Fix: Windows 10-oppsettet sitter fast ved å se etter oppdateringer

Windows 10 var et stort sprang fremover mot å omdefinere operativsystemer sammen med å sette nye grenser for enkel tilgang. Den nådde milepæler i å gi brukerne et raskere, bedre og effektivt operativsystem uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Brukere som kjørte tidligere Windows-versjoner, fikk muligheten til å oppgradere til den nye gjennom Windows Update-manager. Prosessen er veldig enkel. Alt du trenger å gjøre er å starte oppdateringsprosessen og lene deg tilbake mens Windows gjør alt arbeidet.

Til tross for metoden som fungerer for nesten alle, rapporterte mange brukere at deres Windows 7-oppdateringsleder ble sittende fast på "Søker etter oppdateringer". Denne situasjonen er veldig bisarr da varselet for Windows 10 allerede er tilstede for at du skal starte nedlastingen. Vi gravde litt, og etter å ha fått tilbakemelding fra brukerne og eksperimentert selv, konkluderte vi med at dette problemet kunne oppstå på grunn av svært få grunner.

Du kan også lese artikkelen vår om hvordan Windows 7 setter seg fast mens du ser etter oppdateringer.

Løsning 1: Start oppdateringstjenesten på nytt etter at du har slettet nedlastet innhold

Vi vil deaktivere Windows-oppdateringstjenesten et øyeblikk, slik at vi kan slette innholdet som allerede er lastet ned av Update Manager. Etter at vi har startet tjenesten på nytt, vil Windows sjekke hvilke filer som allerede er lastet ned. Hvis den ikke finner noe, vil den laste ned fra bunnen av. Det meste av tiden løser dette problemet, og datamaskinen setter seg ikke lenger fast i å se etter oppdateringer.

Trinn 1: Deaktivering av oppdateringstjeneste

Det er to metoder for å deaktivere Windows Update Service. Du kan følge hvilken som helst av dem for enkel tilgang.

Bruke tjenester

 1. Trykk på Windows + R for å hente Kjør-applikasjonen. I dialogboksen skriver du inn “ services.msc ”. Dette vil hente opp alle tjenestene som kjører på datamaskinen din.

 1. Bla gjennom listen til du finner en tjeneste som heter " Windows Update Service ". Høyreklikk på tjenesten og velg Egenskaper .

 1. Klikk på Stopp til stede under underoverskriften Tjenestestatus. Nå er Windows Update-tjenesten stoppet, og vi kan fortsette.

Bruke ledeteksten

 1. Trykk på Windows + R for å få frem Run i dialogboksen, skriv “ cmd ” for å starte ledeteksten.
 2. Skriv inn følgende kommando i ledeteksten. Ikke lukk ledeteksten ennå, vi kan trenge den senere.
  nettstopp wuauserv

Trinn 2: Slette nedlastede filer

Nå vil vi navigere til Windows Update-katalogen og slette alle oppdaterte filer som allerede er til stede. Åpne filutforskeren eller Min datamaskin og følg trinnene.

 1. Naviger til adressen som er skrevet nedenfor. Du kan også starte Kjør-applikasjonen og kopiere og lime inn adressen for å nå direkte.
C: \ Windows \ SoftwareDistribution
 1. Slett alt i mappen Software Distribution (du kan også klippe og lime dem inn til et annet sted i tilfelle du vil plassere dem igjen).

Trinn 3: Slå på oppdateringstjenesten igjen

Nå må vi slå på Windows Update-tjenesten og starte den igjen. Opprinnelig kan det ta noen minutter å oppdatere Manager og utarbeide et manifest for nedlastingen.

Nå hvis du brukte metode en for å slå av Windows Update, følg også metode en her. Hvis du fulgte metode to, følg metode to.

Bruke tjenester

 1. Åpne fanen Tjenester som vi gjorde tidligere i guiden. Naviger til Windows Update og åpne Egenskaper.
 2. starter tjenesten igjen og starte oppdatering manager.

Bruke ledeteksten

 1. Start ledeteksten (eller skriv den bare hvis den allerede kjører).
 2. Skriv inn følgende kommando. Dette starter Windows Update-tjenesten igjen. Nå starter du Update Manager på nytt og starter Windows 10-prosessen.
  nettstart wuauserv

Merk : Kjør alltid ledeteksten og kategorien tjenester som administrator. Du kan oppleve en feil hvis du glemmer å bruke full autoritet.

Løsning 2: Deaktivering av antivirusprogrammet

Mange antivirusprogrammer kommer i konflikt med nedlastede Windows-oppdateringer og setter dem i karantene. Antivirus er designet for å stoppe nedlastingen av filer som er ment å endre dine eksisterende systemfiler. Selv om de oppdaterer protokollene sine med ny utvikling (som de nye filene som er ment å lastes ned fra Windows-oppdateringen), er det mulig at de ikke oppdaterte definisjonene sine ennå.

Å deaktivere antivirusprogrammet ditt er et risikabelt grep og kan utsette deg for en rekke trusler. Derfor bør vi bare deaktivere dem et øyeblikk og kjøre Update Manager. Hvis problemet vårt blir løst, kan vi holde det deaktivert til nedlastingen er fullført. Hvis ikke, kan du slå den på når som helst.

Løsning 3: Bytte til en LAN-tilkobling

Mange brukere rapporterte at Windows 10-oppdateringen ikke ville lastes ned over deres trådløse tilkobling. Det kan være et problem med den trådløse driveren, eller det gjeldende operativsystemet er kanskje ikke villig til å godta nedlastingen via en trådløs tilkobling.

Du kan bytte til en kablet tilkobling og starte Update Manager på nytt og teste problemet. Bare koble en Ethernet-kabel til ruteren og en til PC-en. Du kan også koble Ethernet-kabelen som er koblet til ruteren direkte til PC-en. Hastigheten vil være raskere, og det vil ikke være noen forstyrrelser også.

Løsning 4: Venter på at nedlastingen skal fullføres og kontrollerer diskplass

Det kan være mange tilfeller når Windows 7 ikke er oppdatert til den siste tilgjengelige versjonen. I så fall kan prosessen ta så lang tid som 12 timer ifølge noen eksperimenter. Windows vil først oppdatere systemet ditt eller laste ned oppdateringene til Windows 7 og deretter starte prosessen med Windows 10.

Windows 10-oppdateringen har en funksjon for å rense installere operativsystemet eller oppgradere det eksisterende operativsystemet. For å oppgradere ditt eksisterende OS-alternativ, har Windows et milepælsett. Det kan bare oppgradere systemet HVIS systemet ditt er det nyeste operativsystemet. Derfor oppgraderer det først systemet ditt og starter deretter nedlastingsprosessen av Windows 10.

En annen grunn til at Update Manager kan sitte fast, er at du ikke har nok diskplass tilgjengelig. Sjekk den lokale disken C og se om det er noe plass du kan rydde. Tøm papirkurven og slett unødvendige gjenstander på skrivebordet. Du kan også rense disken ved hjelp av denne metoden.

 1. Åpne oppdagelsesreisende eller naviger til Min datamaskin . Her vil alle tilkoblede enheter og diskstasjoner bli oppført.

 1. Høyreklikk på disken og velg alternativet Egenskaper fra rullegardinmenyen.
 2. En gang i egenskapene, naviger til Generelt-fanen øverst. Her vil du se hvor mye ledig plass som er tilgjengelig sammen med brukt minne. Klikk på knappen som sier Diskopprydding .

 1. Sjekk nå alle boksene som er tilstede, og inkluder også alle midlertidige filer. Trykk Ok for at diskoppryddingen skal begynne.

 1. Etter at du har trykket OK, begynner Windows å rense stasjonen. Det kan ta noen minutter hvis du ikke har utført diskopprydding på lenge. Vær tålmodig og ikke avbryt prosessen på noe tidspunkt.

Løsning 5: Tilbakestille Windows-komponenter

Hvis ingen av metodene ovenfor fungerer, kan vi prøve å tilbakestille alle Windows Update-komponentene. Dette fjerner alle midlertidige konfigurasjoner for alle Windows Update-modulene. Dette er en løsning som er offisielt dokumentert av Microsoft selv.

Windows Update-komponenter er kjent for å komme i feiltilstand hver gang i blant. Dette skjer vanligvis når et korrupt manifest lastes ned eller noen av modulene har dårlige oppdateringsfiler lagret lokalt. Det er to måter nevnt av Microsoft: enten du kan laste ned og kjøre et skript, eller du kan utføre hver kommando manuelt . Ikke glem å starte datamaskinen på nytt før du prøver å starte oppdateringen på nytt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det