Hva er ss3svc64.exe, og skal jeg fjerne det?

Noen brukere har nådd spørsmål med oss ​​etter å ha oppdaget at ss3svc64.exe bruker mange systemressurser konstant, og (i noen tilfeller) har flere forekomster som kjører samtidig. Noen brukere sier at deres tredjeparts antivirus flagger ss3svc64.exe for mistanke om å være et virus, mens andre brukere rapporterer at de ser et popup-vindu ved hver oppstart som ber dem om å la SS3Svc64.exe gjøre endringer på datamaskinen. .

Hva er ss3svc64.exe?

Vi undersøkte denne spesifikke kjørbare filen mye ved å se på forskjellige brukerrapporter og teste den ekte kjørbare filen mot forskjellige virussignaturdatabaser. Som det viser seg, er den ekte SS3Svc64.exe-filen en programvarekomponent som tilhører Sonic Suite 3 og publisert av ASUS.

Programvaren er utformet slik at sluttbrukeren kan endre lydeffekter av programvare fra et GUI-grensesnitt. Selv om dette verktøyet på ingen måte er en kritisk Windows-komponent, kan det automatisk forhåndslastes på ASUS-datamaskinen. Den gir forskjellige lydeffekter og forbedringer, inkludert lydutjevning, bassforsterkning, reverb, virtuell surroundlyd, støyreduksjon, volumstabilisering og mer.

På toppen av dette kan programmet også brukes til å diagnostisere noen problemer angående lydutgangen. Verktøyet er eksklusivt tilgjengelig på Windows-plattformen.

Verktøyet bruker også en 32-biters kjerneprosess (SS3Svc32.exe), men dette er ikke så populært eller rapportert å forårsake problemer som det er 64-biters motstykke.

Er ss3svc64.exe trygt?

Selv om den ekte SS3Svc64.exe-filen ikke utgjør noen sikkerhetsrisiko i det hele tatt, bør du fortsatt ta de nødvendige skritt for å sikre at filen du har å gjøre med er trygg. Denne bekreftelsen er nødvendig fordi mer 'vellykket' moderne skadelig programvare har kamufleringsfunksjoner - disse kopieringene tar form av legitime prosesser og forkledning seg som kjørbare filer med forbedrede tillatelser for å unngå å bli oppdaget av sikkerhetsskannere.

Hvis du ser på SS3Svc64.exe, er det et perfekt mål for skadelig programvare som ønsker å unngå oppdagelse. Er ofte forhåndslastet og ligger på et praktisk sted. Heldigvis vil flere bekreftelser hjelpe deg med å avgjøre om du har å gjøre med en sikkerhetstrussel eller ikke.

Den største utdelingen av dem alle er å sjekke om du har foreldreapplikasjonen installert. Hvis Sonic Suite 3-applikasjonen ikke er installert, er det ingen grunn til at SS3Svc64.exe- prosessen skal ta opp systemressurser.

Selv om det er en restfil, bør den ikke kjøres uten foreldreapplikasjonen. Hvis du mistenker at problemet ikke er ekte, bør du inspisere plasseringen av prosessen. For å gjøre dette, trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling.

Når du er inne i Oppgavebehandling, velger du Prosesser fra listen over faner, høyreklikker deretter på SS3Svc64.exe og velger Åpne filplassering  fra den nylig viste kontekstmenyen.

Hvis plasseringen er forskjellig fra C: \ Program Files \ ASUSTeKcomputer.Inc \ SS2 \ UserInterface \  og du ikke installerte Sonic Suite på et egendefinert sted, sannsynligvis har du ikke å gjøre med den legitime filen.

Du kan bekrefte mistankene ved å laste opp filen til en malware / virus database som VirusTotal. Denne tjenesten vil sammenligne filen mot dusinvis av virussignaturdatabaser for å avgjøre om du har en sikkerhetstrussel eller ikke. For å gjøre dette, besøk denne lenken ( her ), last opp  filen SS3Svc64.exe , klikk på Last opp / send inn og vent på at resultatene skal genereres.

Hvis analysen viser at det ikke er noen sikkerhetsproblemer, kan du hoppe rett til 'Skal jeg fjerne ss3svc64.exe?' seksjon.

Imidlertid, hvis analysen viser en potensiell malwareinfeksjon, gå ned til neste avsnitt nedenfor for trinn for håndtering av infeksjonen.

Å takle en sikkerhetstrussel

Hvis ss3svc64.exe- filen ikke ligger på et trygt sted og virusinspeksjonen  du gjorde ovenfor, avslørte noen sikkerhetsproblemer, anbefales det sterkt at du bruker en kraftig sikkerhetsskanner som er i stand til å håndtere malwareinfeksjonen og fjern eventuelle restfiler.

Basert på tidligere behandling av virus av denne typen, er den beste måten å fjerne malwareinfeksjoner av denne typen å bruke en Deep Malwarebytes-skanning. I tillegg til at det er gratis, er det i stand til å identifisere flertallet av skadelig programvare som kan utvise denne typen oppførsel.

Hvis du aldri har brukt Malwarebytes før, følg denne artikkelen ( her ) for trinnvise instruksjoner om hvordan du bruker gratisversjonen for å kvitte deg med virusinfeksjonen.

Hvis infiserte filer blir identifisert og fjernet, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste systemstart.

Hvis skanningen er fullført og ingen virusinfeksjon er identifisert, flytt ned til neste avsnitt nedenfor for trinnvise instruksjoner om fjerning av den legitime ss3svc64.exe.

Bør jeg fjerne ss3svc64.exe?

Den ss3svc64.exe  er på ingen måte viktig for funksjonen av operativsystemet, så fjerner den ikke vil ha noen systemomfattende konsekvenser for driften av datamaskinen. Imidlertid, hvis du tidligere har etablert noen tilpassede lydpreferanser ved hjelp av det proprietære ASUS-verktøyet, vil fjerning av denne kjørbare filen tilbakestille endringene til standardverdiene.

Imidlertid, hvis du ikke stoler på Sonic Suite-tjenesten i det hele tatt, kan du trygt fjerne ss3svc64.exe  uten å endre de tidligere etablerte lydverdiene på din PC.

Hvordan fjerne ss3svc64.exe

Hvis du gjorde din aktsomhet og fulgte instruksjonene ovenfor for å bekrefte at du ikke har å gjøre med et virus som utgjør den kjørbare ss3svc64  , kan du fortsette med instruksjonene om å fjerne filen konvensjonelt uten frykt for å etterlate restfiler som vil etterlate systemet ditt åpent for andre sikkerhetstrusler.

Men husk at ss3svc64.exe-  filen ikke er et frittstående installasjonsprogram og tilhører et overordnet program som må avinstalleres for å fjerne ss3svc64.exe  riktig.

Følg instruksjonene nedenfor for å avinstallere ss3svc64.exe  sammen med det overordnede programmet (Sonic Suite 3):

  1. Åpne en Run- dialogboks ved å trykke Windows-tasten + R. Skriv deretter "appwiz.cpl" og trykk Enter for å åpne vinduet Programmer og funksjoner .
  2. Når du klarer å komme inn i vinduet Programmer og funksjoner , blar du nedover listen over installerte applikasjoner og finner Sonic Suite 3- tjenesten.
  3. Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller fra den nylig viste kontekstmenyen.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstallasjonen, og start deretter datamaskinen på nytt. Når neste oppstartssekvens er fullført, bør du ikke lenger se ressursbruk av ss3svc64.exe.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det