Hvordan fikse Windows kan ikke finne steam.exe-feil?

Feilmeldingen "Windows finner ikke Steam.exe" vises når brukere prøver å åpne Steam-klienten ved å dobbeltklikke på Steam-snarveien på skrivebordet eller når Steam.exe-filen åpnes direkte fra Steam-installasjonsmappen. Selv om filen er der og den er tilgjengelig, vises feilmeldingen fortsatt og plager brukere over hele verden.

Heldigvis har det vært flere vellykkede metoder som sirkler rundt på Internett. De ble lagt ut av brukere som klarte å løse problemet. Vi har gitt trinnvise instruksjoner for disse metodene, så sørg for at du sjekker dem ut nedenfor!

Hva forårsaker at Windows ikke kan finne Steam.exe-feil?

Det er noen få spesielle årsaker til dette problemet. Hvis Steam.exe-filen ligger på stedet der den trenger å være, bør problemet analyseres videre med listen over årsaker vi har utarbeidet nedenfor. Sjekk de ut!

 • Malware - Det er ikke uvanlig at det er skadelig programvare på datamaskinen din som direkte forårsaker dette problemet. Brukere avskriver ofte denne årsaken, siden det er uventet at skadelig programvare bare angriper Steam, men det er en levedyktig årsak, så sørg for at du skanner datamaskinen.
 • Avast - Avast fungerer ikke bra med Steam. Det er mulig at den har merket Steam-kjørbar, og du må legge den til i listen over unntak. Hvis det ikke ordner seg, kan det hende du må avinstallere eller til og med slette en bestemt registeroppføring.

Løsning 1: Skann datamaskinen din etter skadelig programvare

Det er svært sannsynlig at datamaskinen din har blitt infisert av et virus som forhindrer at visse kjørbare filer blir lansert. Brukere mistenker ofte ikke skadelig programvare når de tenker at skadelig programvare generelt ikke bare skal påvirke Steam-klienten. Imidlertid har slike saker blitt sendt inn av brukere, og det er mulig! Sørg for at du skanner datamaskinen din med en kvalitetsskanner for skadelig programvare!

 1. Et godt valg ville være å bruke Malwarebytes, da det var verktøyet de fleste brukere som bekreftet denne metoden, brukte for å kvitte seg med skadelig programvare. Åpne nettleseren din og besøk denne lenken for å starte nedlastingen av Malwarebytes gratis.
 2. Åpne filen du nettopp lastet ned fra nedlastingslinjen nederst i nettleseren din, eller ved å finne den i nedlastningene dine . Velg først språket du vil bruke under installasjonen. Deretter velger du om du installerer Malwarebytes på en personlig datamaskin eller en arbeidsdatamaskin .
 1. Den endelige skjermen vil ha det blå Enig og installer Klikk på det etter å ha lest vilkårene. Hvis du vil endre installasjonsmappen, klikker du på knappen Avanserte alternativer nedenfor, klikker på Bla gjennom- knappen og naviger til ønsket mappe.
 2. Åpne Malwarebytes etter installasjonen ved å dobbeltklikke på skrivebordsikonet eller ved å søke etter det i Start-menyen . Det kan starte automatisk. Når du er inne, klikker du på Innstillinger fra navigasjonsmenyen til venstre.
 1. Inne i Innstillinger-delen, naviger til Beskyttelsesrull til du kommer til delen Skannealternativer og sett glidebryteren under Skann etter rootkits til.
 2. Etter det, naviger til kategorien Skann , velg Trusselskanning fra alternativene som vises, og klikk på Start skanning
 1. Vent til Malwarebytes er ferdig med å skanne datamaskinen. Hvis det oppdages skadelige apper, må du sørge for at du sletter eller setter dem i karantene hvis du blir bedt om det. Sjekk om feilmeldingen “Windows kan ikke finne Steam.exe” fremdeles vises!

Løsning 2: Legg til et unntak i Avast

Steam og Avast kommer rett og slett ikke godt overens. Avast er til og med på Steams liste over programmer som forstyrrer Steam-installasjonen, og det er klart å se hvorfor. Den virkelige årsaken til dette problemet er sannsynligvis det faktum at Steam-klienten er blitt flagget av Avast! Den eneste måten å løse dette problemet på og holde begge appene installert, er å legge til et unntak for det ved å følge trinnene presentert nedenfor!

 1. Åpne Avast ved å dobbeltklikke på skrivebordsikonet eller ved å søke etter det etter å ha åpnet Start-menyen eller Søk. Bare skriv inn “Avast” og venstreklikk på det første resultatet som vises.
 2. Klikk på menyknappen øverst til høyre i Avasts brukergrensesnitt og velg Innstillinger fra hurtigmenyen som vises.
 1. Sørg for at du holder deg i kategorien Generelt og klikker på alternativet Unntak inni. Følg den opp ved å klikke på Legg til unntak
 2. Klikk på Bla gjennom- knappen og naviger til mappen der du bestemte deg for å installere Steam. Som standard skal det være:
C: \ Program Files (x86) \ Steam
 1. Velg denne mappen og klikk på Legg til unntak- knappen i vinduet som vises. Start datamaskinen på nytt og prøv å åpne Steam en gang til for å se om feilmeldingen “Windows kan ikke finne Steam.exe” vises fortsatt!

Løsning 3: Avinstaller Avast Delete a Register Value

Hvis trinnsettene som er presentert ovenfor ikke løser problemet ditt, bør du vurdere å avinstallere Avast for godt. Steam er mye viktigere, og du kan alltid finne et bedre gratis alternativ til Avast. Noen brukere har imidlertid rapportert at problemet fortsetter å vises selv etter avinstallering av Avast. Hvis det er tilfelle, må du kanskje slette en viss registerverdi for å løse problemet for alltid!

Windows 10:

 1. Åpne innstillinger på Windows 10. Du kan åpne med flere forskjellige metoder. Du kan bruke Windows Key + I- kombinasjonen (trykk på dem samtidig). Et alternativ er å klikke Start- menyknappen eller Windows-tasten på tastaturet etterfulgt av tannhjulikonet nederst til venstre på Start-menyen.
 2. Til slutt kan du bare søke etter " Innstillinger " og venstreklikke på det første resultatet som vises.
 1. Når du er inne, klikker du på Apps- delen for å åpne den. En liste over alle installerte apper på din PC åpnes. Rull til du kommer til Avast- oppføringen, venstreklikk oppføringen i listen og klikk på Avinstaller- knappen som vises. Følg instruksjonene som ser ut til å følge gjennom prosessen.

Andre versjoner av Windows:

 1. Åpne kontrollpanelet ved å søke etter det i Start-menyen. Bare skriv " Kontrollpanel " med Start-menyen. Du kan også kjøre det ved å trykke på Windows Key + R- tastene samtidig, skrive " control.exe " og klikke OK- knappen i Kjør- boksen.
 1. Klikk på Vis etter alternativet og sett det til Kategori . Den ligger øverst til høyre i Kontrollpanel-vinduet. Klikk på Avinstaller et program- knappen under Programmer
 1. En liste over alle installerte programmer på datamaskinen din vises. Bla til du kommer til Avast- oppføringen i listen, høyreklikk på den og velg Avinstaller fra hurtigmenyen som vises.
 2. Følg instruksjonene på skjermen for å følge opp avinstallasjonen, og sjekk om "Windows kan ikke finne Steam.exe" -feilen fremdeles vises når du prøver å kjøre Steam.

Hvis det gjør det, er det på tide å følge resten av trinnene vi har utarbeidet nedenfor. Du må redigere registeret for å utføre denne metoden. Du må være ekstra forsiktig når du gjør dette, ettersom du ikke vil forårsake ustabilitet i systemet. Som et mål på forsiktighet, sjekk ut artikkelen om hvordan du sikkerhetskopierer og gjenoppretter registeret. Likevel vil ingenting gå galt hvis du følger trinnene nedenfor nøye.

 1. Bruk Windows Key + R- tastekombinasjonen for å starte Run Type “ regedit ” i boksen, og klikk OK for å åpne Registerredigering . Bekreft eventuelle UAC- meldinger som kan vises.
 1. Naviger til følgende sted ved hjelp av navigasjonsmenyen til venstre:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Image File Execution Options
 1. Dobbeltklikk for å åpne alternativet for utføring av bildefiler og se etter Steam. exe oppføring i verdiløftet på høyre side av vinduet. Høyreklikk Steam.exe-tasten og velg Slett fra hurtigmenyen som vises.
 2. Avslutt Registerredigering og kjør Steam på nytt for å sjekke om den samme feilmeldingen vises!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det