Hva er OpenCandy og hvordan fjerner jeg det?

OpenCandy er en ekstremt populær Adware-modul som ble produsert av SweetLabs. OpenCandy er et stykke programvare som er designet for å leveres sammen med installasjonsprogrammet til et annet program, slik at det kan installeres skjult på datamaskinen til alle som bruker installasjonsprogrammet det følger med. OpenCandy består av et Microsoft Windows-bibliotek, noe som gjør det lettere for det å bli innlemmet i Windows-installatører.

OpenCandy er klassifisert av nesten alle antivirus- og systembeskyttelsesprogrammer som et potensielt uønsket program (eller PUP). Selv om OpenCandy ikke teknisk sett er et virus eller skadelig programvare, har den rootkit-muligheter som gjør det mulig å skape et hjem dypt under overflaten av datamaskinens operativsystem, muligheten til å kapre en infisert brukers nettleser og tukle med deres preferanser, muligheten til å spore , holde oversikt over og rapportere en infisert brukers nettlesingsaktivitet, sammen med muligheten til å bare rote med brukeropplevelsen generelt.

I de fleste tilfeller følger OpenCandy med installatører for freeware-programvare (gratis programvare som brukere enkelt kan laste ned over internett). Blant de mange bivirkningene som OpenCandy, en gang installert på en brukers datamaskin, har på brukeropplevelsen, er endring av den infiserte brukerens hjemmeside, skrivebordsbakgrunn og standardsøkeleverandør, sammen med visning av uønskede annonser og installasjon og innsetting av uønskede / ukjente nettleserverktøylinjer og nettleser-plugin-moduler / utvidelser / tillegg. OpenCandy er også i stand til å gi tredjeparter informasjon som vedrører en infisert brukeres nettvaner uten varsel eller samtykke overhodet. I utgangspunktet er OpenCandy en troverdig trussel som absolutt garanterer handling selv om det ikke er et virus eller skadelig programvare.

Hvordan fjerne OpenCandy fra datamaskinen

Hvis datamaskinen din har blitt infisert av OpenCandy, vil denne artikkelen ikke lyve for deg - å bli kvitt alle spor av OpenCandy fra datamaskinens vilje vil nok være lang. Årsaken til at det er slik er at bare å avinstallere OpenCandy fra kontrollpanelet bare vil komme deg så langt; for å fullstendig slette alle spor av OpenCandy, må du gå den ekstra milen. Å fullstendig utrydde OpenCandy fra en datamaskin er en prosess som vil gjøre kløken til til og med en datamaskinkyndig person vaklende, men vær trygg på at denne prosessen ikke er så skremmende som den ser ut. Maksimalt tar det bare 20-25 minutter å bli kvitt OpenCandy fra datamaskinen din ved hjelp av følgende prosess:

Fase 1: Avinstaller OpenCandy og alle andre SweetLabs-programmer

Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv appwiz.cpl og klikk OK .

2016-01-24_114553

Finn OpenCandy , velg den og klikk på Avinstaller eller Fjern, og følg deretter fremgangsmåten for å avinstallere OpenCandy .

Når OpenCandy er avinstallert, kan du se etter andre programmer produsert av SweetLabs og også avinstallere eller fjerne

2016-01-24_114645

Merk: Hvis du går til Programmer og funksjoner > Legg til eller fjern et program, og OpenCandy eller et annet SweetLabs- program er ingen steder å se, er det bare å hoppe over denne fasen og gå videre til fase 2 .

Fase 2: Fjern all OpenCandy adware ved hjelp av AdwCleaner

hit og klikk på Last ned nå for å laste ned den nyeste versjonen av AdwCleaner . Lukk alle åpne programmer, spesielt nettlesere. Start AdwCleaner . Hvis Windows spør deg om du virkelig vil kjøre AdwCleaner , må du bekrefte handlingen. Når AdwCleaner åpnes, klikker du på Søk (eller Skann ) -knappen.

La AdwCleaner søke på datamaskinen din etter OpenCandy og andre ondsinnede elementer.

Når AdwCleaner er ferdig med å søke og har gitt deg resultatene av skanningen, klikker du på Slett (eller Rens ) for å kvitte deg med alle de ondsinnede elementene (inkludert OpenCandy adware) som AdwCleaner har funnet.

2016-01-24_115131

Fase 3: Fjern OpenCandy-nettleserkapreren ved hjelp av JRT

Klikk her og last ned JRT (Junkware Removal Tool).

Når JRT er lastet ned, start den. Hvis du blir spurt av Windows om du virkelig vil starte JRT eller ikke, må du bekrefte handlingen.

Når JRT åpner en ledetekst og du blir bedt om å gjøre det, trykker du på en hvilken som helst tast for å starte skanningen etter søppel, for eksempel OpenCandy- nettleserkapreren.

JRT vil da skanne datamaskinen din etter søppelpost og kvitte seg med all søppelpost som er funnet. Hvis JRT ber deg starte datamaskinen på nytt under prosessen, må du starte den på nytt

Når JRT er ferdig, vil den vise en tekstfil som inneholder en logg over alle søppelpostene, ondsinnede filer og registernøkler som den har fjernet.

2016-01-24_115609

Fase 4: Fjern eventuelle gjenværende skadelige registeroppføringer og filer

hit og klikk på Last ned for å begynne å laste ned den gratis versjonen av Malwarebytes .

Når den er lastet ned, start Malwarebytes .

Naviger til skanneren

Klikk på Hurtigskanning .

Klikk på Skann

Vent til skanningen er fullført.

Når skanningen er fullført, klikker du på Vis resultater .

Gjennomgå resultatene av skanningen, høyreklikk på et tomt område i resultatvinduet, klikk på Velg alt og klikk deretter på Fjern valgt

Start datamaskinen på nytt.

Når du er ferdig med fase 4 , vil alle spor av OpenCandy blitt fjernet fra datamaskinen din. Bare for å være på den sikre siden, kan det være lurt å vurdere å utføre en ekstra fullstendig skanning av datamaskinen din ved hjelp av det foretrukne antivirusprogrammet ditt for å sikre at ingenting som gjelder OpenCandy eller SweetLabs dukker opp i skanningen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det