Fix: Ingen høyttalere eller hodetelefoner er koblet til

Lyd av høy kvalitet er veldig viktig kriterium for bedre brukeropplevelse mens du jobber på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen. På nesten alle datamaskiner og bærbare datamaskiner er lydkort integrert på hovedkortet, og de kalles lydkort om bord . Noen selskaper (HP, Lenovo, Dell eller andre) produserer også datamaskiner med høyttalere integrert i datamaskinkasser. Dessuten er høyttalere integrert i bærbare vesker. Bortsett fra interne høyttalere, kjøper sluttbrukere eksterne høyttalere og hodetelefoner. Det finnes forskjellige typer høyttalere eller hodetelefoner, fra standardenheter som er billige, til spillenheter som er veldig dyre.

Når du kobler høyttalerne eller hodetelefonene dine til 3,5 mm lydkontakt på datamaskinen eller bærbare PC-en, vil du se at høyttalere eller hodetelefoner er aktive på oppgavelinjen. Hvis høyttalerne eller hodetelefonene ikke er koblet til, vil du være rød X på høyttalerne, på oppgavelinjen.

Noen ganger når du kobler høyttalerne eller hodetelefonene til lyd 3,5 ”-kontakten, forventer du at rød X forsvinner. Dessverre er rød X fortsatt på høyttalerne dine, fordi det er noen problemer med lydenheten din.

Det er få grunner til at dette problemet oppstod, inkludert defekte høyttalere eller hodetelefoner, lydkort er deaktivert i BIOS eller Windows, lyddriveren er ikke oppdatert og andre. Vi viser deg hvordan du kan løse problemet med lydenhet ved å bruke åtte metoder vi forberedte for deg.

Metode 1: Test høyttalere eller hodetelefoner på en annen maskin

For å være sikker på at høyttalerne eller hodetelefonene dine ikke er feil, anbefaler vi at du sjekker om de fungerer på en annen datamaskin eller bærbar PC. Hvis du ikke har en annen datamaskin eller bærbar PC, kan du teste høyttalere eller hodetelefoner på smarttelefonen din. Hvis de ikke fungerer bra, bytter du høyttalere og hodetelefoner. Hvis de fungerer uten problemer, kan du fortsette feilsøking av lydproblemer fra metode 2 .

Metode 2: Deaktiver og aktiver lydkort

Et av de første trinnene når du har problemer med maskinvareenheten din på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen, er å deaktivere enheten, og deretter aktivere den igjen. Du kan prøve denne metoden i Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 og Windows 10.

 1. Hold Windows- logoen og trykk på R
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk Enter. Enhetsbehandling åpnes.
 3. Utvid lyd-, video- og spillkontrollere
 4. Høyre klikk på lyd kortet og klikk Deaktiver
 5. Klikk Ja for å deaktivere lydkortet
 6. Vent noen sekunder, og aktiver deretter lydkortet
 7. Start Windows på nytt
 8. Test deg høyttalere og hodetelefoner

Metode 3: Oppdater lydkortdriveren

Hvis de to første metodene ikke løste problemet ditt, vil neste trinn inkludere oppdatering av lyddrivere. Vi viser deg hvordan du oppdaterer lyddrivere i Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 og Windows 10. Prosedyren er veldig enkel. Hvis du bruker Window 7, trenger du ikke laste ned lyddriver for Windows 10. Ikke last ned lyddriver for et annet operativsystem. Du må også laste ned lyddriver basert på operativsystemarkitekturen, inkludert 32-biters og 64-biters. Vi viser deg hvordan du avinstallerer Realtek-driveren og hvordan du laster ned den nyeste lyddriveren for bærbar Dell Vostro 15 5568 .

 1. Hold Windows- logoen og trykk på R
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk Enter. Enhetsbehandling åpnes.
 3. Utvid lyd-, video- og spillkontrollere
 4. Høyre klikk på lyd kortet , og klikk Avinstaller enhets
 5. Velg Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk Avinstaller
 6. Start Windows på nytt
 7. Last ned den siste driveren for lydkort, som du får tilgang til på denne LINKEN
 8. Installer lyddriver
 9. Start Windows på nytt
 10. Test høyttalerne og hodetelefonene dine

Metode 4: Deaktiver deteksjon av kontakt på frontpanelet

Realtek er produsent av lydkort og en av de ledende på IT-markedet. Hvis du bruker Realtek lydkort, må du gjøre noen endringer i Realtek-programvaren. Endringer vil inkludere deaktivering av frontpanelkontaktdeteksjon i Realtek HD Audio Manager .

 1. VenstreklikkStart- menyen og skriv Realtek HD Audio Manager
 2. Åpne Realtek HD Audio Manager og velg kategorien Høyttalere
 3. Klikkmappen etter Enhets Avanserte innstillinger . Koblingsinnstillinger åpnes.
 4. Velg Deaktiver foran panel jack deteksjon
 5. Klikk OK
 6. Test høyttalerne og hodetelefonene dine

Metode 5: Deaktiver HDMI-lyd

Hvis du bruker HDMI-kabel for å overføre lyd, må du deaktivere HDMI-lyd og deretter prøve å bruke høyttalerne eller hodetelefonene. Vi viser deg hvordan du deaktiverer HDMI-utgang

 1. Høyre klikk på høyttaler i nedre høyre hjørne på oppgavelinjen
 2. Velg Avspillings enheter
 3. Åpne Avspilling- fanen
 4. Høyreklikk på S24D590 som bruker HDMI og velg Deaktiver
 5. Klikk Bruk og deretter OK
 6. Test høyttalerne eller hodetelefonene dine

Metode 6: Systemgjenoppretting

Noen ganger etter at Windows-oppdateringen stopper lydkortet. Løsning for dette for å tilbakestille Windows til tidligere tilstand før den oppdateringen. Et av trinnene sluttbrukere ignorerer er å opprette sjekkpunkter for systemgjenoppretting. Hvis du ikke er en av brukerne som ignorerte dette, anbefaler vi deg å gjenopprette Windows til tidligere tilstand ved hjelp av Systemgjenoppretting. Hvis du vet når lyd fungerte uten problemer, må du returnere Windows til den datoen. Hvis Systemgjenoppretting ikke er aktivert på datamaskinen din, må du lese Metode 7. Vi anbefaler deg å aktivere Systemgjenoppretting ved å lese denne LINKEN.

 1. Hold Windows- logoen og trykk Enter
 2. Skriv rstrui.exe og trykk Enter
 3. Klikk Velg et annet gjenopprettingspunkt, og klikk Neste
 4. Velg riktig kontrollpunkt og klikk Neste
 5. Klikk Fullfør
 6. Start Windows på nytt og vent til Windows er ferdig med systemgjenoppretting
 7. Test høyttalerne og hodetelefonene dine

Metode 7: Aktiver lydkort i BIOS eller UEFI

Hvis du bruker integrert lydkort, må du sjekke innstillingene i BIOS eller UEFI. Noen ganger kan integrert lydkort deaktiveres i BIOS, og du må aktivere det. Du må få tilgang til BIOS eller UEFI. Hvordan får du tilgang til BIOS eller UEFI? Det kommer an på leverandøren. For Dell må du trykke på F2 under oppstart, for HP må du trykke på F10-knappen. Vi anbefaler deg å sjekke teknisk dokumentasjon på enheten du bruker. Vi viser deg hvordan du aktiverer lydkort på ASUS hovedkort.

 1. Start datamaskinen eller datamaskinen på nytt
 2. Trykk på Del eller F2 under oppstartsprosessen for å få tilgang til BIOS eller UEFI
 3. Trykk på F7 for å få tilgang til avansert modus
 4. Klikk OK for å bekrefte tilgang til avansert modus
 5. Velg Avansert, og klikk deretter Onboard Devices Configuration
 6. Naviger til lydenheter ombord. Som du ser, er det to lydenheter HD Audio Controller og Realtek LAN Controller. Du må aktivere dem.
 7. Trykk på Avslutt, og klikk deretter Lagre endringer og tilbakestill etter det
 8. Test høyttalerne eller hodetelefonene dine

Metode 8: Bytt lydkort

Den siste løsningen du kan prøve er å deaktivere nåværende innebygd lydkort og installere eksternt lydkort. Du vil gjøre det ved å få tilgang til BIOS eller UEFI, som er beskrevet i metode 7. Neste trinn er å kjøpe kompatibelt lydkort med enheten og operativsystemet. Det er USB, PCI og PCIx lydkort. Det er mange produsenter av lydkort, inkludert Asus, C-Media, Sound Blaster og andre.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det