Fix: USB-enhet over gjeldende status oppdaget

Feilen “USB-enhet over gjeldende status oppdaget” vanligvis enten når du bygger en ny PC og slår den på for første gang, eller når USB-porten på hovedkortet er skadet. Denne feilen er ganske vanlig, og årsakene er ganske forskjellige.

Denne feilen betyr vanligvis at datamaskinen har slått av en USB-enhet på grunn av en overbelastningskrets. Det gjør dette for å beskytte maskinvaren mot ytterligere skade.

Hvis du prøver å bruke et nytt hovedkort, er det mulig at hovedkortet er skadet eller har en produksjonsfeil. Enten denne eller en eller annen enhet du kobler til USB er skadet osv. Vi vil gå gjennom alle sakene en og en, og du kan sjekke hvilken som passer til saken din.

Løsning 1: Diagnostisering av tilkobling av USB-enheter

Før vi åpner PC-en og begynner å sjekke USB-modulene en etter en, bør du sørge for at USB-enhetene du kobler til PC-en fungerer perfekt, og at det ikke er noe problem i dem. Hvis du bruker billige tastaturer eller mus, er det mulig at de har kortslutning som kan føre til at feilmeldingen vises i utgangspunktet.

  1. Koble alle USB-enheter fra datamaskinen. Når du har koblet fra enhetene, kobler du en enhet til og slår datamaskinen på igjen.

  1. Gjenta dette til du har koblet alle USB-enhetene til datamaskinen. Underveis vil du komme over en plagsom enhet som vil forårsake feilmeldingen.

Du kan enten sjekke enheten selv eller ta den til teknikeren for å fikse den.

Løsning 2: Kontrollere tilkoblede USB-porter foran

Hvis du ikke kan diagnostisere hvilken enhet som kan forårsake feilmeldingen, betyr det vanligvis at det ikke er noe problem med USB-enhetene. Den neste tingen du bør sjekke er USB-tilkoblingene i tårnet / PC-en.

Det er mulig at USB-kontaktene i tårnet ditt ikke er ordentlig koblet til tilkoblingsstiftene, ellers er USB-portene skadet. Skadede USB-porter vil faktisk være ansvarlige for overløpet og føre til at datamaskinen slås av.

  1. Slå datamaskinen helt av. Dessuten kobler ut strømkabelen ut av stikkontakten. Åpne datamaskinens kabinett fra siden ved å skru av muttere og bolter.
  2. Når du ser hovedkortet, kan du søke etter USB-kontakter. Disse USB-kontaktene vil mest sannsynlig være for fronten på PC-en siden tilkoblingene på baksiden av PC-en er direkte koblet til hovedkortet, og du kan ikke gjøre noe med dem.
  3. Når du har funnet pinnene og kontakten, trekker du ut kontakten.

  1. Slåpå datamaskinen din og se om feilmeldingen vedvarer. Hvis ikke, betyr det at USB-kontakten var problematisk. Enten kan du erstatte den eller få den sjekket av en tekniker.

Løsning 3: Oppdatere BIOS (kun avanserte brukere)

BIOS står for Basic Input / Output System, og det er en fastvare som brukes til å utføre maskinvareinitialisering under oppstart av datamaskinen. BIOS-systemet er forhåndsinstallert på datamaskinen av produsenten din, og det er den første programvaren som kjører når datamaskinen startes opp. Det er mer som en nøkkel som starter alle andre prosesser på datamaskinen din.

BIOS er også ansvarlig for å teste maskinvarekomponenter på PCen din og sørge for at de fungerer som de skal uten feil. Det meste av BIOS er designet spesielt for å fungere med en bestemt modell eller hovedkort. Tradisjonelt ble BIOS skrevet på ROM, og maskinvare måtte byttes ut når du oppdaterte BIOS. I moderne datasystemer lagres BIOS i flashminne, slik at det kan skrives om uten trusselen om å bytte ut maskinvaren.

Det var positive tilbakemeldinger fra brukerne om at oppdatering av BIOS løste feilmeldingen "USB-enhet over gjeldende status oppdaget".

Du kan lese artiklene våre om hvordan du oppdaterer BIOS på en HP Desktop / Laptop, en Gateway Desktop / Laptop, en Lenovo-maskin, et MSI-hovedkort og en Dell Desktop / Laptop.

Merk: Oppgrader BIOS på egen risiko . Oppgradering av BIOS bør holdes som en siste utvei og bør bare utføres av folk som vet hva de gjør. Litt forskning på BIOS-versjonen din bør gjøre det klart for deg om oppgradering av din nåværende BIOS vil løse problemet.

Løsning 4: Kontrollerer manglende gensere

En annen grunn til at datamaskinen din nekter å starte og logger feilmeldingen, er på grunn av manglende jumper . Gensere er de viktigste mekanismene som USB-kontakten kobles til hovedkortet ditt gjennom. Hvis noen av hopperne mangler eller er skadet, vil du oppleve feilmeldingen.

Kontroller hver genser på hver av kontaktene og sørg for at den er komplett og ikke skadet på noen måte. Hvis noen av dem mangler, kan du enkelt bytte den ut.

Løsning 5: Bytte ut hovedkortet

Hvis du bruker et nytt hovedkort på datamaskinen for første gang, er det mulig at hovedkortet ikke fungerer som det skal, og at noen moduler er skadet. Vi fikk mange svar fra brukere som uttalte at hovedkortene deres ble stekt da de ankom.

Hvis du har garanti på hovedkortet, kan du prøve å returnere det til servicesenteret og se hva de kan gjøre. Mest sannsynlig vil du få full utveksling. Videre kan du bytte ut hovedkortet eller koble til et midlertidig. Dette vil gi deg en ide om alle andre moduler på datamaskinen din fungerer som de skal eller ikke.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det