Slik slår du av utvikleralternativer på Android

Internett er fylt med instruksjonsartikler om hvordan du aktiverer utvikleralternativer . Men svært få av dem vil fortelle deg hvordan du deaktiverer den skjulte menyen når du er ferdig med å bruke den.

Android fikk mesteparten av sin berømmelse etter at publikum skjønte at den var bygget på en slik måte at den rommer både utviklere og vanlige brukere. Allerede før det ble anskaffet av Google, sendte Android med en dedikert SDK som inneholdt en mengde verktøysett spesielt designet for å hjelpe utviklere i deres opprettelsesoppdrag. ADB og Fastboot er bare to eksempler på interne verktøy som Android-modders over hele verden ikke kunne leve uten.

I et forsøk på å unngå bryet med å gi ut en egen Android OS-versjon rettet mot appskaperne, bestemte teamet seg bak Android å inkludere en gruppe innstillinger spesielt for utviklere som heter Developer Options . For å forhindre vanlige brukere fra å rote med innstillinger som kan endre telefonens funksjonalitet, er kategorien Utvikleralternativer skjult som standard.

Utvikleralternativer er et uvurderlig verktøy for enhver respektabel modder og app maker. Her er noen av tingene den brukes til:

 • Deaktivere eller påskynde animasjoner
 • Tvinge FXAA til OpenGL-applikasjoner og spill
 • Falske GPS-plasseringen
 • Tvinger enheten til å holde seg våken under lading
 • Overvåke CPU-bruken
 • Henter ut feilsøkingsinformasjon 
 • Opprette stresstester for apper 
 • Identifisere feilrapporter
 • Aktiverer feilsøkingsmodus

Men fra alle potensielle bruksområder for utvikleralternativer, er USB-feilsøkingsmodus det klart mest brukte alternativet. Hvis du aktiverer dette alternativet, kan enheten kommunisere med en datamaskin. Enten du vil rote en enhet, låse opp bootloaderen eller blinke til en fast firmware, gjøres alt gjennom USB-feilsøking. Hvis du leter etter en måte å deaktivere utvikleralternativer, er sjansen stor for at du også har brukt USB-feilsøking.

Hvis du er interessert i å skjule eller deaktivere utvikleralternativer, bør du vite at det er flere forskjellige metoder for å gjøre det. Følg en av metodene nedenfor for å skjule utvikleralternativer på Android.

Metode 1: Deaktivering av Toggle

Husk at følgende metode ikke vil være anvendelig i hele Android-riket. Noen produsenter vil ikke ha denne vekselen i Developer Options . Enda mer, ved å følge trinnene nedenfor, blir ikke fanen skjult igjen. Alt det gjør er å deaktivere funksjonalitet knyttet til et alternativ du kanskje har aktivert derfra.

Så hvis du vil bli kvitt noe som er forårsaket av en innstilling i Utvikleralternativer uten å skjule hele kategorien, følger du trinnene nedenfor. Hvis du vil at utvikleralternativer skal være skjult fra Innstillinger- menyen, følger du en av de to andre metodene nedenfor.

 1. Gå til Innstillinger og bla helt ned til Utvikleralternativer .

 2. Hvis du klarer å identifisere en knapp (veksle) ved siden av utvikleralternativer , fortsett og trykk på den. Alle alternativene i kategorien vil være nedtonet, noe som betyr at de er deaktivert.

Du kan gå tilbake og aktivere utvikleralternativer på nytt med samme bryter når du trenger det. Oppføringen vil fremdeles være synlig på Innstillinger- menyen.

Metode 2: Tømning av hurtigbufferdata i Innstillinger-appen

Hvis du vil fjerne alternativmenyen for utviklere helt, bør dette følgende trikset gjøre jobben. Med mindre du har en Samsung S-modell - er de kjent for å lagre bufrede data for Innstillinger et annet sted.

Når du er ferdig med å utføre følgende trinn, vil utvikleralternativer sannsynligvis være skjult fra Innstillinger-menyen. Du kan få det til å vises igjen ved å gå til Innstillinger> Om telefonen og trykke på Build Number syv ganger.

 1. Åpne Innstillinger- menyen på Android-enheten.
 2. Rull ned og trykk på Apper (applikasjoner) . På Samsung må du gå til Apper> Innstillinger> Programmer> Programbehandling .
 3. Forsikre deg om at du har valgt ALT appfilter.
 4. Rull ned og trykk på Innstillinger-appen .

 5. Trykk på Lagring og trykk Fjern data og bekreft ved å trykke på Slett .

 6. Gå tilbake til Innstillinger-menyen og sjekk om utvikleralternativene er borte. Hvis den fremdeles er til stede, må du starte telefonen på nytt og sjekke igjen.

Hvis oppføringen fremdeles er synlig, gå videre til den endelige metoden.

Metode 3: Utføre en tilbakestilling av fabrikken

Hvis metoden ovenfor ikke var vellykket, har jeg sannsynligvis rett når jeg sier at du har en Samsung S-modell. Hvis du er desperat nok til å kvitte deg med utvikleralternativene, er en tilbakestilling av fabrikkdata det eneste alternativet.

Husk at følgende prosedyre vil slette alle personlige data og appdata som ikke er tilstede på SD-kortet ditt. Dette inkluderer kontakter, bilder, videoer, musikk og andre typer filer. Før du går gjennom hele prosessen, oppfordrer jeg deg til å vurdere å lage en sikkerhetskopi for å unngå unødvendig tap av data. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Innstillinger> Avanserte innstillinger> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling. På Samsung og andre Android-versjoner er riktig vei Innstillinger> Mer (Generelt)> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling .
 2. Forsikre deg om at ruten ved siden av Sikkerhetskopier dataene mine er merket av.
 3. Trykk på tilbakestilling av fabrikkdata .

 4. Trykk på Tilbakestill enhet og bekreft igjen når du blir bedt om det.
 5. Vent til prosessen er fullført. Hele operasjonen skal ikke ta mer enn 10 minutter. Android-enheten din starter på nytt på slutten av den.
 6. Etter at enheten din er initialisert på nytt, går du til Innstillinger og blar helt ned. Utvikleralternativer blir skjult.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det