Fix: Kan ikke flytte skrivebordsikoner på Windows 10

Et ikon er et lite bilde eller objekt som representerer en fil, et program, en webside eller en kommando. Basert på standardikonet, vil brukerne vite mer informasjon om filer, er det foto, video, Word-dokument eller noe annet. Når vi bestemmer oss for å installere noen applikasjoner, vil applikasjonen opprette et ikon på skrivebordet. Sluttbrukere vil kunne omorganisere og flytte ikoner på skrivebordet etter eget ønske.

Hvis det er noen problemer med systemet, applikasjonen eller skrivebordet, kan ikke brukerne gjøre noen endringer på skrivebordet. Et av problemene er umuligheten av å flytte ikoner på skrivebordet. Det er forskjellige problemer hvorfor dette problemet oppstår, inkludert systemproblemer, feil konfigurasjon, applikasjoner blokkerer endringer på skrivebordet og andre. Etter oppgradering av Windows 7 og Windows 8 til Windows 10, kan ikke brukerne også flytte ikoner på høyre side av skrivebordet. Dette problemet oppstår også i Windows 7 og Windows 8.

Vi viser deg hvordan du løser dette problemet på Windows-maskinen din. Så la oss begynne.

Metode 1: Test musen eller berøringsplaten

I denne metoden må du teste musen eller pekeplaten. Hvis musen eller berøringsflaten ikke fungerer som den skal, vil du ikke kunne flytte ikoner, filer eller mapper. Hvordan vil du gjøre det? Det er to måter å teste musen eller pekeplaten på, den ene er å lage tekstdokument (Microsoft Word, Wordpad eller Notisblokk) og skrive litt tekst ved hjelp av et tastatur. Etter det må du velge en del av teksten og høyreklikke på valgt tekst for å se flere alternativer. Ved å bruke denne metoden vil du teste venstre og høyreklikk. Du må også teste rullehjulet ved å rulle tekst i dokumentet.

Den andre metoden er å koble en annen mus til datamaskinen eller bærbare PC-en, og teste om det er et problem med en mus eller et operativsystem. Hvis alt fungerer som det skal med en annen mus, må du erstatte musen. Hvis problemet fortsatt er der, er det ikke noe problem med musen eller pekeplaten. Det er systemproblemer som bør løses ved å bruke neste metoder. Begge metodene er kompatible med datamaskiner og bærbare datamaskiner, inkludert operativsystemer fra Windows 7 til Windows 10.

Metode 2: Arranger ikoner automatisk

En av grunnene til at du ikke kan flytte ikonene dine er feil konfigurasjon med ordningsalternativer. Du bør kunne ordne skrivebordsikonene dine slik du vil. Vi vil vise deg hvordan du endrer ordningsalternativer i Windows 10. Den samme prosedyren som er kompatibel med Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1.

 1. Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet
 2. Hold markøren over visningen
 3. I den høyre ruten, se etter automatisk ordne ikoner . Hvis det er merket av, må du fjerne merket for det.
 4. Hover på Vis , igjen
 5. Denne gangen merker du av for Juster ikoner til rutenett .
 6. Flytt ikonene dine hvor som helst på skrivebordet

Metode 3: Trykk på ESC-tasten tre ganger

I denne metoden må du trykke ESC-tasten tre ganger, og deretter prøve å flytte ikoner på skrivebordet. Denne metoden er kompatibel med alle tastaturer og operativsystemer fra Windows 7 til Windows 10.

Metode 4: Endre ikonstørrelse

En av de enkleste metodene som hjalp sluttbrukere med å løse dette problemet, er å endre ikonstørrelse. Vi viser deg hvordan du endrer ikonstørrelse på Windows 10. Den samme prosedyren er kompatibel med tidligere operativsystemer.

 1. Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet
 2. Hold markøren over visningen
 3. Endre ikonstørrelse. Du har tre alternativer, inkludert store, mellomstore og små ikoner. Du bør endre gjeldende størrelse til en annen. I vårt eksempel er nåværende små ikoner, og vi vil endre til middels ikoner
 4. Flytt ikonene dine hvor som helst på skrivebordet

Metode 5: Endre størrelsen på tekst, apper og andre elementer

I denne metoden må du endre størrelsen på tekst, apper og andre elementer via Kontrollpanel eller Innstillinger. Vi viser deg hvordan du gjør det på operativsystemer fra Windows 7 til Windows 10. Hvis du bruker Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1, må du //appuals.com/fix-the-remote-procedure-call- mislyktes / ved å følge metode 7. Hvis du bruker Windows 10, bør du følge de neste trinnene:

 1. Hold Windows-logoen og trykker jeg for å åpne Innstillinger verktøy
 2. Velg System og deretter Skjerm- fanen
 3. Under Endre tekststørrelse, endrer apper og andre elementer den nåværende konfigurasjonen til en ny som beskrevet i teksten ovenfor
 4. Flytt ikonene dine hvor som helst på skrivebordet

Metode 6: Avinstaller programvare for å optimalisere skrivebordsikoner

Bruker du programvare for å organisere skrivebordsikoner på Windows-maskinen din? Hvis ja, anbefaler vi at du avinstallerer programvare gjennom program og funksjoner. Denne typen programvare styrer ikonene på skrivebordet ditt, og du vil ikke kunne gjøre noen endringer som flyttbare ikoner. Vi viser deg hvordan du avinstallerer programvare som heter Fences som blokkerte bevegelige ikoner på Windows 10-maskinen. Denne prosedyren er kompatibel med det forrige operativsystemet og lignende applikasjoner.

 1. Hold Windows-logoen og trykk på R
 2. Skriv appwiz.cpl og trykk Enter for å åpne Program og funksjoner
 3. NavigerStardock-gjerder 3
 4. HøyreklikkStardock Fences 3 og velg Avinstaller
 5. Vent til Windows er ferdig med å avinstallere programvaren
 6. NavigerStardock Start10
 7. HøyreklikkStardock Start10 og velg Avinstaller
 8. Vent til Windows er ferdig med å avinstallere programvaren
 9. Start Windows-maskinen på nytt
 10. Flytt ikonene dine hvor som helst på skrivebordet

Metode 7: Tilbakestill mappealternativer

I denne metoden må du tilbakestille mappeinnstillingene til standard. Vi viser deg hvordan du gjør det på Windows 10. Den samme prosedyren er kompatibel med tidligere operativsystemer.

 1. Hold Windows-logoen og trykk på R
 2. Skriv inn kontrollpanel og trykk Enter for å åpne Kontrollpanel
 3. Se appletter etter kategori
 4. Klikk på Utseende og personalisering
 5. Klikk Alternativer for Filutforsker hvis du bruker Windows 10, eller Mappealternativer hvis du bruker Windows 7 og Windows 8
 6. eller mappealternativer (Windows 7, Windows 8)
 7. Under Generelt- fanen klikker du Gjenopprett standardinnstillinger
 8. Klikk Tilbakestill mapper under Vis- fanen, og klikk deretter Gjenopprett standardverdier
 9. Klikk Bruk og deretter OK
 10. Lukk Kontrollpanel
 11. Start Windows-maskinen på nytt
 12. Flytt ikonene dine hvor som helst på skrivebordet

Metode 8: Slå av nettbrettmodus

I denne metoden må du slå av nettbrettmodus, som er en ny funksjon i Windows 10. Windows 10 er utviklet som en kombinasjon av operativsystemene Windows 7 og Windows 8. I Windows 10 kan du bytte mellom skrivebordsmodus og nettbrettmodus. Desktop-modus er den tradisjonelle modusen for Desktop der du ser alle ikoner, filer og mapper og du får tilgang til dem fra skrivebordet. Nettbrettmodus aktiveres automatisk når du kobler en nettbrett fra basen eller docken hvis den er aktivert. Hvis du bruker en berøringsskjerm eller AIO, vil nettbrettmodus gi deg bedre brukeropplevelse mens du jobber på Windows-maskinen. Denne metoden er bare kompatibel med Windows 10. Hvis du bruker tidligere operativsystemer, kan du lese neste metode.

 1. Klikk på Varslingssenter på høyre side av oppgavelinjen
 2. Slå av nettbrettmodus ved å klikke på nettbrettmodus I vårt eksempel er den slått av.
 3. Flytt ikonene dine hvor som helst på skrivebordet

Metode 9: Utfør en systemgjenoppretting

Implementering av sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsstrategi er en avgjørende handling for hjemmet og forretningsmiljøet. Det finnes forskjellige løsninger for Windows eller datagjenoppretting, og en av dem er Systemgjenoppretting. Hva kan du med Systemgjenoppretting? Hvis Systemgjenoppretting er aktivert på Windows-maskinen din, kan du tilbakestille operativsystemet til forrige tilstand når alt fungerte uten problemer. Vær oppmerksom på at du ikke kan gjenopprette Windows-maskinen til forrige tilstand hvis Systemgjenoppretting er slått av. Les hvordan du utfører en systemgjenoppretting, ved å følge metode 17.

Metode 10: Endre registerinnstillinger

I denne metoden må du endre ikonavstand i Registerredigering. Før du utfører en registerkonfigurasjon, anbefaler vi deg å ta backup av registerdatabasen. Hvorfor trenger du å ta sikkerhetskopi av registret? I tilfelle feilkonfigurasjon kan du tilbakestille registerdatabase til forrige tilstand når alt fungerte uten problemer. For denne metoden må du bruke en brukerkonto med administratorrettigheter, fordi Standard-brukerkonto ikke har lov til å gjøre noen systemendringer. Kontroller trinnene for å sikkerhetskopiere registerdatabasen på //www.youtube.com/watch?v=P_Ncdre0tVU. Etter at du har sikkerhetskopiert registerdatabasen, må du fortsette neste prosedyre. Windows 10-ikonarrangement er laget av et design, og det blir derfor automatisk satt til de anbefalte innstillingene.For å endre den horisontale og vertikale avstanden på skrivebordsikonet manuelt ved hjelp av Registerredigering, kan du følge disse trinnene:

 1. Naviger til følgende sted HKEY_CURRENT_USER / Kontrollpanel / Desktop / WindowsMetrics
 2. Naviger på IconSpacing på høyre side av Registerredigering
 3. HøyreklikkIconSpacing og velg Endre
 4. Juster verdien mellom 480 og -2730, og klikk deretter OK . I vårt eksempel er det -1128.
 5. Lukk Registerredigering
 6. Start Windows-maskinen på nytt
 7. Flytt ikonene dine hvor som helst på skrivebordet

Metode 11: Endre BIOS- eller UEFI-versjon

I denne metoden må du endre versjonen av BIOS eller UEFI. Først anbefaler vi deg å oppdatere BIOS eller UEFI til den nyeste versjonen. Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve å nedgradere versjonen av BIOS eller UEFI. Hvordan vil du gjøre det? Det er mange artikler som kan lære deg hvordan du endrer versjonen av BIOS eller EUFI. Les instruksjonene om hvordan du //appuals.com/best-guide-how-to-update-dell-bios/. Før du endrer versjon av BIOS eller UEFI, anbefaler vi deg å lese den tekniske dokumentasjonen til hovedkortet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det