Fix: Internet Explorer åpnes ikke

Internet Explorer er en av de eldste nettleserne som er tilgjengelige i Windows-operativsystemet. Mange bruker det over hele verden, selv etter at giganter som Chrome eller Firefox dukket opp i internettindustrien.

Til tross for at den er gammel og tungt utviklet av eksperter, er denne nettleseren ikke uten mangler og mangler. En av disse manglene er at nettleseren ikke åpner lenker eller ikke åpner i det hele tatt når den lanseres gjennom applikasjonen. Denne feilen har vært der i et par år, og det er flere løsninger til stede. Start med den første og arbeid deg nedover deretter.

Løsning 1: Tilbakestille Internet Explorer

Før vi begynner å feilsøke mye, er det lurt å tilbakestille Internet Explorer ved hjelp av Internett-innstillinger. Dette er den offisielle løsningen oppgitt av Microsoft selv. Det er mulig at Internet Explorer-innstillingene ikke er riktig konfigurert, eller at det kan være noen dårlige konfigurasjoner. Alle disse kombinertene kan forhindre Internet Explorer i å starte vellykket.

 1. Trykk Windows + R , skriv “ inetcpl.cpl ” og trykk Enter.
 2. Når du er i internettalternativer, naviger til den avanserte kategorien . Klikk på " Tilbakestill " til stede nederst på skjermen.

 1. Merk av for alternativet “ Slett personlige innstillinger ” når det nye vinduet kommer frem. Klikk på " Tilbakestill ".

Merk: Denne handlingen vil tilbakestille internettutforskeren. Alle tilleggene dine blir deaktivert, og alle hjemmesidene dine blir tilbakestilt. Fortsett på egen risiko.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette gjorde noen forskjell.

Merk: Du kan prøve å tilbakestille IE ved å bruke begge alternativene; enten kan du tilbakestille uten å tilbakestille din personlige informasjon, eller du kan tilbakestille den andre veien. Prøv begge deler og se hvilken som fungerer for deg.

Løsning 2: Bruke systemfilkontroll

Denne feilen kan oppstå på grunn av dårlige konfigurasjoner på datamaskinen. Når datamaskinen kommer over disse feilene, kan den ikke fortsette med operasjonen som utføres. derav feilmeldingen. Vi kan prøve å kjøre SFC-skanningen og sjekke om det er noen integritetsbrudd. Hvis det er det, kan vi kjøre DISM-kommandoen for å fikse dem.

Systemfilkontroll er et verktøy i Windows som lar brukere skanne og gjenopprette korrupsjon i operativsystemet. Den er integrert med Windows-ressursbeskyttelse, som også beskytter mapper, registernøkler og kritiske systemfiler.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter for å starte datamaskinens oppgavebehandling.
 2. Klikk nå på Filalternativ øverst til venstre i vinduet og velg " Kjør ny oppgave " fra listen over tilgjengelige alternativer.

 1. Skriv nå " PowerShell " i dialogboksen og sjekk alternativet under som sier " Opprett denne oppgaven med administrative rettigheter ".

 1. En gang i Windows Powershell, skriv “ sfc / scannow ” og trykk Enter . Denne prosessen kan ta litt tid ettersom hele Windows-filene dine skannes av datamaskinen og blir sjekket for korrupte faser.

 1. Hvis du støter på en feil der Windows oppgir at den fant en feil, men ikke klarte å fikse dem, kan du utføre kommandoen i neste trinn. Ellers er det bare å starte datamaskinen på nytt og prøve å starte IE igjen.
 2. Kjør denne kommandoen i samme PowerShell-vindu. “ DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth ”. Dette vil laste ned de korrupte filene fra Windows-oppdateringsserverne og erstatte de korrupte. Vær oppmerksom på at denne prosessen også kan ta litt tid i henhold til internettforbindelsen din. Ikke avbryt på noe trinn og la det løpe. Start datamaskinen på nytt etter prosessen.

Løsning 3: Avinstallere antivirusprogrammer

All antivirusprogramvare overvåker kontinuerlig datamaskinens aktivitet, som også inkluderer nettlesing. Når det er sagt, er det tilfeller der antivirusprogrammet kommer i konflikt med nettleseren din og får den til å krasje. Du bør deaktivere antivirusprogrammet ditt, som noen ganger kan hjelpe deg med å løse dette problemet. Noen spesifikke antivirus som ble kjent for å forårsake problemet var McAfee og Malwarebytes . Likevel bør du deaktivere antivirusprogramvaren uansett hva den er.

Etter at du har deaktivert antivirusprogrammet, start datamaskinen på nytt og se om dette gjorde noen forskjell. Hvis ikke, kan du aktivere antivirusprogramvaren på nytt.

Merk: Deaktiver antivirusprogramvaren på egen risiko. Appuals vil ikke være ansvarlig for eventuelle skader på datamaskinen din.

Løsning 4: Opprette en ny profil

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, betyr det sannsynligvis at det er en viss feilkonfigurasjon i brukerprofilen din. Dette er et kjent problem i Windows hvor brukerkontoer blir skadet, eller på grunn av at noen moduler blir skadet, fungerer noen funksjoner i brukerprofilen ikke som forventet.

Du bør prøve å lage en ny konto og overføre dataene dine til den som skal kvitte seg med dette aktuelle problemet. Før du overfører data, må du sørge for at IE fungerer perfekt i den nye brukerkontoen. Overfør dataene og slett den gamle profilen din bare hvis den fungerer. Det anbefales å sikkerhetskopiere viktige data før du utfører denne løsningen.

Løsning 5: Deaktivering av EAF-avbøting i EMET

Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) er et freeware sikkerhetsverktøy som er utviklet av Microsoft. Hensikten er å gi et enhetlig grensesnitt for å aktivere og stille Windows-sikkerhetsfunksjoner. Det er også referert til et ekstra lag av forsvar mot malwareangrep.

EAF-reduksjon ble sett på å forårsake mange problemer for brukere som kjører Internet Explorer. Denne programvaren ble sett på som en konflikt med nettleseren og forårsaket uventede problemer. I verste fall tillot det ikke brukeren å starte nettleseren riktig.

Hvis du har EMET installert på datamaskinen din, anbefales det at du enten deaktiverer den eller deaktiverer Internet Explorer fra programkonfigurasjonen. Microsoft erkjente denne feilen og ga ut en oppdatering for å løse dette problemet. Hvis du holder tilbake og ikke oppdaterer Windows eller EMET, anbefales det at du gjør det.

Merk: Hvis deaktivering av begrensning for IE ikke virker, kan du prøve å deaktivere den for 'iexplore.exe' som vist på bildet ovenfor. Husk også risikoen forbundet med å deaktivere sikkerhetsprogramvare på datamaskinen din.

Løsning 6: Tilbakestille nettverksinnstillinger

Du kan også tilbakestille alle nettverksinnstillingene dine for å tvinge Internet Explorer til å kjøre med nye konfigurasjoner. Det er mulig at du står overfor dette problemet på grunn av feil nettverksinnstillinger som er lagret på datamaskinen din. Vær oppmerksom på at for å utføre disse handlingene, trenger du en administratorkonto.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkefeltet. Skriv “ cmd ” i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg “ Kjør som administrator ”.
 2. En gang i en forhøyet ledetekst, utfør følgende kommandoer en etter en.
ipconfig / flushdns nbtstat –R nbtstat –RR netsh int reset all netsh int ip reset netsh winsock reset
 1. Etter å ha utført alle kommandoene, tilbakestill datamaskinen og sjekk om dette løser problemet. Forsikre deg om at du starter datamaskinen på nytt helt før du prøver å åpne Internet Explorer.

Løsning 7: Registrering av ieproxy.dll

ieproxy.dll er et Internet Explorer ActiveX Interface Marshaling Library laget av Microsoft. Det er en systemprosess, og på grunn av at den mangler eller ikke er registrert i systemet ditt, kan du møte Internet Explorer som ikke starter. Korrupsjon av DLL-filer er ikke noe nytt i Windows-verdenen. Vi kan prøve å registrere DLL-filen på nytt og se om dette løser problemet for oss. Vær oppmerksom på at du trenger administrative rettigheter for å fortsette denne løsningen.

 1. Trykk Windows + S, skriv " ledetekst " i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg " Kjør som administrator ".
 2. En gang ved ledeteksten, utfør følgende kommando:
regsvr32.exe "c: \ programfiler \ internet explorer \ ieproxy.dll"

Hvis denne kommandoen ikke fungerer, utfør denne:

regsvr32.exe "c: \ programfiler (x86) \ internet explorer \ ieproxy.dll"
 1. Etter å ha registrert DLL, start datamaskinen på nytt og se om du kan åpne Internet Explorer normalt.

Løsning 8: Bruke tredjepartsskript

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du prøve å kjøre disse tredjepartsskriptene på datamaskinen din. Disse vil registrere de viktige komponentene i Internet Explorer på nytt og også sørge for at alle nødvendige DLL-filer er til stede.

Merk: Last ned og kjør skriptene på egen risiko. Appuals er ikke ansvarlig for noen form for skade på datamaskinen din.

 1. Trykk på Windows + S , skriv "systeminformasjon" i dialogboksen og åpne applikasjonen. Sjekk nå systemversjonen din . Det vil enten være 32x eller 64x.
 2. Last ned løsningen i henhold til informasjonen til systemet ditt og Internet Explorer.

Last ned denne .zip hvis du kjører Windows 32-bit .

Last ned denne .zip hvis du kjører Internet Explorer 32-bit på Windows 64-bit .

Last ned denne .zip hvis du kjører Internet Explorer 64-bit på Windows 64-bit.

 1. Etter å ha lastet ned og pakket ut filen, høyreklikker du på den og velger “ Kjør som administrator ”.
 2. Start datamaskinen på nytt etter kjøring, og sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det