Fix: HTC One M8 lades ikke

Da den kom ut, var HTC One M8 blant de mest lovende flaggskipene i 2014. Den inneholdt overlegne spesifikasjoner og et dobbelt kamera som ga dybde til alle vanlige bilder. Jeg tenkte på å kjøpe den en god stund, men jeg husker at jeg ble kastet av 2600 mAh-batteriet. HTC hevder at batteriet har nok strøm til å vare deg en hel dag, men det er bare sant hvis du ikke spiller mye og ikke gjør andre batterikrevende aktiviteter.

Som om det lille batteriet ikke var nok, klager mange brukere på at HTC One M8 plutselig ble slått av og nektet å akseptere en kostnad. Jeg kjenner noen som returnerte den og fikk en ny erstatning, men noen ganger er det ikke aktuelt.

Du kan bli fristet til å trekke frem batteriet som synderen, men realiteten er at det ikke alltid er tilfelle. HTC One M8 kan nekte å lade på grunn av et ladeportproblem eller til og med en dårlig lader, blant andre. Her er de vanligste årsakene som kan føre til at HTC One M8-enheten slutter å lade:

 • Defekt batteri
 • Batteriet trenger kalibrering
 • Dårlig lader
 • Dårlig USB-kabel
 • Feil mikro-USB-port
 • Ødelagte kontakter på enheten eller batteriet
 • Oppsamling av skitt eller lo i ladeporten

Å sende telefonen din til reparasjon vil ta alt fra to uker til en hel måned. Og hvis du ikke har en aktiv garanti, må du betale reparasjonskostnadene selv. Men før du gjør HTC One M8 klar for en tur til verkstedet, er det noen få mulige løsninger du bør prøve først. Hvem vet? Du kan bare ende opp med å spare penger.

Nedenfor har du vår hovedveiledning for reparasjoner som viste seg å lykkes i å fikse problemer med HTC One M8- lading. Jeg vil råde deg til å starte med den aller første metoden og jobbe deg nedover til du finner en løsning som fungerer for akkurat ditt problem. La oss begynne!

Metode 1: Utføre en myk tilbakestilling

La oss starte sakte og sørge for at enheten ikke er frossen. Hvis enheten din ikke svarer, kan det lure deg til å tro at den ikke klarer å akseptere en kostnad. For å sikre at det ikke er tilfelle, la oss begynne med å utføre en myk tilbakestilling.

Alt du trenger å gjøre er å holde strømknappen + volum opp- knappen i minst 10 sekunder. Slipp begge knappene når HTC-enheten starter på nytt.

Metode 2: Testing av laderen

Mange brukere skiller ut batteriet med en gang, og forsømmer å feilsøke laderen og se om det er et underliggende problem med den. Få mennesker vet dette, men ladere kan være veldig misvisende når det gjelder å finne årsaken til problemet ditt.

For å kunne gå gjennom de neste trinnene riktig, trenger du to forskjellige ladere med 2 forskjellige mikro-USB-kabler. Jeg antar at du har mer enn en hjemme, siden de fleste Android-enheter er kompatible med standard micro-USB-porten. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Få lagerlader og kabel som fulgte med enheten, og koble den til HTC One M8. Koble enheten til en veggplugg.
 2. Ser du noen tegn til lading (blinkende LED og ladeikon på skjermen)?

 3. Hvis ingenting skjer, må du bytte laderen til en annen og koble den til igjen med den originale kabelen.
 4. Fortsatt ingenting? Fortsett videre ved å bytte den originale kabelen med den andre og prøv igjen.
 5. Ta til slutt ut laderen og bruk mikro-USB-kabelen til å koble enheten til en PC. Hvis det ikke utløste en ladning, gjenta prosedyren med den andre kabelen.

I tilfelle telefonen din begynte å lade med et annet sett med lader og kabel, er alt du trenger å kjøpe et annet sett. Forsikre deg om at du får en aksje, ikke billig ut og kjøp noe som ikke er sertifisert.

Hvis metoden ovenfor ikke fikk deg noe sted, kan du fjerne laderen fra listen og fortsette til metode 2 for enda mer feilsøking. Men hvis du klarte å få en kostnad mens du var koblet til en PC, kan du hoppe rett til metode 5.

Metode 3: Inspisere batteriet

HTC One M8 drives av et ikke-flyttbart batteri. Dette betyr at med mindre du er tekniker, vil du ikke kunne ta ut batteriet selv for inspeksjon. Under normale omstendigheter bør batteriet vare litt mer enn 2 år før det må byttes ut.

Hvis du er langt utover toårsperioden, bør du seriøst vurdere å få en erstatning. Vanlige tegn på at batteriet begynner å svikte er tilfeldige omstart, overdreven oppvarming og skjermflimmer. Hvis du opplevde noe av det før du begynte å nekte å lade Android, er det mest sannsynlig at batteriet ditt har skylden.

I noen tilfeller kan du forsikre deg om at batteriet er feil ved å inspisere baksaken. Hvis det ser ut til å være oppsvulmet eller hovent som om noe skyver saken ut, er det mest sannsynlig batteriet. Som en tommelfingerregel, når batteriet er større enn sin normale størrelse, må du ta det med ASAP for en tjeneste for å unngå ytterligere skade på HTC-enheten.

Metode 4: Kalibrere batteriet på nytt

Hvis batteriet ikke er oppblåst, kan kalibrering bare gjøre trikset. Det gode er at HTC har en av de mest tilgjengelige måtene å kalibrere batteriet på nytt. I noen tilfeller kan batterisensorene tro at batteriet er fullt og nekter å lade, selv om batteriet er helt tomt. Hvis det er tilfelle, kan du enkelt fikse det ved å kalibrere batteriet på nytt. Dette er hvordan:

 1. Slå av HTC One M8 helt.
 2. Bruk den originale laderen til å koble den til et strømuttak og la den stå i 10 minutter.
 3. Mens enheten fremdeles er koblet til laderen, holder du nede begge volumknappene + strømknappen i godt 2 minutter. Telefonen slås av gjentatte ganger i løpet av denne perioden, men sørg for at du fortsetter å holde inne alle tre knappene.
 4. Slå av enheten igjen og la den lade seg opp.

Metode 5: Rengjøre ladeporten

Hvis du har kommet så langt uten resultat, er det stor sjanse for at du har å gjøre med en skitten ladeport. Alle Android-enheter er sårbare for denne typen problemer, unntatt de som lades trådløst. Hvis du bærer HTC-telefonen din mye i lommen, er det stor sjanse for at ladeporten blir fylt med lo og skitt.

Hvis du var i stand til å utløse en kostnad fra PC-baserte USB-porten mens følgende metode 2 , du absolutt trenger å gjøre noen rengjøring. Når telefonen er koblet til et stikkontakt, vil den prøve å bruke jordingstappen. I tilfelle jordstiften blir omgitt av skitt og lo, kan overføringen av elektrisitet bli stoppet.

Her er hva du må gjøre for å rengjøre enhetens ladeport:

 1. Bruk en lommelykt til å ta en titt inne i ladeporten på telefonen. Ser du noe fremmed? Hvis du ser spor av lo eller skitt, fortsett med de neste trinnene.
 2. Slå av enheten helt.
 3. Bruk et lite pinsett for å fjerne lo eller smuss du klarte å finne. Du kan også bruke en nål eller et tannpirker til denne delen.

 4. Dypp en liten bomullspinne i sprit (isopropylalkohol), men pass på at du ikke overdriver det. Hvis du ikke har bomullspinner i husstanden din, kan du også pakke et lite stykke tøy rundt en nål.
 5. Bli kvitt gjenværende smuss som kan være tilstede rundt gullkontaktene med rotasjonsbevegelser.
 6. La telefonen stå i minst to timer i et varmt miljø. Dette vil sikre at den tørkes av når du prøver å slå den på igjen.
 7. Koble telefonen til en lader igjen og se om den har gjenvunnet de vanlige lademulighetene.

Metode 6: Løfte de interne tilkoblingspinnene

Hver Android-telefon er avhengig av en rekke tilkoblingsnåler for å overføre strøm fra strømuttaket til enhetens batteri. I tilfelle en eller flere av disse tilkoblingspinnene blir bøyd eller ødelagt, kan overføringen av elektrisitet bli påvirket. Noen ganger vil en ødelagt pinne stoppe telefonen fra hurtiglading, og andre ganger vil den stoppe ladingen helt.

Hvis du er som meg, kobler du av og til mikro-USB-porten opp ned. Over tid kan dette føre til forskyvning av de interne tappene. Det som vanligvis skjer er at du vil tvinge de interne pinnene og skyve dem lenger inn til til slutt overføringen av elektrisitet er stoppet.

Merk: Husk at denne metoden innebærer en god risiko, og hvis du ikke er forsiktig, kan du forårsake ytterligere skade på enheten. Jeg vil fraråde å prøve denne metoden hvis du har en levedyktig garanti. Det er verdt å vente på at en ny erstatning kommer inn i stedet for å annullere garantien helt.

Hvis du er klar til å gjennomføre det, er det du trenger å gjøre:

 1. Forsikre deg om at HTC-enheten din er helt slått av.
 2. Plukk ladekabelen og se på mikro-USB-porten. Ser kontaktene på porten ut til å bli skjøvet inn?
 3. Bruk en flat skrutrekker eller en nål for å løfte opp tilkoblingsstiftene litt. Forsikre deg om at du ikke bøyer dem for mye.

 4. Gå over til telefonen din og plasser en flat skrutrekker rett under mikro-USB-porten. Skyv forsiktig nedover for å løfte porten. På dette punktet er det viktig å gjøre det veldig forsiktig, slik at du ikke løsner ladeporten.

 5. Koble laderen igjen og se om den lades normalt.

Pakk opp

Jeg håper absolutt at en av metodene ovenfor var vellykket for å gjenopprette ladefunksjonaliteten på HTC One M8. Hvis du har gått gjennom alle metodene uten resultat, er ditt eneste håp å ta det til en sertifisert tekniker for reparasjon.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det