Fix: Diablo 3 feilkode 1016

Diablo 3 er en av de mest kjente RPG-titlene som er tilgjengelige for PC-er, men det er flere feil som Blizzard egentlig ikke gadd å fikse, noe som forhindrer at spillet blir et av de beste i verden. 1016-feilkoden sies å være en generell nettverksfrakoblingsfeil som det ikke er noen sikre løsninger for.

Diablo 3 feilkode 1016

Blizzard vil selvfølgelig skylde på alt på internettforbindelsen din, og de kan i noen tilfeller ha rett. Det er et par forskjellige metoder som kan brukes til å løse problemet, så sørg for at du prøver dem ut nedenfor!

Hva forårsaker Diablo 3 feilkode 1016?

Det er ganske mange årsaker til dette problemet, og vi vil bare liste opp de mest populære ifølge brukerne online:

 • IP-adresse problemer. De kan ordnes med en liste over nyttige kommandoer, og de er nødvendige så snart internettforbindelsen din viser problemer.
 • IPv6 er ofte ikke kompatibelt med Diablo 3, og det forårsaker ofte også problemer med andre programmer og spill. Det er best å deaktivere det.
 • Andre årsaker inkluderer antivirusprogrammet ditt som blokkerer kjørbar spill. Dette kan løses ganske enkelt ved å ha spillet i antivirus unntakslisten.

Løsning 1: Bruk dette nyttige settet med kommandoer

Settet med nyttige IP-konfigurasjonskommandoer kan hjelpe deg med å fornye IP-adressen din sammen med tilleggsinnstillinger knyttet til den. Dette settet med kommandoer kjøres i ledeteksten, og det brukes til å feilsøke mange problemer med Internett-tilkobling, spesielt de som er relatert til spill.

 1. Søk etter "Kommandoprompt" ved å skrive den enten rett i Start-menyen eller ved å trykke søkeknappen rett ved siden av den. Høyreklikk den første oppføringen som dukker opp som et søkeresultat, og velg "Kjør som administrator" hurtigmenyoppføring.
 2. I tillegg kan du også bruke Windows Logo Key + R-tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør. Skriv inn “cmd” i dialogboksen som vises, og bruk Ctrl + Shift + Enter-tastekombinasjonen for admin Kommandoprompt.
Kjører kommandoprompt
 1. Skriv inn følgende kommandoer i vinduet og sørg for at du trykker Enter etter å ha skrevet hver enkelt. Vent på meldingen "Drift fullført vellykket" eller noe lignende for å vite at metoden fungerte, og at du ikke har gjort noen feil mens du skriver. Lag en kort pause mellom disse to kommandoene.
ipconfig / flushdns ipconfig / release ipconfig / release6 ipconfig / fornye
 1. Åpne Diablo igjen hvor du måtte ha det, start spillet ditt og sjekk for å se at Diablo 3 feilkode 1016 fremdeles vises etter en stund!

Løsning 2: Deaktiver Internet Protocol versjon 6

IPv6 eller Internet Protocol versjon 6 er ofte inkompatibel med eldre spill, og du bør prøve å deaktivere den for standard Internett-tilkobling (den du bruker oftest). Hvis du for eksempel bytter mellom Ethernet og Wi-Fi, kan du gjenta den samme prosessen for begge disse tilkoblingene!

 1. Bruk Windows + R-tastekombinasjonen som umiddelbart skal åpne dialogboksen Kjør der du skal skrive 'ncpa.cpl' i linjen og trykke på OK for å åpne innstillingselementet for Internett-tilkobling i Kontrollpanel.
 2. Den samme prosessen kan også utføres ved å åpne Kontrollpanel manuelt. Bytt visning ved å sette øverst til høyre i vinduet til Kategori og klikke Nettverk og Internett øverst. Klikk på knappen Nettverk og deling for å starte den. Prøv å finne knappen Endre adapterinnstillinger i menyen til venstre, og klikk på den.
Endre adapterinnstillinger
 1. Når vinduet Internett-tilkobling åpnes etter en av disse metodene, dobbeltklikker du på den aktive nettverksadapteren.
 2. Klikk deretter på Egenskaper og finn oppføringen til Internet Protocol versjon 6 i listen. Deaktiver avmerkingsboksen ved siden av denne oppføringen, og klikk OK. Start datamaskinen på nytt for å bekrefte endringene, og sjekk om problemet oppstår mens du er i spillet.

Løsning 3: Kjør Diablo 3 Executable i kompatibilitetsmodus for Windows 7

Denne metoden ble lagt ut av en tilfeldig bruker på et av Diablo 3-fora, og mange mennesker har bestemt seg for å prøve det bare for å bli overrasket over det faktum at disse metodene faktisk fungerer i mange gjeldende scenarier. Bare vær sikker på å følge trinnene nedenfor for å gjøre det riktig.

 1. Hvis du kan finne spillets installasjonsmappe manuelt, kan du finne spillets kjørbare fil. Den enkleste måten ville være å høyreklikke spillets snarvei på skrivebordet eller andre steder og velge Egenskaper fra menyen. Et alternativ ville være å søke etter Diablo 3 i Start-menyen, høyreklikke på det første resultatet og velge Åpne filplassering. Den skal åpne snarveien, så høyreklikk på og velg Egenskaper.
 2. Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper og merk av i boksen ved siden av alternativet "Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for". Velg Windows 7 (anbefalt av oss) fra menyen som vises.
Kjør dette programmet som administrator
 1. Under Innstillinger-delen i samme vindu merker du av i boksen ved siden av "Kjør dette programmet som administrator" -oppføring for å gi det noen flere tillatelser i håp om å løse problemet for godt.
 2. Bruk endringene du har gjort, og prøv å starte spillet på nytt for å se om Diablo 3-feilkoden 1016 har sluttet å vises.

Løsning 3: Legg spillet til unntakslisten i antivirusprogrammet ditt

Hvis du bruker et gratis antivirus, er sjansen stor for at det kan blokkere din Diablo 3-kjørbarhet fra å koble til Internett riktig eller få tilgang til bestemte filer på datamaskinen din. Uansett kan problemet løses ved å legge spillets kjørbare til ekskluderingslisten i antivirusprogrammet ditt.

Prosessen vil variere fra ett antivirus til et annet, men vi har besluttet å liste opp stiene til dette alternativet i de mest populære antivirusverktøyene.

 1. Åpne antivirusgrensesnittet ved å dobbeltklikke ikonet på systemstatusfeltet (høyre del av oppgavelinjen nederst i vinduet) eller ved å søke etter det i Start-menyen (Cortana).
 2. Unntaksinnstillingen ligger på forskjellige steder med hensyn til forskjellige antivirusverktøy. Det kan ofte bli funnet uten store problemer, men her er noen raske instruksjoner om hvordan du finner det i de mest populære antivirusverktøyene:

Kaspersky Internet Security : Hjem >> Innstillinger >> Tillegg >> Trusler og unntak >> Eksklusjoner >> Spesifiser pålitelige applikasjoner >> Legg til.

AVG : Hjem >> Innstillinger >> Komponenter >> Web Shield >> Unntak.

Avast : Hjem >> Innstillinger >> Generelt >> Eksklusjoner.

 1. Du må legge til den kjørbare filen Diablo 3, boksen som vises og ber deg om å navigere til ønsket fil. Den beste måten å finne den på er ved å høyreklikke snarveien på skrivebordet og velge alternativet Åpne filplassering fra hurtigmenyen. Dette er adressen du kan navigere til!
 2. Sjekk om du nå kan bruke programmet uten å motta Diablo 3 feilkode 1016! Hvis feilen fremdeles vises, kan du vurdere å bruke et annet antivirus- eller brannmurverktøy, spesielt hvis den som gir deg problemene, er gratis!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det