Fix: Gradle Project Sync mislyktes

Programmerere som bruker IDE Android Studio opplever feilmeldingen " Gradle Project Sync Failed " når de kompilerer koden eller kjører den på Android-enheten (enten ekte eller emulert). Gradle Sync er en Gradle-oppgave som har som hovedfunksjon å kontrollere alle avhengighetene i build.gradle- filene dine som er tilknyttet Android studio-prosjektet ditt, og deretter laste ned den spesifiserte versjonen (hvis den ikke allerede er lastet ned).

Det er mange varianter der denne feilmeldingen kan forekomme. Du står kanskje overfor noe så enkelt som en internettforbindelse til komplekse problemer der graderingskompilering ikke fungerer. I denne artikkelen vil vi gå gjennom alle årsakene til hvorfor dette problemet oppstår, og deretter gå videre til løsningene.

Hva forårsaker feilmeldingen "Gradle Project Sync Failed" i Android Studio?

Som nevnt før, er det flere grunner til hvorfor Gradle-prosjektet ditt ikke klarer å kompilere eller synkronisere. Her er noen av årsakene (hver av dem gjelder kanskje ikke for deg):

 • Dårlig internettforbindelse: Siden Gradle laster ned alle manglende versjoner som kreves for å kjøre prosjektet ditt, kan det mislykkes hvis du ikke har en gyldig internettforbindelse.
 • Problemer i Gradle-kompilator: Det kan være tilfeller der Gradle-kompilatoren din ikke fungerer som den skal. Her kan vi prøve å laste Gradle manuelt og se om dette gjør susen for deg.
 • Dårlig hurtigbuffer i Android Studio: Android Studio bruker hurtigbuffer på datamaskinen din for å fungere skikkelig. I noen tilfeller kan det bli ødelagt og forårsake problemer i flere moduler (inkludert Gradle).
 • Manglende filer: Det kan også være manglende filer som kreves for å kjøre Gradle. Installering av dem løser problemet umiddelbart.
 • Proxy-servere: Selv om proxy-servere blir stadig mer populære, så vi noen tilfeller der Gradle ikke ble synkronisert riktig. Deaktivering av proxy-serveren løser problemet.

Før vi begynner med løsningene, må du sørge for at du har en sikkerhetskopi av ditt nåværende prosjekt. Lagre filen og lag en kopi andre steder, bare i tilfelle det er tilfelle. Sørg også for at du er logget på som administrator på datamaskinen din.

Løsning 1: Kontrollere Internett-tilkobling

Gradle krever at du har en fungerende internettforbindelse på datamaskinen. Ettersom hovedoppgaven er å laste ned alle nødvendige versjoner fra internett som mangler på datamaskinen din, er det obligatorisk å ha en skikkelig internettforbindelse. Du sjekker også tilkoblingen ved å prøve å koble andre enheter til samme nettverk. Når du er helt sikker på at dette ikke er problemet, kan du gå til andre løsninger.

Løsning 2: Deaktivering av proxy-server

Proxy-servere blir vanlige hver dag der de brukes i organisasjoner og andre institutter for å øke den nåværende båndbredden og gi bedre internettilgang til alle brukerne. Imidlertid har proxy-servere sine begrensninger. En av dem inkluderer problemer der synkroniseringsmoduler ikke fungerer etter behov. Dette inkluderer også Gradle. Her er metoden for å sikre at du ikke bruker en proxy-server.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ inetcpl. cpl ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Nå vil Internet Properties åpnes. Klikk på fanen Tilkoblinger og deretter LAN-innstillinger .
 1. Nå hvis du bruker en proxyserver, vil feltet bli sjekket med detaljene inni. Fjern merket for eventuelle proxy-servere hvis aktivert. Start Android Studio på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 3: Installere manglende komponenter

Før vi nyter mer tekniske metoder, bør du sjekke om du mangler noen moduler som er nødvendige for å synkronisere Gradle. Gradle er ikke frittstående selv, og det krever også andre tjenester for å utføre riktig.

Nå når du prøver å synkronisere Gradle og feilmeldingen vises, sjekk om det er noen hyperkobling under problemet med overskriften Installer manglende plattform (er) og synkroniseringsprosjekt . Etter å ha klikket på lenken, starter Android Studio nedlastingsprosessen og installerer alt som mangler. Prøv å synkronisere prosjektet ditt nå, og se om dette løser problemet.

Løsning 4: Utnytte lokal graderingdistribusjon

Hver gang du bygger prosjektet ditt og Gradle blir aktivert, kobles det til en online distribusjon som er siste og laster ned alle nødvendige moduler eller versjoner derfra. Vi kom over flere tilfeller der den elektroniske distribusjonen ikke fungerte som forventet og mislyktes i Gradle-synkroniseringen. En annen løsning på dette problemet er å laste ned Gradle-distribusjonen manuelt og bruke det. Følg trinnene nedenfor:

 1. Last ned den siste versjonen av Gradle fra det offisielle Gradle Release-nettstedet.
 2. Etter nedlasting, pakk ut alle filene til en tilgjengelig mappe.
 3. Start nå Android Studio og gå til File> Settings> Build, Execution, Deployment> Gradle .
 4. Velg nå alternativet Local Gradle Distribution . Når du er i Gradle-hjemmet, peker du også på stien der du nettopp hentet filene.

Merk: Hvis du bruker offline arbeid i Global Gradle Settings, fjerner du merket for dette alternativet.

 1. Prøv nå å bygge prosjektet ditt og sjekk om Gradle synkroniseres riktig. Du må gjenta disse trinnene hver gang du oppretter et nytt prosjekt.

Løsning 5: Aktivere GPU-feilsøking

GPU-feilsøkingsprogrammet lar deg feilsøke og analysere OpenGL ES-applikasjoner. Den har flere funksjoner der den lar deg inspisere GPU-tilstanden og også forstå hva som forårsaket et gjengivelsesresultat. I noen tilfeller av Gradle-bygg er det noe feil i systemet der dette ikke er aktivert. I denne løsningen vil vi tvinge modulene til å oppdatere og installere denne komponenten.

 1. Klikk på Verktøy og velg deretter Android> SDK Manager .
 2. Klikk nå på fanen for SDK-verktøy, og fjern deretter merket for alternativet for Android SDK Build-Tools . Etter å ha ventet i rundt 5 sekunder, aktiver alternativet på nytt.
 3. Vent nå til listen er oppdatert og elementene fylles ut.
 1. Når nye elementer er fylt ut, se på listen og sjekk alternativet for GPU feilsøkingsverktøy . Trykk på OK når du er ferdig.

Nå vil disse verktøyene lastes ned til Android Studio-applikasjonen din, og du vil kunne synkronisere Gradle ordentlig uten problemer.

Løsning 6: Oppfriskning av hurtigbufferen

Hver applikasjon inkludert Microsoft Windows har hurtigbuffer overalt for å hjelpe applikasjonen til å kjøre problemfritt uten problemer. De fungerer som midlertidig lagring der applikasjonen lagrer preferanser eller midlertidige data som skal hentes senere. Vi bestemte oss for at denne hurtigbufferen, hvis den er ødelagt, vil stoppe prosessen for gradering. I denne løsningen vil vi oppdatere hele hurtigbufferen, og etter å ha slettet de eksisterende Gradle-filene, starter du Android Studio på nytt og ser om dette løser problemet.

 1. Naviger til fil  og klikk på Ugyldig hurtigbuffer / start på nytt .
 2. Nå etter at prosessen er ferdig, lukker du Android Studio helt ned.
 3. Naviger til .gradle-mappen i Android Studio-installasjonskatalogen. Nå kan du enten klippe / lime den inn på et annet sted eller bare gi den nytt navn.

  Nå når Android studio prøver å få tilgang til Gradle-filene, vil det se at det ikke er noen til stede, og det vil prøve å laste ned hele saken igjen.

 4. Start Android Studio på nytt, og prøv Gradle sync igjen. Sjekk nå om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det