Fix: Windows 10 Update Fjerner Asus Touchpad Driver

Mange brukere har opplevd problemet der den siste Windows 10-oppdateringen de utførte klarte å deaktivere eller fjerne Asus Touchpad-driveren fra PC-en. Dette kan resultere i en rekke problemer for dem, for eksempel at styreflaten ikke fungerer som den skal eller ikke fungerer i det hele tatt.

Å fikse dette problemet kan forklares med det faktum at Windows prøver å utføre oppdateringer på alle enhetene dine, og noen ganger mislykkes det i prosessen. Hvis Windows ikke klarer å oppdatere den riktig, fjernes den gamle driveren, og Windows prøver å installere den nyeste versjonen, men noen ganger mislykkes den, noe som resulterer i tap av Asus Touchpad-driveren.

Følg settet med løsninger som presenteres nedenfor for å løse dette problemet ordentlig og uten mye bry.

Løsning 1: Kjør feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter

Forhåndsinstallerte feilsøkingsprogrammer på Windows 10 klarer noen ganger ikke å gjøre noe, men noen ganger klarer de å løse problemet helt. Flere brukere har sagt at feilsøkingsprogrammet faktisk løste problemet alene, så det er absolutt verdt å gi det et skudd.

 1. Åpne Innstillinger-appen ved å klikke Start-knappen og deretter tannhjulikonet rett over. Du kan også søke etter det.

 1. Åpne delen Oppdatering og sikkerhet og naviger til Feilsøk-menyen.
 2. Først og fremst klikker du på alternativet Maskinvare og enheter og følger instruksjonene på skjermen for å se om feilsøkingsprogrammet finner noe galt alene om driverne som er installert på datamaskinen.

 1. Hvis feilsøkingsprogrammet finner en feil, må du sørge for at det løser problemet ved å følge instruksjonene som vises angående feilen.
 2. Etter at feilsøkingen er lukket, sjekk om styreflaten fungerer som den skal igjen, og sjekk om Asus Touchpad-driveren er installert.

Løsning 2: Avinstaller alle styreflatedrivere og last ned Asus One

Det Windows gjør er at det sannsynligvis laster ned standard pekeplate-driver etter at den ikke klarer å laste ned Asus-en, noe som kan forårsake ustabilitet hvis den bærbare datamaskinen din er produsert av Asus. Det du kan gjøre er å avinstallere styreplatedrivere som er installert for øyeblikket, og laste ned Asus-driveren manuelt eller automatisk.

Merk : Bruk en vanlig mus og koble den til den bærbare datamaskinen, siden du må avinstallere styreplatedriveren helt.

Før du gjør noe annet, bør du først fortsette å oppdatere ATK-pakken siden Asus-nettstedet anbefaler å gjøre dette før du installerer Smart Gesture-driveren i det hele tatt, og det er ganske mulig at den gamle versjonen av ATK Package forårsaker disse problemene.

 1. Åpne Kontrollpanel, sett alternativet Vis etter til Store ikoner og klikk på alternativet Programmer og funksjoner.
 2. Finn ATK-pakken hvis du har den installert, klikk på den og velg alternativet Avinstaller. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

 1. Gå til ditt lokale Asus-nettsted og klikk på Support. På visse nettsteder må du først klikke på kategorien Tjeneste og deretter på Støtte.
 2. Skriv inn modellens navn på den bærbare datamaskinen i søkefeltet, og velg den bærbare datamaskinen fra resultatene. Klikk på drivere og verktøy hvis du blir bedt om et lignende alternativ.
 3. Velg operativsystemet du for øyeblikket har installert, og velg ATK fra listen over drivere som vises.

 1. Velg den siste versjonen og finn Global-knappen til høyre for Last ned-knappen.
 2. Etter at filen er lastet ned, finn den i nedlastingsmappen, pakk den ut og kjør oppsettet. Sørg for at du følger instruksjonene på skjermen nøye.

La oss nå fortsette med å avinstallere berøringsplatenhetene du for øyeblikket har installert:

 1. Klikk Start og skriv Kjør. Velg Kjør. En dialogboks Kjør vises.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” i dialogboksen Kjør, og klikk OK. Dette er for å åpne Enhetsbehandling-vinduet.

 1. Finn styreplatedriveren ved å sjekke under delen Mus og andre pekeenheter. Klikk på pilen til venstre for denne delen for å se listen over styreflate- og musedrivere.
 2. Høyreklikk på adapteren du for øyeblikket har installert, og velg alternativet Avinstaller enhet fra hurtigmenyen. Hvis du brukte en vanlig mus i mellomtiden, vil du kanskje legge merke til driveren for det også, men pass på at du ikke avinstallerer denne. Hvis du merker Asus Touchpad-driveren med navnet Smart Gesture eller lignende, fortsett å avinstallere den også, siden vi uansett vil installere den nyeste versjonen, og denne ser ikke ut til å fungere skikkelig.

 1. Klikk på Handling >> Søk etter maskinvareendringer. Windows bør nå fortsette å laste ned og installere Asus Touchpad-driveren.

Alternativ : Hvis Windows ikke klarer å laste ned Asus-driveren helt, eller hvis den laster ned feil styreplatedriver igjen, må du avinstallere feil igjen og laste ned Asus Touchpad-driveren manuelt fra nettstedet ved å følge instruksjonene nedenfor.

 1. Gå til følgende lenke og bla ned til du finner de to lenkene som du kan laste ned Smart Gesture Asus Touchpad-drivere fra. Velg versjonen i henhold til arkitekturen til prosessoren din (32 eller 64 bit).

 1. En .zip-fil skal lastes ned til nedlastingsmappen din som standard, så sørg for at du trekker den ut og kjører installasjonsfilen for å starte installasjonen.
 2. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen og sjekk om styreflaten fungerer som den skal igjen.

Løsning 3: Rull tilbake endringene i Enhetsbehandling

Enkelt sagt, dette vil prøve å rulle driveren tilbake til den forrige versjonen og dens tidligere innstillinger, slik at dette kan hjelpe deg med å gå tilbake til tilstanden før Windows-oppdateringen overskrev driveren med sin standard:

 1. Klikk Start og skriv Kjør. Velg Kjør. En dialogboks Kjør vises.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” i dialogboksen Kjør, og klikk OK. Dette er for å åpne Enhetsbehandling-vinduet.

 1. Finn styreplatedriveren ved å sjekke under delen Mus og andre pekeenheter. Klikk på pilen til venstre for denne delen for å se listen over styreflate- og musedrivere.
 2. Høyreklikk på adapteren du har installert for øyeblikket, og velg Egenskaper-alternativet fra hurtigmenyen.
 3. Etter at Properties-vinduet åpnes, naviger til Driver-fanen og velg alternativet Roll Back Driver.

 1. Følg instruksjonene på skjermen og sjekk om Windows er i stand til å tilbakestille endringene som ble gjort på styreflatenheten.

Etter å ha gjort det, deaktiver Windows fra Oppdater driverne automatisk slik at endringene ikke automatisk blir tilbakestilt.

Løsning 4: Touchpad har blitt slått av ved et uhell

Du har kanskje ikke visst dette, men en bestemt knapp (F9) slår styreflaten på og av på visse modeller av Asus bærbare datamaskiner, noe som kan være årsaken til dette problemet. Prøv å klikke F9-tasten en gang og sjekk om noe har endret seg.

Denne løsningen er ikke teknisk, og sjansene for at dette skjer er ganske elendige, men det har skjedd mange brukere som brukte tid og penger på å prøve å fikse dette.

Merk : En alternativ tastekombinasjon for å slå styreflaten på eller av på andre Asus-enheter er FN + F9 eller Ctrl + FN + F9.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det