Slik løser du Minecraft-feil org.lwjgl.LWJGLException & lsquo; Pixelformat ikke akselerert & rsquo;

Flere brukere ser org.lwjgl.LWJGLException: Pixelformat ikke akselerert feil når de prøver å starte Minecraft gjennom den offisielle bæreraketten. Selv om problemet hovedsakelig rapporteres å forekomme på Windows 10, er det andre forekomster av dette problemet som oppstår med Windows 7 og Windows 8.1.

Hva forårsaker Minecraft Error org.lwjgl.LWJGLException?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte brukes til å løse Minecraft Error org.lwjgl.LWJGLException- feilen. Basert på undersøkelsene våre, er det flere forskjellige potensielle skyldige som kan være ansvarlige for innseendet til denne feilen:

 • Utdatert GPU-driver - I de aller fleste tilfeller vil denne spesielle feilen oppstå fordi datamaskinen bruker en utdatert GPU-driver. Flere berørte brukere har rapportert at de klarte å løse problemet ved å oppdatere driveren til den nyeste versjonen. Dette kan enten gjøres manuelt, via Enhetsbehandling eller ved bruk av proprietær programvare.
 • WU oppdaterte GPU med en inkompatibel versjon - Windows-oppdatering er kjent for å bryte litt funksjonalitet (spesielt å gjøre med GPUer) når den prøver å oppdatere GPU-versjonen til den nyeste. Det er mulig at oppdateringskomponentene ender opp med å installere en nyere versjon som faktisk ikke er kompatibel med GPU-modellen din. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å gå tilbake til den forrige GPU-driverversjonen.
 • Catalyst Control Center mangler fra PC - Hvis du bruker en eldre AMD GPU-modell, er det sjanse for at du støter på dette problemet fordi Catalyst Control Center ikke er installert på datamaskinen din. Hvis dette scenariet gjelder, vil du kunne løse problemet ved å installere det manglende verktøyet.
 • Datamaskinen oppfyller ikke minimumskravene - Den siste Java-utgaven av Minecraft er mye mer ressurskrevende for å være forløpere. Hvis du har en avansert PC, er det mulig at du får denne feilmeldingen fordi datamaskinspesifikasjonene dine er under minimumskravene. O Minecraft. I dette tilfellet er den eneste måten å løse problemet på å oppdatere maskinvaren til din PC / laptop.

Hvis du også støter på Minecraft Error org.lwjgl.LWJGLException- feilen når du prøver å starte Minecraft, bør denne artikkelen gi deg flere feilsøkingstrinn rundt problemet. Nedenfor finner du en samling potensielle løsninger som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse dette problemet. Hver metode omtalt nedenfor er bekreftet at den fungerer av minst en berørt bruker.

Hvis du vil være så effektiv som mulig, oppfordrer vi deg til å følge metodene nedenfor i den rekkefølgen de presenteres, siden de er ordnet etter effektivitet og vanskeligheter. En av løsningene er nødt til å løse problemet uavhengig av den skyldige som ender med å skape problemet.

Metode 1: Oppdatere GPU-driveren

Som det viser seg, rapporteres det ofte at Minecraft Error org.lwjgl.LWJGLException oppstår i tilfeller der GPU kjører med en utdatert driverversjon . Flere berørte brukere har rapportert at problemet ble løst så snart de oppdaterte til den siste tilgjengelige versjonen (i henhold til grafikkortmodellen).

For å oppdatere GPUen din, kan du enten bruke Enhetsbehandling eller installere den nyeste versjonen manuelt. Men husk at det å gå den proprietære ruten er kjent for å være mye mer effektiv. Men uansett hva du foretrekker, har vi deg dekket. Velg gjerne hvilken guide som virker mer bekvem for din nåværende situasjon.

Oppdaterer GPU-driveren via Enhetsbehandling

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “devmgmt.msc” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling . Hvis UAC (User Account Control) blir bedt om det, klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Inne i Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen tilknyttet skjermkort . Høyreklikk deretter på GPUen du aktivt bruker når du spiller Minecraft, og velg Egenskaper fra hurtigmenyen.
 3. Når du er inne i Egenskaper- menyen til GPUen din, velger du kategorien Driver og klikker på Oppdater driver.
 4. Deretter, fra neste skjermbilde, klikker du på boksen tilknyttet Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare .
 5. Vent med å se om skanningen avslører en ny tilgjengelig driverversjon. Hvis en ny driverversjon er tilgjengelig, følger du instruksjonene på skjermen for å installere den.
 6. Når den nye versjonen er installert, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst en neste oppstartssekvens er fullført.

Oppdaterer GPU ved hjelp av proprietær programvare

Hvis du bruker en dedikert GPU for spillaktivitetene dine, er en enda bedre måte å sikre at du har den siste oppdateringen spesielt utgitt for grafikkortet ditt, å bruke riktig programvare i henhold til produsenten av GPUen din.

Hver større GPU-produsent har proprietær programvare som automatisk identifiserer og installerer riktig driver. Se listen nedenfor og installer riktig verktøy i henhold til GPU-produsenten:

 • GeForce Experience - Nvidia
 • Adrenalin - AMD
 • Intel Driver - Intel

Hvis du fremdeles støter på Minecraft Error org.lwjgl.LWJGLException, selv etter at du har forsikret deg om at du har den nyeste GPU-driveren installert, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Rull tilbake grafikkdriverne

Hvis du bare begynner å få Minecraft Error org.lwjgl.LWJGLException nylig (spillet pleide å fungere før), er sjansen for at en GPU-oppdatering tvunget av WU (Windows Update) endte opp med å skape dette problemet. Mange brukere rapporterer at dette problemet kan oppstå hvis WU-komponenten ender med å installere en grafikkdriver som ikke er kompatibel med GPU-modellen.

Flere brukere har rapportert at de klarte å løse dette problemet etter å ha brukt Enhetsbehandling til å rulle tilbake til forrige driverversjon. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

Merk: Følgende prosedyre gjelder uansett Windows-versjon.

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “devmgmt.msc” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .
 2. Når du er inne i Enhetsbehandling, utvider du rullegardinmenyen som er tilknyttet skjermkort . Høyreklikk deretter på skjermadapterenheten som brukes når du spiller spill, og klikk deretter på Egenskaper.

  Merk: Hvis du har to forskjellige skjermkort (en integrert og en dedikert GPU), høyreklikker du på den dedikerte GPUen, siden det er det som komm

 3. På skjermbildet Egenskaper til GPUen din velger du kategorien Driver og klikker på Rull tilbake driver

  Merk: Hvis du blir bedt om å oppgi en grunn til at du kjører tilbake driveren, velger du "Mine apper fungerer ikke med denne driveren" og klikker på Ja for å starte prosessen.

 4. Når prosedyren er fullført, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstartssekvens.

Hvis problemet fremdeles ikke er løst, kan du gå videre til neste metode nedenfor.

Metode 3: Installere Catalyst Control Center (hvis aktuelt)

Hvis du bruker en AMD GPU, er sjansen stor for at problemet oppstår fordi Catalyst Control Center ikke er installert på PCen som viser problemet. Flere berørte brukere har rapportert at problemet "Mine apper ikke fungerer med denne driveren" ikke lenger oppstod etter at de sørget for at AMDs Catalyst Control Center ble installert på maskinen deres.

Merk: Hvis du ikke har en AMD GPU, kan du gå direkte ned til neste metode nedenfor.

Her er en hurtigveiledning for installering av AMD Catalyst:

 1. Start med å lukke alle åpnede applikasjoner (inkludert tredjeparts brannmurer, tredjeparts AV, fjerntilgangsprogrammer og alle slags webkamera-programvare).
 2. Gå til denne lenken ( her ) og last ned riktig AMD Catalyst-driver i henhold til operativsystemversjonen og bitarkitekturen.
 3. Når den kjørbare installasjonen er lastet ned, dobbeltklikker du på den og følger instruksjonene på skjermen for å installere programvaren på systemet.

  Merk: Du kan velge Egendefinert når du blir bedt om å bekrefte installasjonsmetoden, og fjern merket for alt som følger med Catalyst.

 4. Etter at du er enig med vilkårene, vent til installasjonen er fullført.
 5. Start datamaskinen på nytt og se om Minecraft Error org.lwjgl.LWJGLException er løst når neste oppstartssekvens er fullført.

Hvis du fremdeles ser den samme feilmeldingen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Kontroller om datamaskinen oppfyller minimum systemkrav

Hvis du har kommet så langt uten resultat (og Minecraft har aldri jobbet på denne maskinen), er det veldig sannsynlig at datamaskinen din ikke oppfyller Minecrafts minimale systemkrav. Det er bare en måte å bestemme dette på - Ved å sammenligne systemspesifikasjonene dine med Minecrafts minimumspesifikasjoner.

Her er minimumsspesifikasjonene til Minecraft (Java Edition):

 • CPU : Intel Core i3-3210 3,2 GHz / AMD A8-7600 APU 3,1 GHz eller tilsvarende
 • RAM : 4 GB
 • GPU (integrert): Intel HD Graphics 4000 (Ivy Bridge) eller AMD Radeon R5-serien (Kaveri-linjen) med OpenGL 4.4 *
 • GPU (diskret): Nvidia GeForce 400-serien eller AMD Radeon HD 7000-serien med OpenGL 4.4
 • HDD : Minst 1 GB for spillkjerne, kart og andre filer
 • OS :

  - Windows: Windows 7 og nyere

  - macOS: Enhver 64-bit OS X som bruker 10.9 Maverick eller nyere

  - Linux: Moderne 64-bit distribusjoner fra 2014 og utover

Her er en rask guide for å se dine egne PC-spesifikasjoner:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “msinfo32” og trykk Enter for å åpne vinduet Systeminformasjon .
 2. Start med å velge System Sammendrag fra den vertikale menyen til venstre. Gå deretter til høyre rute for å oppdage operativsystemet, prosessoren (CPU) og installert RAM.
 3. For å se GPUen din, velg Komponenter fra den vertikale menyen til venstre, og klikk deretter på Skjerm. Gå deretter til høyre rute for å se GPU-kortet som er installert på PC-en.

  Merk: Hvis du har både en integrert og en dedikert (diskret) GPU, blir den integrerte løsningen først oppført. Men husk at når du spiller spill eller gjør andre GPU-krevende aktiviteter, vil den dedikerte GPUen brukes.

Hvis PC-spesifikasjonene dine er under minimumskravene som er oppført ovenfor, vil du ikke kunne omgå Minecraft Error org.lwjgl.LWJGLException før du oppdaterer maskinvaren.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det