LØST: Skriver som skriver ut tomme sider

Ingenting er mer skremmende enn når en skriver slutter å gjøre det den skal gjøre, å skrive ut. Og det blir verre hvis du nettopp har installert en ny patron. Tiden når du forventer en skinnende utskrift, alt du får er en tom side. Dette problemet kan også oppstå i en skriver som bruker en gammel kassett.

For det meste er det et maskinvareproblem som er ansvarlig for dette. Men maskinvare er bare like bra som driverne eller programvaren du bruker på datamaskinen din, så problemet kan også skyldes dette.

Følg retningslinjene nedenfor for å feilsøke problemet.

Inspiser kassetten

Feil installasjon av patronen kan hindre utskriften, og blanke sider skrives ut. Hvis dette problemet har begynt å vises etter at du har installert en ny kassett, er en vanlig feil du kunne ha gjort, å ikke fjerne beskyttelsesarket eller dekselet på kassetten før du setter den inn i skriveren. Den brukes til å beskytte den følsomme delen av patrontrommelen som blir skadet eller skitten. Du må fjerne den før du kan bruke kassetten.

Først tar du ut patronen . Basert på kassettypen din kan beskyttelsestapen (vanligvis oransje / gul i fargen) være av forskjellige typer og på et annet sted.

I noen skrivere er det en farget fane på den nye kassetten. Trekk i den og beskyttelsesarket blir fjernet. I noen er det et plastark som er plassert på kontaktene og blekkdysen. Du må bare trekke den av for å fjerne den.

beskyttende tape

Du må konsultere håndboken for den eksakte skrivermodellen for å vite plasseringen av beskyttelsesarket. En bruker kan lett savne dette, så sørg for at du dobbeltsjekker det. Når du er ferdig, setter du kassetten / patronene tilbake i skriveren.

Kontroller blekknivået

Forsikre deg om at blekkpatronene ikke er helt tomme. Du kan enkelt sjekke det ved å skrive ut en rapport ved å bruke menyknappene på skriveren.

Det vil bli nevnt som “ Ink Levels ” eller “ Print Quality ” som den er forskjellig fra skriverens modell. Eller du kan se i skriverhåndboken for å se den nøyaktige måten å sjekke blekknivåene på.

Hvis det ikke er blekk i den svarte kassetten, vil du selvfølgelig ikke kunne skrive ut.

Når det gjelder noen fargeskrivere (for eksempel Epsons), kan helt tomme fargekassetter også føre til at skriveren skriver ut blanke sider, selv om du skriver ut et svart-hvitt dokument. Årsaken bak dette er at det kreves en liten mengde farget blekk for å holde skriverhodene rene.

Fjern avlogging av skrivehoder

Hvis du ikke har brukt skriveren på lenge, kan en stor mengde blekk tørke opp og tette til skrivehodene på kassetten. For å fjerne dem, er det i de fleste skrivere et alternativ å fjerne skrivehoder eller dyser i menyen på skriveren eller i programvaren som fulgte med skriveren installert på datamaskinen.

Slå på skriveren for å fjerne blokkering og rengjøring av skriverhodet. Fjern den patronen ut av skriveren.

Plasseringen til skrivehodet varierer etter skrivermerke og plassering. Det er vanligvis stedet der beskyttelsesarket plasseres i en ny patron. Nok en gang må du konsultere bruksanvisningen for å vite nøyaktig plassering. Når du finner den, rense den med en lofri klut og bomull vattpinner .

For å forhindre at dette problemet skjer i fremtiden, må du skrive ut en side minst en gang hver tredje dag .

Bruk en annen programvare

Prøv annen programvare for å skrive ut filen. Hvis du for eksempel bruker Microsoft Word til å skrive ut et dokument, lagrer du det som en PDF og bruker Adobe Reader i stedet for å åpne og skrive ut det.

Oppdater skriverdrivere

En utdatert driver kan ødelegge utskriftskommandoen din. For å installere oppdateringer, besøk skriverprodusentens nettsted .

  1. Når du er der, skriver du inn den nøyaktige skrivermodellen og søker etter nedlastings- eller support- delen av modellen.
  2. Der laster du ned driverne som er spesielt laget for operativsystemet ditt (f.eks. Windows 7 x86, Windows 10 x64, Mac OS, etc.)
  3. Installer dem og sjekk. Hvis det ikke er noen drivere tilgjengelig for Windows 10, kan du prøve Windows 8 / 8.1-drivere i stedet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det