Fix: Navneoppløsning for navnet Wpad tidsavbrutt

Flere brukere har nådd oss ​​med spørsmål etter å ha oppdaget feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad time out ' i Event Viewer . De fleste berørte brukere vil undersøke Event Viewer etter å ha behandlet konstant tap av Wi-Fi-internettforbindelse med en gul trekant øverst på Wi-Fi-ikonet.

Hva forårsaker feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad time out '?

Vi så på dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategiene som de mest berørte brukerne har brukt for å få problemet løst. Basert på undersøkelsene våre er det flere vanlige scenarier som vil utløse denne spesielle feilmeldingen:

 • TCP / IP Offload er aktivert for et nettverkskort - RSS, Autotuning og Taskoffload er alle teknologier som er bekreftet for å utløse denne spesielle feilen. Hvis du deaktiverer dem, kan du løse problemet.
 • ISP støtter ikke TCP / IP v6 - Dette problemet kan oppstå hvis TCP / IP v6 er aktivert på datamaskinen eller avbryter, men ISP ikke støtter TCP / IP v6 ennå. I dette tilfellet er løsningen å bare deaktivere TCP / IP v6.
 • Korrupt o dårlig installert nettverksadapter - En annen mulig årsak til denne feilen er en ødelagt eller ufullstendig installasjon av nettverksadapterstasjonen. I dette tilfellet vil avinstallering av driveren tvinge operativsystemet til å installere det på nytt.
 • Skadet TCP / IP-tilkobling - Hvis et bestemt scenario er aktuelt, kan denne feilen oppstå fordi TCP / IP-instruksjonene er feil eller ødelagt. I dette tilfellet løser feilmeldingen å tilbakestille TCP / IP-tilkoblingen.
 • Glitched DNS cache - En annen grunn til at dette problemet kan oppstå, er en glitched DNS-cache som utløser falske positive. Flere berørte brukere har rapportert at denne spesielle feilen ikke lenger oppstod etter at de spylte DNS-cachen fra et forhøyet kommandovindu.
 • Standard DNS-server er ustabil - Det er mange rapporter med brukere som klarte å bekrefte at problemet ble forårsaket av en ustabil DNS-server. Hvis dette spesifikke scenariet gjelder, er løsningen å erstatte standard DNS-server med Googles DNS.

Hvis du sliter med å løse denne feilmeldingen, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingstrinn som vil hjelpe deg med å omgå denne spesielle feilen. Nedenfor støter du på en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

Hvis du vil være så effektiv som mulig, følger du metodene i den rekkefølgen de presenteres slik de er ordnet etter effektivitet og alvorlighetsgrad. Du bør til slutt møte en løsning som vil løse problemet i ditt spesielle scenario.

Metode 1: Bruke feilsøkingsverktøyet for nettverkskort

Før vi dykker inn i andre mer tekniske reparasjonsstrategier, la oss se om Windows-versjonen din er utstyrt for å håndtere dette problemet automatisk. Flere brukere har klart å løse feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad time out ' ved å bruke den innebygde feilsøkingsverktøyet for nettverksadapter .

Dette innebygde verktøyet vil skanne etter vanlige problemer med nettverkskort og automatisk bruke de riktige reparasjonsstrategiene for problemene det klarer å identifisere. Her er en rask guide til bruk av feilsøkingsverktøyet for nettverkskort:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ ms-innstillinger: feilsøk ” og trykk Enter for å åpne kategorien Feilsøking i Innstillinger- appen.
 2. I kategorien Feilsøking , bla ned til Finn og fikse andre problemer, klikk på Nettverksadapter og velg Kjør feilsøkingsprogrammet.
 3. Etter at den første skanningen er fullført, velger du nettverkskortet som virker opp fra listen og klikker på Neste.
 4. Vent til skanningen er fullført. I løpet av denne prosessen vil feilsøkingsprogrammet bruke forskjellige reparasjonsstrategier og deretter starte nettverkskortet på nytt for å se om problemet er løst.
 5. Når prosessen er fullført, får du en oversikt over problemene som er identifisert og løst. Lukk feilsøkingsprogrammet og se om problemet er løst.

Hvis feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad ble tidsavbrutt ' fremdeles, eller reparasjonen bare varer kortvarig, kan du gå til neste metode nedenfor for å få en annen tilnærming.

Metode 2: Installere nettverkskortet på nytt (kun Windows 10)

En annen tilnærming som kan løse problemet med minimalt bry er å bare avinstallere nettverkskortet via Enhetsbehandling. Dette vil tvinge operativsystemet ditt til automatisk å gjenkjenne nettverkskortet og installere det fra bunnen av.

Merk: Denne prosedyren skal bare forsøkes på Windows 10 siden den er i stand til å oppdage og installere enhver manglende driver automatisk.

Her er en hurtigveiledning for å installere nettverkskortet på nytt for å løse feilen ' Navnoppløsning for navnet wpad tidsavbrutt ':

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .
 2. Indenfor Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen til nettverkskort og høyreklikker på nettverkskortet som forårsaker problemet. Klikk deretter på Avinstaller enhet.
 3. Når enheten er avinstallert, avslutter du Enhetsbehandling og starter datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart vil Windows 10 automatisk oppdage at en viktig driver mangler og installere nødvendig fastvare for nettverkskortet.
 4. Når neste oppstart er fullført, kan du teste internettforbindelsen din og se om du fortsatt har det samme problemet.

Hvis feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad tidsavbrutt ' vedvarer, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Tilbakestille TCP / IP-tilkoblingen

Denne spesielle feilen kan også oppstå hvis TCP / IP-instruksjonene blir skadet eller ødelagt. Settet med innebygde TCP / IP-instruksjoner er en av de viktigste delene av internettforbindelsen. Hvis du befinner deg i et scenario der du ikke kan koble deg til internett i det hele tatt, kan TCP / IP forårsake det.

Heldigvis kan du tilbakestille TCP / IP-instruksjonene ganske enkelt ved hjelp av NetShell-verktøyet. Her er en rask guide til hvordan du tilbakestiller TCP / IP-tilkoblingen:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter “ cmd ” og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet ledetekst. Når UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Inne i den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å tilbakestille TCP / IP manuelt:
  netsh int ip reset
 3. Når TCP / IP er tilbakestilt, lukker du den forhøyede ledeteksten og starter datamaskinen på nytt.

Ved neste oppstart, se om feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad tidsavbrutt ' fortsatt forekommer. Hvis det er, gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Spyling av DNS-hurtigbufferen

En annen potensiell reparasjonsstrategi som veldig godt kan løse problemet for deg, er å skylle datamaskinens DNS-cache. Flere berørte brukere har rapportert at denne prosedyren løste eventuelle tilkoblingsforstyrrelser forårsaket av feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad time out '.

Her er en rask guide for å skylle datamaskinens DNS-cache;

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter “cmd” og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet ledetekst. Når UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å tillate administratorrettigheter.
 2. Inne i den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommandoer og trykker Enter etter hver kommando:
  ipconfig / flushdns ipconfig / registerdns ipconfig / slipp ipconfig / fornye
 3. Når DNS-hurtigbufferen er spylt, start datamaskinen på nytt og se om feilen fremdeles oppstår når neste oppstart er fullført.

Hvis du fremdeles støter på feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad tidsavbrutt ', flytt ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Endring av standard DNS-server

Du kan støte på feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad tidsavbrutt ' på grunn av noen uoverensstemmelser med standard DNS-serveren. Vi klarte å identifisere noen rapporter der problemet ble løst ved å endre standard DNS med den som ble levert av Google.

Her er en rask guide for å endre standard DNS-adresse til Googles DNS:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter “control” eller “control.exe” og trykk Enter for å åpne Kontrollpanel.
 2. I det klassiske kontrollpanelvinduet klikker du på Nettverk og Internett , og deretter klikker du på Nettverks- og delingssenter .
 3. Klikk på Endre adapterinnstillinger fra skjermbildet Network and Sharing Center .
 4. Høyreklikk på nettverket du er koblet til, og velg Egenskaper .
 5. Inne i Egenskaper- skjermen, gå til kategorien Nettverk og dobbeltklikk på Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) .
 6. I Egenskaper- skjermbildet for Internet Protocol versjon 4 , aktiver alternativet Bruk følgende DNS-serveradresser . Sett deretter 8.8.8.8 for Foretrukket DNS-server og 8.8.4.4 for Alternativ DNS- server.
 7. Trykk OK for å lagre endringene, og start deretter datamaskinen på nytt for å la endringene tre i kraft.

Når neste oppstart er fullført, kan du se om problemet er løst. Hvis den samme ' Navneoppløsningen for navnet wpad tidsavbrutt ' -feilen fremdeles oppstår, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 6: Deaktivering av TCP / IP v6

En annen mulighet til at denne spesielle feilen kan oppstå, er et scenario der TCP / IP v6 er aktivert på datamaskinen, men ISP (Internet Service Provider) støtter ikke TCP / IP v6. I dette tilfellet er løsningen å bare deaktivere TCP / IP v6 .

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ ncpa.cpl ” og trykk Enter for å åpne vinduet Nettverkstilkoblinger .

 2. I vinduet Nettverkstilkoblinger høyreklikker du på nettverket du er koblet til, og velger Egenskaper.

 3. Inne i Egenskaper- skjermbildet i nettverket ditt, gå til kategorien Nettverk og bla nedover listen over brukte gjenstander. Fjern deretter avkrysningsruten tilknyttet Internet Protocol versjon 6 (TCP / IPv6) og trykk OK for å lagre endringene.
 4. Når IPv6 er deaktivert, må du starte datamaskinen på nytt og se om feilen er løst ved neste oppstart av datamaskinen.

Hvis du fremdeles støter på den samme ' Navneoppløsningen for navnet wpad tidsavbrutt ' feil i Event Viewer , flytt ned til neste metode nedenfor.

Metode 7: Deaktivering av RSS, autotuning og Taskoffload

Det er tre unødvendige teknologier som kan ende opp med å utløse feilen ' Navneoppløsning for navnet wpad time out '. Flere berørte brukere har rapportert at forbindelsen deres ble stabil en gang for alle etter at de deaktiverte RSS, Autotuning og Taskoffload.

Denne prosedyren kan være litt kjedelig, men vi skal vise deg en rask måte å gjøre dette på fra en forhøyet ledetekst og registerredigering:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter “cmd” og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne et forhøyet ledetekstvindu. Når du blir bedt om det av brukerkontokontrollen, klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Inne i den forhøyede ledeteksten skriver du inn følgende kommandoer i rekkefølge og trykker Enter etter hver for å deaktivere RSS, Autotuning og TaskOffload :
  netsh grensesnitt tcp sett global rss = deaktivert netsh grensesnitt tcp sett globalt autotuninglevel = deaktivert netsh int ip sett global taskoffload = deaktivert
 3. Når de tre teknologiene er deaktivert, lukker du den forhøyede ledeteksten. Åpne deretter en Run-boks ( Windows-tast + R ) m skriv ' regedit ' og trykk Enter for å åpne Registerredigering . Når du blir bedt om det av UAC (User Account Control), klikker du Ja for å gi administratorrettigheter
 4. Inne i Registerredigering , bruk navigasjonslinjen øverst for å komme til følgende sted:
  Datamaskin \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip \ Parameters

  Merk: Du kan navigere dit manuelt, eller du kan bare lime inn adressen i navigasjonslinjen.

 5. Du må også deaktivere Scalable Networking Pack (SNP). For å gjøre dette, åpne hver av følgende registernøkler og sett verdidataene for hver til 0:
  EnableTCPChimney EnableTCPA EnableRSS

  Merk: Hvis en av disse eller flere av disse nøklene ikke eksisterer, må du opprette dem manuelt ved å gå til Rediger> Ny> Dword (32 - bit) verdi og gi navn til hver nøkkel tilsvarende.

 6. Når endringene er gjort, lukker du Registerredigering og starter datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart, sjekk om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det