Hvordan fikse ukjent USB-enhetsport tilbakestilt mislykket feil på Windows 10?

Feilen “ Ukjent USB-enhet (tilbakestilling av port mislyktes) ” vises i Enhetsbehandling. Etter å ha utvidet delen Universal Serial Bus-kontrollere i Enhetsbehandling, vil du kanskje legge merke til en gul trekant ved siden av en oppføring i listen med feilmeldingen i beskrivelsen.

Hvis du mottar denne feilmeldingen for en USB-enhet, er det høyst sannsynlig at enheten ikke fungerer som den skal eller ikke blir gjenkjent av datamaskinen din. Det er flere metoder du kan bruke for å løse dette problemet, så sørg for at du sjekker dem ut nedenfor!

Hva forårsaker den ukjente USB-enheten (Port Reset Mislyktes) Feil på Windows 10?

Det er flere forskjellige årsaker til problemet som faktisk kan hjelpe deg med å finne den riktige metoden som kan hjelpe deg med å løse problemet. Derfor anbefaler vi sterkt at du sjekker ut listen nedenfor!

 • Gamle eller ødelagte drivere - Gamle eller feil installerte drivere kan gjøre at datamaskinen din ikke gjenkjenner den installerte enheten. Vurder å installere dem på nytt eller oppdatere dem!
 • Enheten er slått av - Noen ganger vil datamaskinen slå av visse enheter for å spare strøm som kan forårsake dette problemet. Forsikre deg om at du deaktiverer dette alternativet i Enhetsbehandling.
 • USB-feilsøking er deaktivert - Aktivering av USB-feilsøking på Dell-PCer og bærbare datamaskiner har hjulpet folk med å løse problemet, spesielt når de arbeider med USB 3.0 og Windows 7-installasjon.

Løsning 1: Installer enhetsdriveren på nytt

Det er ganske mulig at driverinstallasjonen for enheten ble kansellert eller at enheten ble koblet fra før driveren kunne ha blitt installert riktig. Dette vil resultere i en ukjent USB-enhetsbeskrivelse for enheten, og du må installere driveren på nytt for å finne ut hvilken enhet som er problematisk. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det!

 1. Klikk på Start-menyknappen, skriv inn " Enhetsbehandling ", og velg den fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på den første. Du kan også trykke på Windows-tasten + R-nøkkelkombinasjonen for å få opp dialogboksen Kjør. Skriv inn “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og klikk OK for å kjøre den.
 1. Seksjonen du må besøke heter Universal Serial Bus-kontrollere . Høyreklikk oppføringen som heter Ukjent USB-enhet (Port Reset Failed) og velg alternativet Avinstaller enhet fra hurtigmenyen som vises.
 1. Bekreft eventuelle dialoger eller ledetekster som kan be deg om å bekrefte avinstalleringen av den nåværende driveren, og vent til prosessen er fullført.
 2. Du kan nå gå tilbake til Enhetsbehandling og klikke Handling fra toppmenyen. Klikk på alternativet Skann etter maskinvareendringer , og det vil se etter enheter uten drivere og installere dem automatisk.
 1. Sjekk om problemet er løst og om den ukjente USB-enheten endelig er blitt gjenkjent!

Løsning 2: Ikke la datamaskinen slå av enheten

Noen enheter kan slås av av datamaskinen når de ikke er i bruk for å spare strøm. Noen enheter bør imidlertid ikke slås av hvis du vil opprettholde normal funksjonalitet, og hvis du vil unngå driverproblemer som den som er forklart i denne artikkelen. Følg trinnene nedenfor for å tilpasse denne strømstyringsinnstillingen!

 1. Klikk på Start-menyknappen, skriv inn " Enhetsbehandling ", og velg den fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på den første. Du kan også trykke på Windows-tasten + R-nøkkelkombinasjonen for å få opp dialogboksen Kjør. Skriv inn “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og klikk OK for å kjøre den.
 1. Seksjonen du må besøke heter Universal Serial Bus-kontrollere . Høyreklikk oppføringen som heter Ukjent USB-enhet (Port Reset Failed) og velg Egenskaper- alternativet fra hurtigmenyen som vises.
 2. Inne i vinduet med egenskaper, naviger til kategorien Strømstyring og sørg for at du fjerner merket i ruten ved siden av Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm før du klikker OK for å bruke endringene.
 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om den ukjente USB-enhetsbeskrivelsen fortsatt er tilgjengelig i Enhetsbehandling!

Løsning 3: Kjør feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter

Selv om feilsøkere sjelden klarer å løse problemet riktig, har mange brukere rapportert at kjøring av feilsøkingsprogrammet klarte å løse problemet enkelt. Det er sannsynligvis den enkleste metoden du kan prøve, så sørg for at du starter med denne metoden!

Windows 10-brukere:

 1. Søk etter Innstillinger i Start-menyen og klikk på det første resultatet som dukker opp. Du kan også klikke direkte på tannhjulknappen nederst til venstre på Start-menyen, eller du kan bruke Windows-tasten + I-tastekombinasjonen .
 1. Finn delen Oppdatering og sikkerhet nederst i vinduet Innstillinger, og klikk på den.
 2. Naviger til Feilsøk- fanen og sjekk under Finn og fikse andre problemer
 3. Feilsøking for maskinvare og enheter bør være der nederst, så sørg for at du klikker på den og følger instruksjonene på skjermen.
 1. Sjekk for å se om problemet er løst, og om feilmeldingen fremdeles vises!

Andre versjoner av Windows:

 1. Åpne Kontrollpanel ved å søke etter verktøyet i Start-knappen eller ved å klikke Søk-knappen (Cortana) -knappen til venstre på oppgavelinjen (nederst til venstre på skjermen.
 2. Du kan også bruke Windows Key + R-nøkkelkombinasjonen der du skal skrive “ kontroll. exe ”og klikk Kjør som også åpner Kontrollpanel direkte.
 1. Når Kontrollpanel åpnes, endrer du visningen til Kategori og klikker på Vis enheter og skrivere under Maskinvare og lyd for å åpne denne delen.
 2. Gå til Enheter- delen, høyreklikk på PC-ikonet og velg Feilsøk. Du kan også se en gul trekant ved siden av PC-ikonet og feilsøk oppføringen i hurtigmenyen.
 1. Bekreft eventuelle dialogalternativer som kan dukke opp, og følg instruksjonene som vises på skjermen.

Løsning 4: Aktiver USB-feilsøking (kun Dell-brukere)

USB-feilsøkingsalternativet i Dells BIOS-skjerm brukes til å administrere USB 3.0-enheter, da noen brukere ofte sliter med å installere Windows på PCer som ikke fullt ut støtter USB 3.0. Dette har hjulpet noen mennesker med å løse problemet med ukjent USB-enhet, spesielt hvis de prøver å installere Windows 7 på en eldre versjon av en Dell-PC eller bærbar PC.

 1. Slå på PCen igjen og prøv å angi BIOS-innstillinger ved å trykke på BIOS-tasten når systemet er i ferd med å starte. BIOS-nøkkelen vises vanligvis på oppstartsskjermen, og sier " F2 = Setup " eller noe lignende. Det er også andre nøkler. De vanlige BIOS-tastene er F1, F2, Del, etc.
 1. Nå er det på tide å aktivere USB-feilsøking. Alternativet du må endre, ligger under forskjellige faner på BIOS-firmwareverktøy for forskjellige Dell-enheter, og det er ingen unik måte å finne det på. Den ligger vanligvis under Advanced
 2. Bruk piltastene til å navigere til fanen Avansert i BIOS. Inne velger du et alternativ som heter Diverse enheter.
 1. Etter at du har valgt alternativet, vil du bli bedt om forskjellige alternativer. Sørg for at du ruller ned til du kommer til USB-feilsøkingsalternativet og klikker Enter- tasten for å endre den fra Deaktivert til Aktivert .
 1. Naviger til Avslutt-delen og velg Avslutt lagringsendringer . Dette fortsetter med datamaskinens oppstart. Kontroller om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det