Slik løser du Boot Error 0xc000000f

Vi har skrevet flere løsninger for å fikse feil på Windows OS. Windows får mange feil når den begynner å bli gammel. Så disse feilene må løses tilsvarende. En av de mest ertende feilene som er tilstede i gamle versjoner av Windows, inkludert Windows XP, så vel som i nybygg, inkludert Windows 8, er feilen 0xc000000f .

Denne feilen er knyttet til Windows Boot Manager, og når Windows prøver å lese Boot Configuration Data , viser den denne feilmeldingen som insisterer på at brukerne skal reparere PCene sine via Windows Installasjonsmedier.

0xc000000f

Å starte PCen på nytt etter denne feilmeldingen gjør ikke jobben, og denne tingen irriterer brukerne.

Årsaker bak denne feilen 0xc000000f:

Oppstartssektoren er viktig for å laste Windows i minnet for utførelse. Så hvis oppstartssektoren blir ødelagt av en eller annen grunn, vil denne feilen motstå at Windows lastes inn. Den andre årsaken til denne feilen kan være harddiskfeilen . Hvis harddisken har en dårlig sektor eller skadelig programvare, vil den også gjøre det samme ved å forhindre at Windows lastes inn.

Løsninger for å fikse feil 0xc000000f:

Det er flere løsninger for å løse dette problemet. Disse løsningene vil definitivt la deg rulle tilbake til Windows uten å miste viktige data.

Metode 1: Reparer datamaskinen

Det er et ordtak: "Gjør hva sjefen din ber deg om å gjøre". Det samme gjelder her. For hver feil i Windows gir Microsoft noen innledende tips for å gjenopprette dette.

For å gjøre dette må du ha en ekte Windows-oppstartbar DVD / USB. Hvis du ikke har det, følg disse innleggene for å lage oppstartbare medier.

  • Windows 7 / Windows 8: //appuals.com/create-windows-bootable-usb-or-dvd/
  • Windows 10: //appuals.com/create-windows-10-bootable-usb-with-rufus/

Etter å ha opprettet den oppstartbare DVD / USB, må vi velge riktig oppstartsenhet. For det, gå til systemets BIOS ved å trykke på F2 (varierer fra system til system) og velg Boot Order . Ta DVD / USB til toppen som en første oppstartsenhet .

0xc000000f-1

Lagre endringene i innstillingene og start PCen på nytt. Nå vil det starte opp ved hjelp av oppstartbare medier, og det vil begynne å reparere Windows automatisk.

Metode 2: Bruke bootrec.exe-verktøyet

 For å fikse denne feilmeldingen, kan du bruke bootrec.exe- verktøyet som er innebygd i Windows. Denne metoden krever også en oppstartbar Windows Installasjons-DVD / USB. Hovedformålet med å bruke dette verktøyet er å gjenoppbygge Boot Configuration Data (BCD) som styrer hvordan Windows startes.

Så, for å få tilgang til bootrec.exe-verktøyet, følg instruksjonene nedenfor.

1. Start datamaskinen på nytt og bruk oppstartbar DVD / USB for å starte den.

2. Trykk på en knapp på tastaturet hvis du blir bedt om det.

3. Velg språk, tid, valuta og tastatur og trykk Neste .

4. Velg operativsystemet du vil reparere, og klikk på Neste

5. Nå, inne i System Recovery Options , velger du ledeteksten .

6. En svart skjerm vil vises, og en blinkende markør vises. Skriv inn bootrec.exe i ledeteksten og trykk Enter- tasten på tastaturet. Det vil begynne å gjenoppbygge BCD og PC-en vil være tilbake i normal tilstand.

0xc000000f-2

Av en eller annen grunn, hvis det ikke fungerer å gjenoppbygge BCD, bør du slette forrige BCD og bygge den på nytt for å få en helt ny Boot Configuration Data. For dette formålet må du skrive inn følgende kommandoer i ledeteksten. Trykk Enter etter hver linje med kode.

bootrec / fixmbr bcdedit / export C: \ BCD_Backup c: cd boot attrib bcd –s –h –r ren c: \ boot \ bcd bcd. gammel bootrec / RebuildBcd

Metode 3: Reparer BCD

I denne løsningen vil vi skjule BCD-filen og dens overordnede partisjon slik at vi kan reparere den eller opprette en ny BCD-fil fra bunnen av.

  1. Først trenger du en Windows 8 eller 10 installasjonsmedier som er på en USB- formatert med FAT32- system . Et UEFI-basert system som ditt vil ikke gjenkjenne en NTFS-formatert USB som en oppstartbar enhet.
  2. For å opprette et Windows 8-installasjonsmedium, bør du ha minst 4 GB USB-stasjon , helt tom. Nå Last ned den Windows 8 Media Creation Tool fra denne linken.
  3. Kjør den nedlastede filen og klikk Ja hvis UAC-advarselsmeldingen vises. Velg hvilken som helst utgave , språk og arkitektur, da du ikke faktisk installerer Windows. Klikk nå Neste .
  4. Velg din USB-stasjonen og klikk på Neste . Forsikre deg om at USB-en din er koblet til datamaskinen.
  5. Vent til prosessen er fullført, og følg instruksjonene på skjermen.
  6. Når du har installasjonsmediet klart, kobler du USB til den defekte datamaskinen.
  7.  Strøm den datamaskinen og begynne å trykke på den aktuelle tasten til Boot fra en annen enhet. Nøkkelen kan variere avhengig av datamaskinprodusenten og modellen.
  8. Likevel, hvis du ikke kan starte fra USB, må du sørge for at funksjonene CSM og Secure Boot er deaktivert i BIOS-innstillingene .
  9. Når du er i skjermbildet for valg av oppstartsenhet, velger du USB .
  10. Når du er på installeringsskjermbildet, Trykk og holdSkift -tasten og trykk F10 for å få opp et svart vindu som heter Ledetekst .
  11. Skriv inn det
    diskpart

    trykk Enter .

  12. Skriv nå listen disk og trykk Enter for å liste alle lagringsplater som er koblet til datamaskinen.
  13. Skriv nå
    sel disk 0

    trykk Enter for å velge disken med Windows 8 i.

  14. Skriv listen vol og trykk Enter for å liste alle volumene
  15. Nå må du gjenkjenne to volumer her, EFI-volumet og volumet som Windows er installert på .
  16. Din EFI volum vil ha FAT32 skrevet i Fs kolonnen. Dens størrelse vil være 100 MB og vil ha System skrevet i henhold til informasjon . Det kan også ha BOOTSTRAP skrevet i kolonnen Etikett . Slik gjenkjenner du EFI-volumet ditt. Merk sin Volume nummer . Hvis du ikke finner EFI-volumet ditt, kan du gå videre til neste løsning.
  17. Din Windows-partisjonen vil trolig ha C i Ltr-kolonnen , og det vil bli Boot skrevet i Info -kolonnen . Legg merke til dens Ltr ned.
  18. For det første vil vi tildele et brev til EFI-volumet. For å gjøre det, skriv velg Volum 1 og trykk Enter (forutsatt at volum 1 er ditt EFI-volum).
  19. Skriv nå
    tilordne bokstav P

    Trykk på Enter (forutsatt at bokstaven K ikke er i bruk).

  20. Skriv exit og trykk Enter .
  21. Skriv nå
    cd / d P: \ efi \ microsoft \ boot \ 

    og trykk Enter .

  22. Type
    bootrec / fixboot

    Trykk på Enter og en ny oppstartssektor vil opprettes.

  23. Nå skriver du ren BCD BCD.bak for å gjøre gammel BCD-fil ubrukelig da den kanskje er skadet, og lar oss nå lage en ny BCD-fil.
  24. Skriv nå
    bcdboot C: \ Windows / l en-us / sk: / f ALL 

    Trykk på Enter (forutsatt at C er stasjonen Ltr for volumet som Windows er installert på).

Lukk nå det svarte vinduet, og start datamaskinen på nytt. Det skal starte bra nå. Hvis ikke, gå videre til neste løsning.

Metode 4: Opprett en EFI-partisjon

Hvis EFI-partisjonen din av en eller annen grunn mangler, kan du enkelt lage en ny. Alt du trenger er et Windows-installasjonsmedium og 200 MB ledig plass på disken.

For å gjøre det, følg metoden i løsningen ovenfor for å lage et Windows-installasjonsmedium og starte fra en USB og deretter komme til det svarte ledetekstvinduet.

  1. I det svarte vinduet skriver du Diskpart og trykker Enter .
  2. Skriv nå listen disk og trykk Enter .
  3. Skriv select disk 0 og trykk Enter for å velge disken der du vil opprette en ny EFI-partisjon.
  4. Skriv nå listen partisjon og trykk Enter for å liste alle partisjoner.
  5. Type Velg partisjon 1 og trykk Enter forutsatt at den valgte partisjonen vil ha 200 MB eller mer ledig plass.
  6. Skriv nå
    krympe ønsket = 200 minimum = 200 

    trykk Enter .

  7. Type
    lage partisjon efi

    trykk Enter .

  8. Igjen nå, skriv
    listepartisjon

    trykk Enter .

  9. Skriv select partition 2 og trykk Enter forutsatt at den nyopprettede 200 MB partisjonen er partition 2.
  10. Skriv nå
    format fs = fat32

    trykk Enter .

  11. Skriv listen vol og trykk Enter for å liste alle volumene. Noter volumet til den nylig opprettede partisjonen med en størrelse på 200 MB.
  12. Skriv Select vol 3 og trykk Enter forutsatt at volumnummeret til EFI-partisjonen du tidligere har oppgitt er 3.
  13. Skriv tildel og trykk Enter .
  14. Igjen Skriv liste vol og trykk Enter for å se hvilken bokstav (ltr) som er tilordnet 200 MB EFI-partisjon. Noter stasjonsbokstaven ned.
  15. Du må også gjenkjenne og notere stasjonsbokstaven (ltr) i volumet som inneholder Windows-partisjonen din . Du kan gjenkjenne det ved å se etter Boot i Info-kolonnen. I de fleste tilfeller er det stasjonsbokstaven C. Noter den.
  16. Skriv nå
    bcdboot C: \ Windows / l en-gb / s B: / f ALL

    og trykk Enter . Forutsatt at Windows-stasjonsbokstaven din er C og B er stasjonsbokstaven som ble tildelt EFI-partisjonen din.

  17. Start systemet på nytt. Problemet ditt burde være borte nå.

Metode 5: Endre disk-ID

I visse tilfeller kan disk-IDen være konfigurert feil på grunn av dette problemet, og brukeren forhindres fra å kunne starte opp i datamaskinen. Derfor, i dette trinnet, vil vi endre denne disk-ID-en, og deretter sjekke om problemet fortsatt vedvarer. For å gjøre det:

  1. Følg metodene ovenfor for å opprette en oppstartbar USB og sette den som første prioritet i oppstartsmenyen, og bruk den til å starte opp i ledetekstvinduet som angitt ovenfor.
  2. I ledeteksten skriver du inn følgende kommandoer en etter en og trykker "enter" etter hver av dem.
     diskpart liste disk velg disk 0 velg disk 1 liste partisjon velg del 0 velg del 1 aktiv detalj del 0 detalj del 1
  3. I den aller siste kommandoen, "Detalj del 1 ", bør du se et veldig langt ID-nummer. Det kan vises i den nest siste kommandoen i noen tilfeller, dvs. "Detaljdel 0".
  4. Kopier dette ID-nummeret, og det skal være et alfabet på slutten i stedet for et nummer. For eksempel “1231432523524b”.
  5. Vi endrer dette siste alfabetet til 0 for å gjøre at ID-nummeret bare består av tall.
  6. For å gjøre det, skriv inn følgende kommando og erstatt alfabetet til slutt med tallet "0".

    sett ID = (Maskinvare-ID-nummer etter å ha erstattet det med "0" på slutten)

    For eksempel “ Sett ID = 12314325235240 ” ved å bruke eksemplet gitt i fjerde trinn.

  7. Sjekk for å se om problemet fortsatt vedvarer.

Så til slutt vil du ha PC-en din tilbake i hendene, da alle problemene dine knyttet til feilen 0xc000000f blir løst. Hvis det fortsatt vedvarer, kan du prøve å bruke oppstartsreparasjon for å løse oppstartsproblemene og se om det hjelper.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det