søk i kontrollpanelet for “ gjenoppretting ”.
 4. Klikk på søkeresultatet som heter Recovery .
 5. Velg Åpne systemgjenoppretting, og klikk deretter på Neste .
 6. Velg et systemgjenopprettingspunkt som ble opprettet i god tid før datamaskinen ble utsatt for dette problemet. Selv om du aldri opprettet et systemgjenopprettingspunkt manuelt for datamaskinen din, trenger du ikke bekymre deg ettersom Windows 10 automatisk oppretter et systemgjenopprettingspunkt når nye apper, drivere eller Windows-oppdateringer er installert.
 7. Klikk på Neste .
 8. Vent til datamaskinen din blir gjenopprettet slik den var da det valgte gjenopprettingspunktet ble opprettet.
 9. Når systemgjenoppretting er fullført, klikker du på Fullfør .

ms-innstillinger-varsler

Å utføre en systemgjenoppretting på datamaskinen din er den mest effektive løsningen på dette problemet, og var svaret på dette problemet for nesten alle Windows 10-brukere som har blitt berørt av det tidligere. For å toppe alt, fører ikke systemgjenoppretting til tap av data. Alle apper, drivere og Windows-oppdateringer som er installert etter at det valgte systemgjenopprettingspunktet ble opprettet, blir imidlertid avinstallert.

Løsning 5: Installere relevant program

Hvis ingen av metodene fungerer, bør du sjekke filtypen og sørge for at den kan åpnes av Windows alene. Hvis ikke, bør du finne alternativ programvare over nettet og laste ned den som enkelt kan åpne filene. Sørg for at du laster ned programvaren fra en pålitelig kilde.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det