Slik avinstallerer du programmer ved hjelp av Windows Installer Cleanup Utility

Programvare som bruker Microsoft Windows Installer (MSI) -teknologi for å installere seg selv på datamaskiner som kjører på Windows-operativsystemet, skriver horder med filer og registernøkler når de blir installert på en datamaskin. Hvis noen av disse filene eller registernøklene tilfeldigvis ødelegges, er det en god sjanse for at brukeren mister muligheten til å avinstallere (eller til og med oppdatere!) Det aktuelle programmet. I slike tilfeller, når brukeren prøver å fjerne eller oppdatere programmet, mottar de en feil som sier at programmet rett og slett ikke kunne oppdateres eller fjernes.

For å løse dette problemet og fjerne / oppdatere det aktuelle programmet, må du kvitte deg med all Microsoft Installer-informasjon og filer som programmet opprettet etter installasjon. Dette kan vise seg å være en vanskelig ting å gjøre, siden du ikke kan fjerne programmet og alle filer og informasjon knyttet til det ved å avinstallere programmet. Dette er hvor Windows Installer CleanUp Utility ( msicuu2.exe ) trer inn og spiller sin rolle.

The Windows Installer CleanUp er, enkelt sagt, et verktøy som sletter alle filer og registerinnstillinger knyttet til et valgt program som ble installert på brukerens datamaskin med Microsoft Windows Installer-teknologi. Verktøyet fjerner ikke de faktiske installasjonsfilene eller registerinnstillingene til det aktuelle programmet, noe som betyr at det bare fjerner programmets Microsoft Installer-innstillinger og ikke selve programmet. Verktøyet er heller ikke designet for å erstatte eller erstatte verktøyet Legg til / fjern programmer som følger med alle versjoner av Windows-operativsystemet.

Du bør bruke bruken av Windows Installer CleanUp Utility når du ikke kan avinstallere eller oppdatere et program som brukte MSI-teknologi for å installere seg selv på datamaskinen. Når du bruker Windows Installer CleanUp Utility for å slette Windows Installer-konfigurasjonen og informasjonen til et bestemt program, bør du kunne avinstallere, oppdatere eller installere det på nytt.

The Windows Installer CleanUp støtter både 32-bit og 64-bit versjoner av Windows 2000, XP, Vista og 7. For å laste ned Windows Installer CleanUp , klikk her .

Å bruke Windows Installer CleanUp Utility er en ganske enkel prosess. Når du har lastet ned og installert Windows Installer CleanUp Utility , er alt du trenger å gjøre for å starte det å åpne Start-menyen og søke etter Windows Install Clean Up . Når du har startet verktøyet, vil du bli møtt med en liste over alle programmene som er installert på datamaskinen din ved hjelp av MSI-teknologien. Fra denne listen kan du ganske enkelt velge det installerte programmet du vil at Windows Installer-informasjon og filer skal fjernes for, og klikke på Fjern , og budet ditt skal gjøres. Programmet du valgte vil bli slettet fra datamaskinens Windows Installer-database, og du kan avslutteWindows Installer CleanUp Utility .

windows installatør rydde opp

Når du har brukt Windows Installer CleanUp Utility for å kvitte deg med Windows Installer-filer og informasjon om et bestemt program, bør du kunne oppdatere, installere på nytt eller avinstallere det. Etter å ha fjernet Windows Installer-informasjonen til et bestemt program ved hjelp av dette verktøyet, vil du imidlertid se at programmet ikke lenger vises i Legg til / fjern programmer . Hvis det er tilfelle, hvis du vil avinstallere programmet, må du først installere det på nytt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det