Fix: Steam_api64.dll mangler

Feilen “Programmet kan ikke starte fordi steam_api64.dll mangler på datamaskinen din. Prøv å installere programmet på nytt for å løse dette problemet ”oppstår når Steam-klienten ikke finner den nevnte DLL-filen i installasjonsmappen. DLL-filer kreves av programmet for å fungere skikkelig uten problemer, og noen DLL-filer er en del av programmets rammeverk.

Den manglende filen er vanligvis en indikasjon på at du ikke har DirectX installert på datamaskinen din, eller at DLL-filen er fjernet av noen brukere eller applikasjoner. Dette problemet er ikke stort og kan løses ved ganske enkle metoder. Ta en titt.

Slik løser du Steam_api64.dll mangler

Vi starter med den enkleste løsningen før vi går over i modus kjedelige og krevende. Forsikre deg om at du har en administratorkonto før du fortsetter med løsningene som er oppført.

 • Dying light steam_api64.dll mangler : Dette betyr at spillet Dying Light ikke åpnes på grunn av manglende DLL-fil. Dette kan løses ved hjelp av løsningene som er oppført nedenfor.
 • Steam_api64.dll mangler Fallout 4: Som feilen ovenfor, oppstår dette når Fallout 4 ikke kan starte på grunn av den manglende DLL-filen.

Løsning 1: Installere DirectX

DirectX er et populært API som brukes av mange spill og applikasjoner for grafisk støtte og for bruk av pakken i deres backendmekanikk. DirectX kommer sammen med et stort utvalg av DLL-filer som hjelper i driften. Hvis DirectX ikke er installert på datamaskinen din, kan dette indusere feilen.

 1. Naviger til DirectX offisielle nettsted og last ned installasjonsprogrammet derfra.
 2. Etter at du har lastet ned nettinstallasjonsprogrammet, start det og fortsett med instruksjonene på skjermen for å installere pakken fullstendig.

 1. Start datamaskinen på nytt etter installasjonen, og prøv å starte Steam igjen. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Bekrefte Steam-spillfiler

Steam har en innebygd mekanisme for å oppdage manglende filer og erstatte dem tilsvarende. Det vil også skanne de allerede nedlastede filene, og hvis noen av dem er korrupte, skal en erstatning gjøres. Hvis du har denne feilen for et bestemt spill, må du kontrollere at du bekrefter spillfilene. Hvis det oppstår for dem alle, kan du prøve å verifisere for hver og en.

 1. Start Steam ved å høyreklikke på det og velg Kjør som administrator . Når Steam er lansert, klikker du på Bibliotek- fanen nær toppen.
 2. Velg spillet som gir deg problemer. Høyreklikk på den og velg Egenskaper .
 3. En gang i egenskapene blar du til kategorien Lokale filer og klikker på alternativet som sier Bekreft integriteten til spillfiler . Steam vil da begynne å verifisere alle tilstedeværende filer i henhold til hovedmanifestet det har. Hvis det mangler / er ødelagt en fil, vil den laste ned filene igjen og erstatte den tilsvarende.

 1. Etter å ha bekreftet integriteten til spillfiler, kan vi også sjekke Steam-biblioteket for eventuelle avvik.

Naviger til Steam-innstillinger ved å klikke Steam fra hjemmesiden og klikke Innstillinger . En gang i Innstillinger, åpner du Nedlastinger-fanen til venstre på grensesnittet.

 1. Klikk på Steam-bibliotekmapper i høyre rute.

 1. All informasjon om dampinnhold vil bli oppført. Høyreklikk på den og velg " Reparer biblioteksfiler ". Dette kan ta litt tid i henhold til størrelsen på innholdet du har.

 1. Start Steam på nytt og prøv å starte spillet.

Løsning 3: Laste ned DLL og erstatte

Hvis sistnevnte ikke løser problemet, kan du prøve å laste ned DLL-filene manuelt og erstatte det i riktig katalog. Det er ingen offisielle nettsteder som tilbyr DLL-filer, så du må være ekstra forsiktig når du laster ned for å unngå skadelig programvare som infiserer datamaskinen din.

Merk: Koblingen som er gitt, er utelukkende for klargjøring. Last ned DLL-filen på egen risiko.

 1. Naviger til DLL-nettstedet og last ned DLL-filen derfra til et tilgjengelig sted.
 2. Pakk ut innholdet og naviger til katalogen:
C: \ Windows \ System32
 1. Lim inn DLL-filen i mappen. Du kan bli bedt om å godkjenne denne handlingen via en UAC. Trykk på Fortsett og fortsett.

 1. Etter å ha limt inn DLL-filen, start datamaskinen på nytt og prøv å starte spillet igjen.

I tillegg til løsningene ovenfor kan du også prøve følgende:

 • Installer Steam helt fra bunnen av. Forsikre deg om at alle midlertidige filer slettes før du fortsetter.
 • Du kan også kopiere DLL-filen fra en annen datamaskin som har Steam i gang. Kopier DLL-filen og lim den inn på riktig sted.
 • Forsikre deg om at du har oppdaterte grafikkdrivere, og prøv å deaktivere antivirusprogramvaren.
 • Prøv å starte Steam-klienten i kompatibilitetsmodus .
 • Kjør spillet som administrator .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det