Slik sorterer du din Skyrim Mod-rekkefølge og stabilitetstest for krasj

Det er ganske en håndfull Skyrim-lastebestillingsguider rundt nettet, men du må kirsebærplukke gjennom dem så mange kan være utdaterte eller ikke omfattende nok. Derfor vil denne guiden sikte på å være den mest omfattende Skyrim-lastebestillingsguiden, med mange eksempler, skjermbilder og anbefalte verktøy.

Å ha en riktig belastningsrekkefølge sikrer at Skyrim-spillopplevelsen din ( nesten ) er helt krasjfri - den eneste grunnen til at Skyrim skal krasje skyldes kanskje RAM-problemer eller en dårlig mod. Å ha en riktig Skyrim-belastningsrekkefølge reduserer konflikter og krasjer betydelig, og hvis Skyrim fortsetter å krasje, kan du begynne å isolere problemet til en plagsom mod.

Anbefalte verktøy:

  • Nexus Mod Manager
  • TYVEGODS
  • Notisblokk ++

Sjekk listen over farlige skyrimmodus

Før du begynner, bør du se listen over farlige og utdaterte Skyrim-mods - dette er en omfattende liste over mods som er kjent for å introdusere krasj eller andre problemer for Skyrim. Hvis du har noen av modene på denne listen, bør du avinstallere dem og bruke et alternativ ( listen gir anbefalinger) .

Innledende sortering av modordre (NMM + Loot)

Deretter starter du NMM og peker den mot LOOT-installasjonsstien din - eller hvis du allerede har LOOT installert, fortsett og start LOOT gjennom NMM.

Merk: Forsikre deg om at du har konfigurert Nexus Mod Manager til å fungere med Skyrim.

Fra LOOT klikker du på “Sorter plugins” -knappen øverst til høyre - dette skal automatisk sortere modlisten din basert på hva LOOT mener er den beste praktiske lastrekkefølgen, men det er ikke en god ide å følge LOOTs lastrekkefølge nøyaktig. Vi vil bare bruke den som en slags retningslinje.

Etter at LOOT har bestilt modlisten din, blar du gjennom listen over mods og sjekker om LOOT rapporterer modkonflikter eller feil - i noen tilfeller kan det anbefale å rengjøre mods med TES5EDIT, men dette anbefales ikke . Den eneste grunnen til at du noen gang bør rengjøre noe med TES5EDIT er

  • Du vil ikke starte et nytt spill, men vil fjerne alle spor av skriptene til et mod fra et lagret spill.
  • Rengjøring av et mod med TES5EDIT ble anbefalt av modforfatteren.

Bortsett fra de to situasjonene, er det mye bedre å bare starte et helt nytt spill etter å ha installert eller avinstallert mange mods.

I alle fall, når LOOT har sortert modlisten din, fortsett og lukk LOOT.

Nå i Nexus Mod Manager, klikk på knappen " Eksporter gjeldende belastningsrekkefølge " - dette vil lagre modbelastningsordren din som en .txt-fil et sted på datamaskinen.

Finjustere Skyrim Mod-bestillingen din i Notisblokk ++

Åpne nå loadorder.txt-filen med et tekstredigeringsprogram - vi anbefaler på det sterkeste Notepad ++, da det vil gjøre denne neste jobben enklere, i stedet for vanlig Notisblokk.

Nå øverst i filen loadorder.txt, limer du dette inn før alle modene:

;; Patches and Bug Fixes ;; Huge Mods and Overhauls ;; Quest Mods ;; Environment and Weather Overhauls (Not Plants or Foliage) ;; New Cities, Towns and Lands ;; New Buildings in Existing Game Areas ;; Plant and Grass Mods ;; Gameplay Tweaks (Combat, Perks, Etc) ;; NPC Tweaks and Add-Ons ;; Texture and Visual Mods ;; Sound and FX Mods ;; Menu and Inventory Tweaks ;; Cheat Items ;; Character models and model replacements; ; Våpen, rustning og klær-tillegg ;; Crafting Mods ;; Diverse Mods ;; Weapon, Armor, and Clothing Tweaks (Texture replacements, etc) ;; Mods spesifisert for å bli lastet sist ;; Mods som fjerner grafiske effekter (Godrays deaktiver, etc)

For å raskt forklare - grunnen til at alle disse linjene begynner med // er fordi de blir kommentert, vil disse linjene hoppes over og ikke tolkes som en del av modbelastningsrekkefølgen. Vi skal organisere modene dine i seksjoner , ved å følge alle disse linjene.

Så nå er det her du trenger å gjøre din flittige undersøkelse - dette kommer til å være veldig tidkrevende hvis du har mange mods, men belønningen vil være en betydelig jevnere spillopplevelse, med langt mindre krasj.

Gå til Nexus Mod Manager og åpne hver mods webside en etter en, og les modinstruksjonene for anbefalt belastningsrekkefølge for å se om modet anbefales å lastes sist , eller i begynnelsen osv.

Begynn nå å kopiere mod-linjene dine i loadorder.txt til deres tilsvarende seksjon i seksjonslisten vi opprettet ovenfor.

Når du er ferdig, bør filen loadorder.txt se slik ut:

Lagre det nå, og i Nexus Mod Manager klikker du på “ Importer belastningsrekkefølge ” -knappen, og velg loadorder.txt-filen du nettopp lagret.

Testing av belastningsordren din for Skyrim Mod for krasj

Noen anbefaler å starte et nytt spill og spille en stund for å teste krasj og spesifikke områder der Skyrim kan krasje. Dette er en god idé, men ekstremt tidkrevende hvis du faktisk løper rundt og spiller spillet "normalt" og venter på at krasj skal skje.

Det er en mye raskere og enklere metode for raskt å teste Skyrim-stabilitet med mange mods.

Start først Skyrim, men ikke last inn et spill eller start et nytt. Bare åpne utviklerkonsollen ved å trykke tilde ~ på tastaturet.

I utviklerkonsollen skriver du:

coc Riverwood

Riverwood er et kjent krasjområde av noen forskjellige grunner, så hvis spillet ditt lastes til Riverwood fint, er vi bra så langt.

Deretter åpner du utviklerkonsollen igjen og skriver inn disse kommandoene:

player.forceav utholdenhet 9999 player.forceav speedmult 1200 tcl tgm

Dette vil tillate deg å fly rundt Skyrim i superhastigheter og klippe gjennom objekter.

Det vi i utgangspunktet vil gjøre er å fly rundt i spillet mens vi holder oss nær bakken, slik at alle teksturer og gjenstander blir lastet inn i minnet ditt så raskt som mulig. Dette vil "stresstest" Skyrims stabilitet og motorens evne til å laste ting uten å krasje, i superhastigheter. Tenk på det som å "benchmarking" listen over modbelastningsordrer.

Før eller senere, Skyrim sannsynligvis vil krasje - det pleide å krasje mye oftere når du kjører ut av tekstur minne, men det betyr egentlig ikke skje i 2018 med tekstur minne patcher og alle oppdateringer til Skyrim gjennom årene. Men spillet ditt vil krasje etter en stund med å fly rundt i Superman-hastigheter og laste hele spillverdenen så raskt du kan fly gjennom den.

Trikset her er å finne ut

  • Hvilket spillområde du krasjet i
  • Hvor lenge du fløy rundt før du krasjet

Hvis du fløy rundt lenge før du krasjet, var det sannsynligvis motoren som gikk tom for teksturminne eller lignende. Imidlertid, hvis du krasjet umiddelbart etter at du kom inn i et bestemt område, kan det området være synderen. Du må eksperimentere med dette, og gjøre flere stabilitetstester for å avgjøre om bestemte områder forårsaker krasj.

Når du har funnet ut hvilket spesifikt område som forårsaker krasj, gå tilbake til modlisten din og sjekk dem nøye, spesielt beskrivelsene deres på modsidene. Legger noen av modene dine til gytepunkter ( for eksempel NPC-patruljer) eller andre skript til det området? Deaktiver i så fall disse modene og legg dem til en etter en, til du finner den skyldige.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det