Fix: DirectX Setup Error 'En intern feil har oppstått' i Origin

Brukere opplever feilmeldingen "DirectX Setup Error: En intern feil har oppstått" når de prøver å installere eller starte spill i Origin. Origin bruker DirectX API som alle andre spillmotorer der ute.

DirectX brukes i grafikk og gjengivelsen gjøres inne i spillet. Denne feilen oppstår når Origin ikke kan starte DirectX-oppsettet når du installerer eller starter spillet ditt for første gang. Dette er en veldig vanlig sak og er til stede i spillmotoren i ganske lang tid.

Hva forårsaker DirectX Setup Error in Origin?

Denne feilmeldingen betyr spesielt at DirectX ikke kunne initialiseres riktig. Det er bare noen få årsaker til at dette kan skje på datamaskinen din.

 • DirectX-filer er korrupte: Hovedårsaken til at Origin ikke er i stand til å starte DirectX, er fordi filene er korrupte eller utdaterte. Oppdatering av disse filene løser vanligvis problemet.
 • DirectX ikke installert: I noen tilfeller kan Origin ikke installere DirectX på datamaskinen uavhengig av hverandre. Dette kan være på grunn av problemer med tillatelse eller fordi høyden ikke er gitt.
 • Antivirusprogramvarekonflikt: Hvis alle komponentene fungerer som forventet, er det sjanser for at antivirusprogramvaren din ikke fungerer som den skal og blokkerer Origin's handlinger.

Før du går videre til løsningene, må du sørge for at du er logget på som administrator på datamaskinen din. Videre bør du ha en åpen internettforbindelse uten noen proxyservere eller VPN-er.

Løsning 1: Slette gamle DirectX-filer

Som nevnt før, er den viktigste årsaken til at du opplever denne feilen fordi DirectX-filene som allerede finnes i katalogen din er korrupte eller ubrukelige. Dette skjer mye i Origin og kan også forårsakes hvis du har endret katalogen til Origin-mappen. De opprinnelige filstiene kan ha blitt hindret og forårsaket dem ubrukelige. Vi vil slette den gamle filen (eller plassere dem i en mappe) og starte Origin. Når Origin vil merke at filene den trenger ikke er der, vil den laste ned / installere dem igjen tilsvarende.

 1. Trykk på Windows + E for å starte File Explorer og navigere til følgende katalog:
C: \ Program Files (x86) \ Origin Games \ * spillets navn * \ Installer \ directx \ redist

Hvis du ikke har skjulte filer aktivert på datamaskinen din, følger du følgende trinn i rekkefølge:

Klikk på Vis og velg Valg> Endre mappe og søkealternativer. Du utfører lignende trinn hvis du bruker en eldre versjon av operativsystemet.

Velg fanen Vis og merk av for alternativet Vis skjulte filer, mapper og stasjoner . Fjern også merket for alternativet Skjul beskyttede operativsystemfiler (anbefalt) .

 1. Nå må du opprette en ny mappe og gi den navnet hva du vil. Flytt  nå alle filene unntatt de som er nevnt nedenfor:
DSETUP.dll dsetup32.dll DXSETUP.exe
 1. Nå vil du se de tre filene og mappen vi nettopp opprettet i katalogen.

Løsning 2: Installere DirectX manuelt

Det er noen tilfeller der Origin ikke klarer å installere DirectX alene. Dette kan spores tilbake til Windows-oppdateringer der sikkerhetsinnstillingene blir strammere og tilgangen til applikasjoner blir begrenset.

DirectX er i utgangspunktet en samling APIer (applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt) som hjelper applikasjonen og maskinvaren din med gjengivelse og grafikkbehandling. I denne løsningen vil vi navigere til Microsofts nettsted og installere DirectX etter nedlasting av den kjørbare filen. Vær oppmerksom på at du trenger en administrativ konto for å utføre disse trinnene.

 1. Naviger til det offisielle Microsoft-nettstedet og last ned installasjonsprogrammet derfra.
 1. Etter at du har lastet ned filen til et tilgjengelig sted, kjører du den kjørbare filen med administratorrettigheter og installerer DirectX. Hvis den allerede er installert, bør du vurdere å gjøre en riktig installering på nytt hvis noen moduler mangler.
 2. Start datamaskinen på nytt og sjekk om feilmeldingen er løst.

Løsning 3: Deaktivering av antivirusprogramvare

Hvis du nylig har aktivert / installert Antivirus-programvare på datamaskinen din, er det sjanser for at den er i konflikt med Origin når den prøver å installere DirectX-filer. Dette er et kjent problem som kommer ut nå og da med Origin-klienten.

Vi anbefaler at du først deaktiverer antivirusprogramvaren din midlertidig. Hvis dette ikke fungerer, bør du vurdere å avinstallere det og deretter sjekke Origin. Du bør alltid bruke sistnevnte hvis du har Antivirus-produktnøkkelen for hånden. Du kan sjekke artikkelen vår om hvordan du slår av antivirusprogrammet ditt.

Løsning 4: Installere Origin på nytt

Origin er en online spill-, digital distribusjons- og digital rettighetsadministrasjonsplattform utviklet av Electronic Arts som lar brukere kjøpe spill på internett for PC- og mobilplattformer, og laste dem ned med Origin-klienten. Du bruker i utgangspunktet Origin til å starte spillene dine. I denne løsningen vil vi prøve å tilbakestille Origin-klienten og se om dette løser problemet.

Merk: Du må laste ned alle spillene dine fra bunnen av.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ appwiz. . cpl ”og åpne applikasjonsbehandling. Naviger til oppføringen til Origin, høyreklikk på den og avinstaller applikasjonen helt.
 2. Når applikasjonen er avinstallert, navigerer du til det offisielle nettstedet og laster ned klienten igjen .
 1. Start nå Origin Client og last ned spillet igjen fra butikken. Sjekk nå om problemet er løst.

Merk: Du kan også prøve å reparere hele spillet fra klienten. Dette hjelper med å finne filer som er ufullstendige eller korrupte.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det