Fix: Blå skjermfeil 0x00000116

Når Windows oppdager noe problem med maskinvare- eller programvareproblemer, genererte Windows noen feil som identifiserer hva som skjer på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen. Et av problemene sluttbrukerne ikke er som er Blue Screen Of Death (BSOD). BSOD inkluderer feilkode som hjelper oss med å identifisere problemer. En av BSOD-feilkodene er 0x00000116. Hva er 0x00000116? Denne feilkontrollen indikerer at grafikkortdriveren har forsøkt å tilbakestille grafikkortet, men ikke klarte å gjøre det innen det tildelte tidsintervallet, og derfor forårsaket en tidsavbrudd med følgende stoppkode 0x116. Det er få grunner til det, inkludert feil grafikkort, ødelagt driver, ikke opp til daterte drivere og andre problemer.

Vi laget ti løsninger for deg som vil hjelpe deg med å løse dette problemet.

Metode 1: Prøv å kjøre et annet spill

Noen ganger kan hovedårsaken til BSOD være spillet du spiller. Hvis du for eksempel kjører Minecraft og Windows slutter å virke på grunn av BSOD 0x16, bør du prøve å kjøre et annet spill, for eksempel World Of Warcraft og sjekke om Windows fortsetter å fungere uten problemer, eller at du får BSOD også. Hvis Windows slutter å fungere på grunn av BSOD, er det ikke noe problem med spillet, og du må fokusere på en annen metode, som vil omfatte feilsøking av maskinvare- eller programvareproblemer. Men hvis du kan spille et annet spill, i vårt eksempel World Of Warcraft , er det ikke noe problem med grafikkortet eller driveren, det er et problem med det første spillet, Minecraft. Du bør avinstallere spillet, starte Windows på nytt og installere den nyeste versjonen av favorittspillet ditt, igjen. Vi viser deg hvordan du avinstallerer Minecraft på datamaskinen vår. Fremgangsmåten for å avinstallere spillet er den samme for operativsystemer Windows XP til Windows 10.

 1. Hold Windows- logoen og trykk på R
 2. Skriv appwiz. cpl og trykk Enter
 3. Velg spillet ditt, i vårt eksempel, Minecraft
 4. Høyreklikk på Minecraft og klikk Avinstaller
 5. Vent til Windows er ferdig med prosedyren
 6. Start Windows på nytt
 7. Last ned den nyeste versjonen av spillet ditt
 8. Installer spillet
 9. Start Windows på nytt
 10. Spill spillet

Hvis du har problemer igjen når du spiller Minecraft, er det noen konflikter mellom spillinstallasjonen, driverinstallasjonen og operativsystemet. Du må installere et annet operativsystem, oppdatere grafikkdriveren og installere spillet ditt, som er beskrevet i metode 8.

Metode 2: Tilbakestilling til forrige driver

Hvis du oppdaterte grafikkortet ditt og etter den oppdateringen, kan du ikke spille spill på grunn av stoppfeil 0x00000116, må du tilbakestille grafikkdriveren. Vi viser deg hvordan du gjør det gjennom Enhetsbehandling. Fremgangsmåten for å rulle drivere tilbake til forrige versjon er den samme for operativsystemer Windows XP til Windows 10.

 1. Hold Windows- logoen og trykk på R
 2. Skriv inn devmgmt.msc og trykk Enter
 3. Utvid Skjerm adaptere
 4. Høyreklikk på grafikkortet ditt og velg Egenskaper
 5. Velg Driver-fanen
 6. Klikk Rull tilbake driver .... Hvis du ikke oppdaterte kortet ditt til en annen driver, vil du ikke kunne gjøre tilbakevendende driver.
 7. Vent til Windows er ferdig med å kjøre tilbake driveren til forrige versjon
 8. Start Windows på nytt
 9. Spill spillet

Metode 3: Oppdater driver for grafikkort

Hvis de fem første metodene ikke løste problemet ditt, oppdateres den grafiske driveren. Vi viser deg hvordan du avinstallerer grafikkort på den bærbare Dell Vostro 5568 og hvordan du laster ned den nyeste driveren for grafikkort NVIDIA GeForce 940MX. Første trinn vil være å avinstallere grafisk enhet og deretter installere den nyeste driveren for grafisk enhet. Fremgangsmåten for oppdatering av grafisk driver er den samme for operativsystemer Windows XP til Windows 10.

 1. Hold Windows- logoen og trykk på R
 2. Skriv inn devmgmt.msc og trykk Enter
 3. Utvid skjermkort
 4. Høyreklikk på NVIDIA GeForce 940MX og klikk Avinstaller enhet
 5. Velg Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk deretter Avinstaller
 6. Vent til Windows er ferdig med å avinstallere grafikkortet
 7. Start Windows på nytt
 8. Last ned den nyeste grafikkdriveren for den bærbare datamaskinen. For denne testen bruker vi bærbar datamaskin Dell Vostro 5568, og vi vil besøke Dells nettsted på denne LINK
 9. Naviger til Video, og klikk deretter nVIDIA GeForce / GTX / Quadro grafisk driver

 1. Installer grafikkdriver for nVIDIA GeForce / GTX / Quadro
 2. Start Windows på nytt
 3. Spill spillet

Metode 4: Slå av ATI Catalyst Gaming-overklokking

Hvis du bruker ATI Radeon-grafikkort, og hvis du har installert ATI Catalyst-programvare, må du slå av Gaming Overclocking eller Graphic OverDrive. Vi viser deg hvordan du gjør det på Radeon HD 7950 grafikkort.

 1. Klikk på Start- menyen og skriv ATI Catalyst Control Center
 2. Velg kategorien Ytelse, og klikk deretter ADM Overdrive
 3. Fjern avmerkingen for Enable Graphics OverDrive
 4. Klikk Bruk
 5. Start Windows på nytt
 6. Spill spillet

Metode 5: Reparer et Windows-bilde ved hjelp av DISM

For denne metoden må vi bruke verktøy som heter DISM (Deployment Image Servicing and Management). DISM er kommandolinjeverktøy som lar deg montere Windows-bildefilen (install.wim) og utføre bildeservice inkludert installering, avinstallering, konfigurering og Windows-oppdatering. DISM er en del av Windows ADK (Windows Assessment and Deployment Kit) som du kan laste ned på Microsofts nettsted på denne LINK. Fremgangsmåten for å reparere Windows-image er den samme for operativsystemer Windows 7 til Windows 10.

 1. Åpne nettleser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Edge eller annet)
 2. Åpne nettstedet på denne LINK for å laste ned Windows ADK
 3. Kjør Windows ADK
 4. Velg DISM (Deployment Image Servicing and Management) og klikk Installer
 5. Klikk Start- menyen og skriv Deployment Image Servicing and Management
 6. Høyreklikk på Deployment Image Servicing and Management og velg Kjør som administrator
 7. Klikk Ja for å godta å kjøre DISM som administrator
 8. Skriv inn Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth og trykk Enter
 9. Start Windows på nytt
 10. Spill spillet

Metode 6: Virtualisering

Virtualisering er teknologi som lar deg kjøre flere operativsystemer på din fysiske datamaskin eller bærbare PC. Det er også forskjellige typer virtualisering, inkludert servervirtualisering, nettverksvirtualisering, lagringsvirtualisering, applikasjonsvirtualisering og andre. For eksempel, hvis du vil kjøre Hyper-V eller VMware, må du slå virtualiseringsstøtte i BIOS eller UEFI. Vi viser deg hvordan du slår av Intel Virtualization Technology på ASUS P8B75-M hovedkort. Vi vil gjøre det gjennom BIOS eller UEFI. Fremgangsmåten for å deaktivere virtualisering er ikke den samme for alle hovedkort. Vennligst sjekk teknisk dokumentasjon på hovedkortet ditt, delen Virtualisering.

 1. Start datamaskinen på nytt eller slå den
 2. Trykk på F2 eller Delete under oppstartsprosessen for å få tilgang til BIOS eller UEFI
 3. Trykk på F7 for å få tilgang til avansert modus
 4. Klikk OK for å bekrefte tilgang til avansert modus
 5. Velg kategorien Avansert
 6. Klikk på CPU- konfigurasjon
 7. Naviger til Intel Virtualization Technology
 8. Deaktiver Intel Virtualization Technology
 9. Klikk på Avslutt
 10. Lagre innstillinger og start Windows på nytt
 11. Spill spillet

Metode 7: Oppdater BIOS eller UEFI

Noen ganger når datamaskinen eller den bærbare PC-en har problemer med BSOD-koder, er en av løsningen å oppdatere BIOS eller UEFI-firmware. Vi viser deg hvordan du oppdaterer BIOS / UEFI på ASUS P8B75-M hovedkort. Først må du vite gjeldende versjon av BIOS eller UEFI. Fremgangsmåten for oppdatering av BIOS eller UEFI er ikke den samme for alle hovedkort. Sjekk teknisk dokumentasjon på hovedkortet, seksjonen BIOS eller UEFI.

 1. Hold Windows- logoen og trykk på R
 2. Skriv msinfo32.exe og trykk Enter
 3. Naviger til BIOS-versjon / dato . I vårt eksempel er den nåværende versjonen 1606 , utviklet 3.3.2014.
 4. Åpne nettleser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Edge eller annet)
 5. Åpne ASUS nettsted for å laste ned ny BIOS-versjon, så åpne denne LINKEN. Som du ser er det ny BIOS-versjon 1701, som du trenger å laste ned, på USB-minnepinnen.
 6. Start datamaskinen på nytt
 7. Trykk på F2 eller Delete under oppstartsprosessen for å få tilgang til BIOS eller UEFI
 8. Trykk på F7 for å få tilgang til avansert modus
 9. Klikk OK for å bekrefte tilgang til avansert modus
 10. Velg ASUS EZ Flash Utility
 11. Velg oppdateringsfil fra USB-minnepinne og klikk på Installer
 12. Start Windows på nytt
 13. Kjør msinfo32.exe igjen og sjekk gjeldende BIOS-versjon for å være sikker på at BIOS er oppdatert til nyere versjon
 14. Spill spillet

Metode 8: Installer et annet operativsystem

Etter at du har prøvd alle metodene og ikke har løst problemet med feilkode 0x00000116, anbefaler vi deg å gjøre ren installasjon av Windows, installere de nyeste driverne og den nyeste versjonen av spillet du vil spille. Etter det, løp og spill spillet. Hvis denne metoden ikke løste problemet ditt, kan du prøve neste metode.

Metode 9: Bruk bare en skjerm

Hvis du bruker to skjermer, anbefaler vi at du kobler en skjerm fra grafikkortet. La bare en skjerm være koblet til datamaskinen din, og prøv å spille spillet. Hvis du kan spille spillet uten problemer, kobler du gjeldende skjerm fra grafikkortet og kobler frakoblet skjerm til grafikkort. Hvis du bare kan spille spillet med en skjerm, er grafikkortet sannsynligvis feil, og du må bytte grafikkort.

Metode 10: Bytt grafikkort

Den siste metoden du kan prøve er å erstatte grafikkort. Hvis du bruker datamaskin, anbefaler vi deg å kjøpe kompatibelt grafikkort. Du kan velge NVIDIA- eller AMD-grafikkort. Les teknisk dokumentasjon på hovedkortet for å være sikker på hvilket grafikkort som er kompatibelt med datamaskinen. Hvis du bruker bærbar PC, anbefaler vi at du reparerer notatblokken i PC-reparasjonstjeneste.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det