Fix: Serveren du er koblet til bruker et sikkerhetssertifikat som ikke kan bekreftes

Feilmeldingen ' Serveren du er koblet til bruker et sikkerhetssertifikat som ikke kan verifiseres ', skyldes ofte nettverks- og tilkoblingsproblemer, sannsynligvis på grunn av vertsnavnfeil. Når du bruker Microsoft Outlook 2010 eller 2013, kan du få denne feilen hvis e-postserverlegitimasjonen du skrev inn ikke er riktig.

På grunn av denne feilen kan det hende du ikke kan bruke noen applikasjoner som krever Microsoft Outlook, eller hvis du vil bruke din favoritt e-postkonto via Microsoft Outlook. I denne artikkelen vil vi gå gjennom de potensielle årsakene til problemet i detalj og senere forklare de mulige løsningene du kan implementere for å få ordnet problemet.

Hva forårsaker feilmeldingen 'Serveren du er koblet til bruker et sikkerhetssertifikat som ikke kan bekreftes?'

Denne feilen kan dukke opp fordi MS Outlook ikke er i stand til å fullføre tilkoblingsprosessen enten det var en e-postkonto eller noe annet. Vanligvis er det forårsaket av noen av disse problemene:

 • Feil vertsnavn: Mange ganger, når brukere konfigurerer MS Outlook for en ny konto, skriver de feilaktig vertsnavnet feil, og siden vertsnavnet er feil, er det ingen sjanse for noen tilkobling.
 • ISP Endret navnet på e-postserveren: En annen årsak vil være at ISP har endret e-postserveren, dvs. navnet og dermed blir du omdirigert fra en gammel adresse til en ny, og at den nye adressen ikke er i SSL-sertifikatlisten
 • Porterblokkering: Hvis du er på en skole eller et universitet eller noe annet sted som er under begrensninger, og noen av SSL-portene som MS Outlooks e-postklient bruker er blokkert, vil du ikke kunne koble til e-postkontoen, og du vil få denne feilen.
 • Feil porter i konfigurasjon: Hvis du har angitt feil portnumre for e-postserveren mens du konfigurerte en konto, vil du få denne feilen. Som feil portnumre betyr ingen tilkobling av e-postklienten og e-postserveren.
 • Tid / dato problem: Hvis datamaskinens dag / tid ikke er riktig, kan det føre til denne feilmeldingen.
 • Sertifikatproblemer: Noen ganger kan ugyldige sertifikater mellom e-postserveren og e-postklienten forårsake dette problemet. Hvis MS Outlook-sertifikatene dine ikke er gyldige for e-postserveren du vil koble til, vil du få denne feilen.

Nå, for å løse problemet, kan du bruke løsningene nedenfor.

Løsning 1: Match sertifikatnavn

Den første løsningen du må se etter er at navnet på sertifikatet i MS Outlook er det samme som på e-postserveren. For å gjøre det, følg instruksjonene:

 1. Når du får feilen, klikker du på Vis sertifikat .
 2. Klikk deretter på “ Utstedt til navn ” og sørg for at navnet der er det samme som navnet på e-postserveren.
 3. Hvis det ikke er det, kan du endre det og deretter prøve å koble til igjen. Forhåpentligvis vil det løse problemet ditt.

Det er viktig å merke seg at dette kanskje ikke fungerer hvis sertifikatet har flere navn. I et slikt scenario må du prøve forskjellige navn som er tilgjengelige og se om noen blant dem ordner seg. I tilfelle de ikke gjør det, bør du kontakte Internett-leverandøren angående eventuelle endringer som er gjort i DNS-en, og be om ytterligere hjelp.

Løsning 2: Bruk domenet til vertsfirmaet ditt som e-postserver (hvis du bruker en delt webhotell)

Siden webhotellfirmaet på delt webhotell er vert for mange e-postservere på mange domener, og alle peker på samme adresse gitt at e-postserverens adresse er den samme. Videre kan disse webhotellfirmaene ikke fornye SSL for hvert domene, da det er veldig dyrt, så de gjør det bare for sitt eget domenenavn. På slike tider kommer det sertifikatproblemer som du ikke kan koble til e-postserveren din ved å bruke ditt eget domenenavn, og du får en SSL-sertifikatadvarsel.

Derfor anbefales det å bruke domenenavnet til hosting som e-postserver:

For eksempel: mail.yourhostingdomain.com I stedet for mail.yourdomain.com

Løsning 3: Legg til ikke-SSL-porter

Noen ganger, på universiteter, skoler og andre steder, er det noen begrensninger og mange populære e-postservers porter er blokkert, og de vanligste SSL-portene, for eksempel SSL POP-port 995, IMAP 993 og SMPTP 465. I et slikt tilfelle, hva du kan gjøre er at du kan prøve å legge til ikke-SSL-porter og koble til disse portene, da de kanskje ikke er blokkert i nettverket ditt. Du kan gjøre dette ved å følge instruksjonene i neste løsning. Havnene er:

Ikke SSL POP-port: 110 Ikke SSL IMAP-port: 143 Ikke SSL SMTP-port: 587

Løsning 4: Endre utgående SMTP-port til 26

Mange Internett-leverandører blokkerer SMTP-port 25 på grunn av spamming osv., Så hvis Internett-leverandøren din har blokkert den også, må du endre SMTP-utgående til port til 26. Slik gjør du det:

 1. Gå til Fil, og klikk på Kontoinnstillinger i Info- fanen, og velg deretter Kontoinnstillinger igjen fra rullegardinlisten.
 2. Marker e-postkontoen din og klikk på Endre .
 3. Klikk nå på Flere innstillinger og bytt til fanen Avansert .
 4. Endre SMTP utgående port til 26 .
 5. Klikk OK.

Merk:

Det anbefales at du ikke installerer sertifikater med mindre det er et tilpasset sertifikat eller et sertifikat som bare er bestemt for en bestemt e-postserver.

Det gode er at du ikke trenger å installere sertifikater i det hele tatt mens du kobler til mange av de populære e-postserverne.

Du trenger bare å installere sertifikater for de e-postserverne som sertifikater ikke genereres av en sertifiseringsinstans. Disse sertifikatene kalles “ Selvsignerte sertifikater ” og er bare sertifikatene som trenger installasjon.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det