Hvordan fikse serverens DNS-adresse ble ikke funnet på Google Chrome

Windows 8, 8.1 og 10 brukere kan noen ganger ikke få tilgang til noen nettsteder i nettleserne. Når du åpner noen nettsteder, kan det hende at brukeren får beskjed om at serverens DNS-adresse ikke ble funnet .

Hva betyr 'server-DNS-adresse ikke funnet' nøyaktig?

Hvert nettsted på internett har en numerisk IP som er knyttet til det menneskelige forståelige domenenavnet. Denne IP-adressen brukes til pakken for å pakke kommunikasjon, og hvis DNS (serveren) som fungerer som oversetter ikke klarer å hente IP-adressen til nettstedet du prøver å besøke, så utløses denne feilen.

Generelt sett sees dette problemet når et domene du prøver å få tilgang til er nede, dns-serveren er nede eller den lokale hurtigbufferen din returnerer en eldre IP-adresse som vanligvis skjer etter endring av IP-adresse på servernivå.DNS-adresse ble ikke funnet

I denne guiden vil jeg gå gjennom trinnene for å løse dette problemet - men hvis problemet skyldes en feil konfigurasjon av nettstedet du besøker, hjelper disse metodene ikke.

Metode 1: Tøm vertsbufferen

Du kan også tømme vertsbufferen din, som løser problemet hvis det skyldes en utvidelse . For å tømme hurtigbufferen, gå inn i inkognitomodus i Chrome ved å trykke på de tre vertikale prikkene øverst til høyre på siden og klikke ' Nytt inkognitovindu '.

I URL-linjen skriver du inn chrome: // net-internals / # dns og trykker Enter på tastaturet. På skjermen, se etter Clear Host Cache- knappen. Deretter åpner du et kommandovindu ved å finne ved å trykke Start og velge Kjør. Skriv ' cmd ' i tekstfeltet og skriv deretter ipconfig / flushdns .

Metode 2: Oppdater DNS

Denne metoden har fått mye popularitet, noe som antyder at brukeren bør oppdatere DNS-serveren til Google, ettersom de er mer pålitelige.

Metode 3: Slå opp IP og legg til Hosts File

Denne metoden kan fungere eller ikke, siden det fortsatt krever bruk av DNS-servere for å spørre IP, men det kan gi litt mer innsikt i problemet - hvis du fortsatt har tilgang til andre nettsteder, kan du prøve å åpne følgende lenke

//www.whatsmydns.net/#A/ domain.com

Erstatt domain.com med domenet du ikke kan besøke, og legg merke til IP-adressen

DNS-formering

Generelt sett bør alle IP-ene du ser være de samme, men hvis det ikke er det, er de som er mest brukt den rette (kopier den).

 1. Klikk Start eller trykk på Windows-tasten (høyreklikk) notisblokk og velg Kjør som administrator
 2. Klikk på Fil -> Åpne og bla til
  C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc
 3. Velg Alle filer og velg Verter og åpne den.
 4. Legg til IP-adressen nederst i filen i dette formatet
 5. 127.0.0.1 domain.com
 6. Erstatt 127.0.0.1 med IP-en du har kopiert tidligere og domenet med domenet du spurte om via lenken ovenfor.

Lagre filen og prøver nå å få tilgang til nettstedet. Dette vil slå opp ruten lokalt før du spør DNS-en din fordi vi allerede har pekt domenet til IP-adressen. Hvis nettstedet fortsatt ikke vil åpne, er det sannsynligvis et problem med nettstedet. Du kan også prøve å åpne nettstedet fra mobilen din for å utelukke muligheten for gjeldende enhetskonfigurasjon / cacher eller svare på kommentarene nedenfor med nettstedsnavnet, så sjekker vi det for deg. Hvis disse ikke fungerer, kan du prøve å tilbakestille IP-en din som en siste utvei.

Metode 4: Tilbakestill nettverkskonfigurasjoner

Det er mulig at datamaskinen din ikke er riktig konfigurert til å bruke den riktige kombinasjonen av nettverkskonfigurasjonene på grunn av hvilken feilen oppstår mens du prøver å surfe på internett med Google Chrome. Derfor vil vi i dette trinnet tilbakestille nettverkskonfigurasjonene fullstendig. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å starte kjøringsprompten og skriv inn "cmd".
 2. Trykk "Ctrl" + "shift" + "Enter" -tastene samtidig for å gi administrative tillatelser og starte ledeteksten.
 3. Inne i ledeteksten skriver du inn følgende kommandoer en etter en og trykker "Enter" etter hver for å utføre dem.
  netsh int ip reset Netsh winsock reset ipconfig / slipp ipconfig / fornye ipconfig / flushdns
 4. Når du har utført alle disse kommandoene, må du sjekke om feilmeldingen fortsatt vedvarer.

Metode 5: Start DNS-tjenesten på nytt

Det er mulig at DNS-tjenesten kan ha blitt feil når du prøvde å surfe på internett i Chrome-nettleseren, og på grunn av dette ble feilmeldingen mottatt på skjermen. Derfor, i dette trinnet, vil vi starte DNS-tjenesten på nytt og deretter sjekke om det løser problemet. For det:

 1. Trykk på “Windows” + “R” -knappen på tastaturet for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “services.msc” og trykk “Enter” for å åpne tjenesteadministrasjonsvinduet.
 3. I tjenestebehandleren, bla gjennom listen over tjenester og høyreklikk på "DNS Client" -tjenesten.
 4. Velg alternativet "Start på nytt" fra listen, og vent på at tjenesten skal startes på nytt.
 5. Etter at tjenesten er startet på nytt, sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 6: Installer Chrome på nytt

Noen ganger kan problemet faktisk ikke ligge i nettverkskonfigurasjonene dine, og det kan i stedet komme fra nettleseren selv. Derfor vil vi i dette trinnet først avinstallere Chrome fra datamaskinen vår og deretter laste den ned igjen fra det offisielle nettstedet og installere det. For det:

 1. Sørg for å gå ut av alle fanene og Chrome-vinduene på datamaskinen din før du begynner med avinstallasjonsprosessen.
 2. Klikk på Start-menyen og velg innstillingsalternativet.
 3. Klikk nå på apper.
 4. Under "Apper og funksjoner" finn og klikk google chrome.
 5. Klikk på avinstallasjonsknappen .
 6. Bekreft det ved å klikke på avinstaller igjen
 7. For å slette profilinformasjonen din som bokmerker eller historikk, sjekk alternativet "Slett også nettleserdataene dine".
 8. Klikk på avinstaller på den siste meldingen, og avinstallasjonsprosessen til nettleseren skal begynne.
 9. Forsikre deg om at nettleseren er avinstallert helt før du går videre mot å installere den på nytt.

Nå installerer vi programvaren på nytt ved å følge retningslinjene nedenfor.

 1. Last ned installasjonsfilen herfra.
 2. Avhengig av hvilken nettleser du har, kan du bli bedt om å "Kjør eller lagre" -alternativet. Klikk på "Lagre" -alternativet og kjør den kjørbare filen så snart den er lastet ned.
 3. Start Chrome og sørg for å gjøre det til din standard nettleser før du begynner å surfe på internett fordi det fungerer bedre hvis det er angitt som standard.
 4. Sjekk for å se om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 7: Konfigurere for å åpne ny side

I noen situasjoner kan en skadelig nettleserutvidelse eller en annen side ha konfigurert nettleseren din til å åpne et bestemt sett med sider ved oppstart, og dette problemet kan komme til syne. Derfor vil vi i dette trinnet konfigurere Chrome til å bare åpne en ny faneside ved oppstart. For det:

 1. Klikk på "Three Dots" øverst til høyre, og velg deretter "Settings".
 2. I Chrome-innstillingene klikker du på alternativet "Utseende" fra venstre rute.
 3. I utseendemessige innstillinger klikker du på "Åpne siden Ny fane" under overskriften "Ved oppstart" .
 4. Steng av Chrome og start den på nytt.
 5. Sjekk om den nye innstillingen har hjulpet oss med å fikse feilmeldingen.

Løsning 8: Slett filene fra ETC-mappe

For noen mennesker er feilen forårsaket av at noen ekstra filer er tilstede i den viktigste mappen i Windows-operativsystemet. Hvis “etc.” mappen inne i System 32-mappen inneholder noen ekstra filer, kan feilmeldingen utløses. Derfor, i dette trinnet, vil vi slette disse filene fra datamaskinen vår, men før vi fortsetter, må du sørge for at du har tatt en full sikkerhetskopi av alle filene dine, fordi dette noen ganger kan gå sidelengs.

 1. Trykk på “Windows” + “E” knappene på tastaturet for å starte File Explorer.
 2. I Filutforsker navigerer du til følgende sted.
   C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc
 3. Trykk på "Ctrl" + "A" for å velge alle filene som er tilstede i mappen, og trykk på "Shift" + "Delete" for å fjerne dem fra datamaskinen.
 4. Sjekk om fjerning av disse filene har løst problemet for oss.

Løsning 9: Oppgrader nettverksadapter og installer manglende drivere

Det er mulig at du blir offer for en manglende eller utdatert nettverksdriver som skyldes dette problemet på datamaskinen din. Derfor, i dette trinnet, vil vi gjøre det enkelt for deg ved å laste ned et program som automatisk skanner datamaskinen din for manglende driverprogramvare, og deretter installerer den automatisk for deg hvis du velger premium (Betalt) alternativet eller det identifiserer den manglende programvaren. for deg, og du kan installere det selv. For det:

 1. Last ned først DriverEasy-programvaren og kjør den kjørbare for å installere den.
 2. Kjør driveren enkelt og velg skann nå for å kjøre skanningen for eventuelle defekte, utdaterte eller manglende drivere på datamaskinen.
 3. Deretter klikker du på oppdateringsknappen til en flagget nettverksadapterdriver. Dette vil automatisk laste ned riktig versjon av nettverksdriveren. Etter det kan du installere det manuelt (ved hjelp av gratisversjonen).
 4. Hvis du velger Oppdater alt, vil den automatisk laste ned og installere de riktige og samsvarende versjonene av alle driverne som enten mangler eller er utdaterte på PCen. Men du trenger en Pro-versjon for denne. Du vil bli varslet om oppgraderingen når du velger alternativet Oppdater alt.
 5. Start datamaskinen på nytt og sjekk ut om feilen fortsatt eksisterer eller ikke.

Løsning 10: Endre DNS-serverinnstillinger

Feil konfigurasjon av DNS-serverinnstillinger kan også føre til at internett ikke er tilgjengelig. Så du må ha passende DNS-serverinnstillinger for å fjerne denne feilen. Følg trinnene nedenfor for å rette opp dette problemet:

 1. Trykk " Windows" + " R" knappene samtidig på tastaturet.
 2. En kjøredialogboks vises på skjermen, skriv “Kontrollpanel i den tomme boksen, og klikk “OK”.
 3. Klikk på alternativet "Vis etter:" og velg "Små ikoner" fra listen. Deretter klikker du på “Nettverks- og delingssenter”.
 4. Velg “Endre adapterinnstillinger”.
 5. Velg ditt spesifikke tilkoblingsikon (enten lokal eller trådløs tilkobling), høyreklikk på det og klikk på “Egenskaper”.
 6. Klikk nå på “ Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) ” og klikk deretter på Egenskaper-ikonet.
 7. Her inne bør "Få tak i DNS-serveradresse" automatisk sjekkes hvis du ikke har fiklet med denne innstillingen før.
 8. Merk av for alternativet "Bruk følgende DNS-adresser" og skriv deretter inn "8.8.8.8" og "8.8.4.4." i henholdsvis primær og sekundær DNS-serveradresse.
 9. Lagre endringene og lukk ut av vinduet.
 10. Sjekk om du har løst feilen med Google Chrome hvis du gjør denne endringen.

Løsning 11: Flushing DNS Cache

Når du besøker et nettsted som krever at du logger på kontoen din, lagrer windows adressene til alle IP-adressene du besøker automatisk, slik at nettleseren kan fylle ut kontoinformasjonen din neste gang du besøker det samme nettstedet, og åpner nettstedet i et raskere tempo. Men hvis den spesifikke cachen blir foreldet eller utdatert, kan det føre til funksjonsfeil og kan hindre deg i å få tilgang til internett. Derfor vil vi i dette trinnet tømme DNS-hurtigbufferen. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” knappene på tastaturet samtidig.
 2. Skriv deretter inn “cmd” og trykk “Ctrl” + “Shift” + “Enter” samtidig, og et kommandovindu for administrator dukker opp på skjermen.
 3. Skriv inn følgende kommandoer en etter en i den spesifikke rekkefølgen, og trykk “Enter” etter hver for å utføre dem.
  ipconfig / flushdns ipconfig / fornye ipconfig / registerdns
 4. Nå som du har utført disse kommandoene, må du sjekke om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 12: Prøv å bruke en VPN

Du kan støte på "Server DNS-adresse ble ikke funnet feil" på enkelte nettsteder på grunn av plasseringsproblemer. Noen nettsteder forhindrer brukere fra en viss demografi fra å få tilgang til nettstedene deres på grunn av at feilen noen ganger oppstår, og derfor kan du bruke en VPN for å få tilgang til disse nettstedene. Du må bruke en VPN med et fremtredende rykte for dette formålet. Hvis du ikke er sikker på at du kan bruke NordVPN. Følg trinnene nedenfor for å bruke den:

 1. Last ned NordVPN på din PC (du kan også få noen rabattkuponger og kampanjekoder).
 2. Kjør NordVPN og åpne den deretter.
 3. Koble nå til en hvilken som helst server over hele verden ved å velge landet du vil koble til.
 4. Dette vil mest sannsynlig hjelpe til med å løse dette problemet.

Løsning 13: Bruk Chrome-kommandoer

Ikke overraskende har Chrome sin egen lagring av DNS-cache som den bruker for å øke hastigheten på å surfe på internett, men det kan noen ganger komme til å bite brukeren tilbake hvis den blir ødelagt. Derfor vil vi i dette trinnet bruke de interne Chrome-kommandoene til å tilbakestille denne hurtigbufferen også, og deretter sjekke om feilmeldingen forsvinner. For det:

 1. Start Chrome og åpne en ny fane.
 2. I den nye fanen skriver du inn " Chrome: // net-internals / # dns " og trykker "Enter".
 3. Klikk på “ Tøm vertsbuffer ” -knappen for å tømme denne hurtigbufferen.
 4. Sjekk om feilmeldingen fortsatt vedvarer etter at du har tømt denne hurtigbufferen på Chrome.

Løsning 14: Fjerne prediksjonstjenesten

Mens du skriver inn søket ditt i søkefeltet, legger Chrome faktisk ut et par anbefalinger som folk flest søker etter på internett. Denne funksjonen, men nyttig, kan noen ganger forstyrre nettleserens funksjonalitet og forårsake feilen mens brukeren prøver å bruke Chrome. Derfor deaktiverer vi denne funksjonen i dette trinnet. For det:

 1. Klikk på "Three Dots" øverst til høyre og velg "Settings".
 2. I innstillingene klikker du på “ Synkroniser og Google-tjenester ”.
 3. I dette alternativet klikker du på bryteren for alternativet “ Autofullfør søk og nettadresser” for å slå det av.
 4. Når du har slått av den prediktive søkefunksjonen, må du sjekke om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 14: Kjører feilsøkingsverktøy for nettverk

I noen tilfeller kan det hende at noen kjernefunksjoner i Windows har blitt feil på grunn av at dette problemet utløses mens du søker på Google Chrome. Derfor vil vi i dette trinnet kjøre feilsøkingsverktøyet for nettverk for å rette opp det. For det:

 1. Trykk på “Windows” + “I” for å starte innstillingene.
 2. Klikk på "Oppdater og sikkerhet" og klikk deretter på "Feilsøk" -knappen på venstre side av vinduet.
 3. Klikk på "Internett-tilkoblinger" og deretter på "Kjør feilsøkingsprogrammet" .
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre feilsøkingsprogrammet fullt ut, og sjekk om feilmeldingen fortsatt vedvarer etter at feilsøkingsprogrammet er ferdig.

Løsning 15: Installere nettverksdrivere på nytt

Noen ganger kan det hende at nettverksdriverne som brukes av datamaskinen, ikke er riktig utstyrt for å danne en stabil internettforbindelse, på grunn av hvilken denne feilmeldingen utløses i Google Chrome. For å omgå dette problemet, vil vi avinstallere driveren og installere den automatisk fra Windows Update.

 1. Trykk "Windows" + "R" -tasten samtidig på tastaturet for å åpne et kjøringsvindu.
 2. Skriv “devmgmt.msc” i den tomme boksen og trykk enter.
 3. Et enhetsbehandling-vindu åpnes på skjermen, utvider listen "Nettverkskort" og høyreklikker på internettadapteren som brukes av datamaskinen din.
 4. Klikk på "Avinstaller" -knappen for å fjerne driveren fra datamaskinen.Avinstallerer nettverksdrivere
 5. Start datamaskinen på nytt og sjekk om driveren installeres automatisk.
 6. Hvis ikke, kjører du Driver Easy-verktøyet for å installere det igjen som beskrevet i trinnene ovenfor.

Løsning 16: Deaktiver proxyinnstillinger

Det er mulig at datamaskinen din er konfigurert til å kjøre en proxy-tilkobling, og på grunn av dette kan feilen utløses. Derfor, i dette trinnet, deaktiverer vi proxy-innstillingene, og deretter sjekker vi om det løser feilen. For det:

 1. Trykk Windows + R på tastaturet samtidig.
 2. En kjøredialogboks vises på skjermen, skriv “MSConfig” i den tomme boksen, og trykk OK.
 3. Velg oppstartsalternativet fra systemkonfigurasjonsvinduet, og merk deretter av for "Sikker oppstart" .
 4. Klikk på Apply og trykk på OK.
 5. Start PCen på nytt nå for å starte opp i sikker modus.
 6. Igjen, trykk på de samme "Windows" + "R" -tastene samtidig og skriv "inetcpl.cpl" i dialogboksen Kjør og trykk "Enter" for å utføre den.Kjør dialog: inetcpl.cpl
 7. En dialogboks for internettegenskaper vises på skjermen, velg fanen “Tilkoblinger” derfra.
 8. Fjern merket for " Bruk en proxy-server for LAN-nettverket ", og klikk deretter OK.
 9. Åpne MSConfig igjen nå, og fjern avmerkingen for alternativet for sikker oppstart, lagre endringene og start datamaskinen på nytt.
 10. Kontroller om feilen " Server DNS-adresse ikke ble funnet i Google Chrome " fortsatt vedvarer.

Løsning 17: Tilbakestill Internet Explorer-innstillinger

Internet Explorer brukes av datamaskinen til å kommunisere med Windows-serverne, og den brukes i utgangspunktet til alle oppgavene av operativsystemet som innebærer tilkobling til internett og også av systemapplikasjonene. Imidlertid kan det noen ganger glitch ut og forårsake dette problemet som vi vil løse ved å tilbakestille det helt.

 1. Trykk Windows + R-tasten på tastaturet samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.
 2. Skriv inn “inetcpl.cpl” her i mellomrom og trykk “Enter” for å åpne den.Kjør dialog: inetcpl.cpl
 3. Klikk på "Avansert" -fanen og trykk på "Tilbakestill" -knappen nederst i vinduet.
 4. Når nettleseren til Internett er tilbakestilt, må vi også tilbakestille Chrome-nettleseren.
 5. Åpne nå kromleseren og klikk på "Three Dots" øverst til høyre.
 6. Rull ned og klikk på "Avansert" .
 7. Klikk på “Tilbakestill innstillingene til de opprinnelige standardinnstillingene” nederst på skjermen.Klikk på Tilbakestill innstillinger
 8. Etter at tilbakestillingen er fullført, start Windows på nytt og sjekk om feilmeldingen fortsatt vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det