Hvordan fikse Windows Update-feil 0xc1900223?

Noen Windows 10-brukere støter på feilen 0xc1900223 hver gang de prøver å installere en Windows Update konvensjonelt. I de fleste dokumenterte tilfeller oppstår problemet når brukeren prøver å installere 1903-oppdateringen, og vanligvis vises feilen når oppdateringen når 97%.

Hvis du bare støter på problemet med 1903-oppdateringen, bør du prøve å installere oppdateringen på nytt via $ GetCurrent- mappen. Hvis det ikke fungerer, er en annen brukbar metode som kan tillate deg å omgå problemet, å bruke Oppgrader denne PC nå- funksjonen i Media Creation Tool . En annen måte å omgå den innebygde WU-komponenten er å installere oppdateringen manuelt via Microsoft Update Catalog .

Imidlertid kan dette problemet også være forårsaket av en nettverksadblocker som Pi-Hole. Hvis du bruker en, kan du enten deaktivere den midlertidig (mens du installerer oppdateringen) eller avinstallere verktøyet helt.

I noen tilfeller kan problemet også oppstå på grunn av en slags feil eller systemfilkorrupsjon som ender med å påvirke Windows Update-komponenten. I dette tilfellet kan du prøve å oppdatere hver Windows Update-komponent eller kjøre et par verktøy som er i stand til å fikse korrupsjon av systemfiler (SFC, DISM eller Clean Install).

Metode 1: Tvinge oppdateringen via $ getcurrent-mappen

Når du prøver å installere en ventende Windows-oppdatering, oppretter Windows 10 automatisk en $ GetCurrent- og $ SysReset-mappe i C: \ -stasjonen. Denne mappen inneholder loggfiler om den siste Windows Update-prosessen, men kan også inneholde installasjonsfiler fra den oppdateringen.

Hvis du har å gjøre med en mislykket Windows-oppdatering (som er tilfellet hvis du støter på feilen 0xc1900223), kan du kanskje tvinge installasjonen av oppdateringen ved å gå til mediemappen i $ getcurrent- mappen og gjøre installasjonen på nytt. den veien.

Husk imidlertid at $ getcurrent-mappen er skjult som standard. Så du trenger enten tilgang direkte via adresselinjen eller ved å aktivere skjulte mapper fra File Explorer.

Her er en rask trinnvis guide for å tvinge oppdateringen via c- mappen:

 1. Åpne File Explorer, lim inn følgende kommando i navigasjonslinjen øverst og trykk Enter:
   C: / $ getcurrent

  Merk: Husk at du kanskje må endre C til bokstaven som tilsvarer din nåværende OS-stasjon.

  Merknad 2: I tillegg kan du få tilgang til denne plasseringen manuelt ved å aktivere skjulte elementer først (I Filutforsker, gå til Vis og merk av i boksen tilknyttet Skjulte elementer .

 2. Etter at du har gjort dette, får du tilgang til mediemappen fra listen over undermapper og dobbeltklikker på Start- kjørbar.
 3. Når du er inne i oppdateringsinstallasjonsskjermen, følger du instruksjonene på skjermen for å installere oppdateringen via den dedikerte kjørbare filen.
 4. Etter at oppdateringen er installert, start datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste systemstart.

Hvis $ getcurrent- mappen ikke er synlig, er det veldig sannsynlig at WU-komponenten ikke kunne oppdatere filene som er nødvendige for installasjonen. Hvis dette er aktuelt, flytt ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 2: Oppdatering via Media Creation Tool

Hvis den automatiserte WU-funksjonen ikke kan oppdateres til versjon 1903 alene, kan du tvinge installasjonen ved å bruke Media Creation-verktøyet. I tillegg til at du kan rengjøre installasjonen av Windows 10, inkluderer dette verktøyet også en oppgradering av denne PC-funksjonen som kan brukes til å fikse 0xc1900223.

Flere berørte brukere har bekreftet at denne operasjonen tillot dem å oppdatere Windows 10-bygningen.

Her er en rask guide til oppdatering til Windows 10 versjon 1903 via Media Creation Tool:

 1. besøk denne lenken ( her ) og klikk på Oppdater nå-knappen for å laste ned Windows 10-oppgraderingsassistenten.
 2. Etter at den kjørbare filen er lastet ned, dobbeltklikker du på den og klikker JaUAC (User Account Control) for å gi administrative rettigheter.
 3. Følg deretter instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.
 4. Når operasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart av datamaskinen.
 5. Når datamaskinen starter opp igjen, kan du se om problemet nå er løst.

I tilfelle installasjonsforsøket for Windows-oppdatering mislykkes med samme 0xc1900223, flytt ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 3: Deaktivering av Pi-Hole (eller en annen nettverksomfattende adblocker)

Som det viser seg, kan 0xc1900223 feilkoden når du installerer en Windows 10-oppdatering, også utløses av Pi-Hole eller en lignende adblocker for hele nettverket. Ifølge andre berørte brukere kan dette problemet skyldes en DNS-blokkeringsliste som kan ende opp med å stoppe oppdateringen.

Brukere som befant seg i en lignende situasjon har bekreftet at de klarte å installere oppdateringen uten den samme feilen ved å deaktivere eller avinstallere Pi-Hole mens oppdateringen pågår.

Deaktivering av Pi-Hole midlertidig

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Deretter skriver du 'cmd' og trykker på Ctrl + Shift + Enter for å åpne en forhøyet CMD-ledetekst med administratortilgang. Når du blir bedt om av UAC (User Account Control), klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.
 2. Når du er inne i den forhøyede CMD-ledeteksten, skriver du inn følgende kommando for å påkalle Pi-Hole-verktøyet:
   pihole
 3. Når Pi-Hole er påkalt, skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å deaktivere den:
  deaktivere pihole
 4. Nå som Pi-Hole adblocker-verktøyet er deaktivert, kan du prøve å installere oppdateringen som mislyktes igjen og se om du kan installere den uten å få 0xc1900223.
 5. Hvis oppdateringen er installert, kjører du følgende kommando i samme forhøyede terminal for å aktivere Pi-Hole igjen:
  deaktivere pihole

Avinstallerer Pi-Hole

 1. Åpne opp en Kjør dialogboksen ved å trykke Windows-tast + R . Deretter skriver du 'cmd' i tekstboksen og trykker Ctrl + Skift + Enter for å åpne en forhøyet CMD-ledetekst. Klikk på Ja for å gi administratorrettigheter ved UAC (User Account Control) .
 2. Inne i den forhøyede CMD-ledeteksten skriver du inn følgende kommandoer og trykker Enter for å starte avinstallasjonen av Pi-Hole:
  avinstallere pihole
 3. Når kommandoen er behandlet, start datamaskinen på nytt.
 4. Ved neste oppdatering, prøv å installere oppdateringen som tidligere mislyktes med 0xc1900223- feilen og se om operasjonen er fullført.

Hvis denne metoden ikke gjaldt, eller den ikke løste problemet, går du ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 4: Spyling av DNS-hurtigbufferen

Som det viser seg, kan dette spesielle problemet også oppstå på grunn av en inkonsekvens i nettverket som kan løses ved å skylle datamaskinens DNS-cache. Den enkleste måten å gjøre dette på er via en forhøyet CMD-ledetekst.

Etter å ha gjort dette og startet datamaskinen på nytt, har noen berørte brukere bekreftet at de endelig var i stand til å fullføre Windows Update-installasjonen uten å støte på 0xc1900223- feilen.

Her er en rask guide med trinnene du må ta for å spyle DNS-cachen fra et forhøyet ledetekstvindu:

 1. Åpne en Kjør- dialogboks ved å trykke Windows-tasten + R på tastaturet. Skriv deretter inn cmd i tekstboksen og trykk Ctrl + Skift + Enter for å åpne et forhøyet CMD-vindu.

  Merk: Når UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.

 2. Når du er inne i den forhøyede CMD-ledeteksten, skriver du inn følgende kommandoer i rekkefølge og trykker Enter etter hver kommando:
  ipconfig / flushdns ipconfig / registerdns ipconfig / slipp ipconfig / fornye
 3. Etter at hver kommando er behandlet, start datamaskinen på nytt og prøv å installere oppdateringen som tidligere mislyktes ved neste oppstart av datamaskinen.

Hvis denne metoden ikke tillot deg å fikse 0xc1900223- feilen, kan du gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 5: Installere oppdateringen via Microsoft Update Catalog

Hvis ingen av metodene ovenfor har tillatt deg å løse problemet så langt, kan du kanskje fullføre installasjonen av 1903 ved å gjøre det manuelt via Microsoft Update Catalog. Denne prosedyren vil installere oppdateringen direkte (uten å involvere den lokale WU-komponenten). Dette betyr at enhver ødelagt avhengighet som kan forårsake dette problemet vil omgå.

Her er en rask guide til installering av 1903-oppdateringen manuelt via Microsoft Update-katalogen:

 1. Første ting først må du kjenne OS-arkitekturen din (hvis den er 32-biters eller 64-biters). Hvis du ikke vet det, åpner du File Explorer , høyreklikker på denne PC-en og velger Egenskaper fra den nylig viste kontekstmenyen.
 2. Når du er inne på skjermbildet Systemegenskaper , kan du ta en titt på kategorien Systemtype . Hvis det står 64-bit, må du laste ned 64-biters oppdateringen, og hvis det står 32-bit, trenger du 32-biters versjonen.
 3. Når du er sikker på operativsystemarkitekturen din, kan du gå til denne lenken ( her ) og bruke søkefunksjonen øverst til høyre på skjermen for å søke etter ' 4522355 ' og trykke Enter.
 4. Etter at resultatsiden er generert, se etter den riktige versjonen som tilsvarer din Windows 10-versjon (x64-basert eller x86-basert) og klikk på Last ned- knappen tilknyttet riktig Windows Update.
 5. På bekreftelsessiden klikker du på lenken igjen for å starte nedlastingen.
 6. Vent tålmodig til nedlastingen er fullført, åpne deretter MSU-installasjonspakken og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.
 7. Etter at installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt for å la de gjenværende filene installeres.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, eller du ikke finner oppdateringen som mislykkes vanlig ved hjelp av Microsoft Update Catalog, kan du gå til neste potensielle løsning nedenfor.

Metode 6: Oppdater hver Windows Update-komponent

Hvis ingen av metodene så langt har tillatt deg å løse dette problemet, er det veldig sannsynlig at du støter på dette problemet på grunn av en Windows Update-feil som ender med å hemme WUs mulighet til å installere nye oppdateringer. Dette er tydelig hvis flere oppdateringer mislykkes med den samme feilkoden ( 0xc1900223 feil).

Flere Windows-brukere som opplevde det samme problemet, har bekreftet at problemet ble løst og 1903-bygningen ble installert med suksess etter at de fulgte en rekke trinn som var i stand til å tilbakestille alle komponenter tilknyttet WU (Windows Update).

Her er en rask trinnvis guide for tilbakestilling av alle involverte Windows Update-komponenter manuelt fra en forhøyet CMD-ledetekst:

 1. Åpne opp en dialogboksen Kjør ved å trykke Windows-tast + R . Deretter skriver du inn cmd i tekstboksen og trykker på Ctrl + Shift + Enter for å åpne et forhøyet ledetekstvindu .

  Merk: Når UAC (User Account Control) blir bedt om det , klikker du Ja for å gi administrative rettigheter.

 2. Når du har klart å åpne den forhøyede CMD-ledeteksten, skriver du inn følgende kommandoer i rekkefølge og trykker Enter etter hver for å stoppe alle viktige WU-tjenester:
  nettstopp wuauserv nettstopp cryptSvc nettstoppbiter nettstopp msiserver

  Merk: Disse kommandoene stopper automatisk tjenestene tilknyttet Windows Update, MSI Installer, Cryptographic og BITS-tjenester.

 3. Når du klarer å deaktivere alle viktige tjenester, limer du inn følgende kommandoer (i hvilken rekkefølge som helst) og trykker Enter etter hver for å gi nytt navn til de to mappene som Windows-brukere skal lagre oppdateringsfiler (SoftwareDistribution og Catroot2):
  ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old

  Merk: Hvis du ikke visste det, er SoftwareDistribution og Catroot2 to mapper som er ansvarlige for lagring av oppdateringsfiler som aktivt brukes av Windows Updating-komponenten. Siden de to ikke kan slettes konvensjonelt, er den eneste måten å begrense skaden på en ødelagt fil på å tvinge operativsystemet til å lage nye sunne kopier som tar deres plass.

 4. Når du har klart å slette de to mappene, skriver du inn disse endelige kommandoene og trykker Enter etter hver kommando for å starte de samme tjenestene (de samme som vi deaktiverte i trinn 2):
  nettstart wuauserv nettstart kryptSvc nettstart bit nettstart msiserver
 5. Når hver tjeneste er startet på nytt, kan du prøve å installere den samme oppdateringen som tidligere ble arkivert igjen, og se om den installeres vellykket nå (uten 0xc1900223- feilen).

Hvis den samme feilkoden fremdeles hindrer deg i å installere oppdateringen, følger du den endelige metoden nedenfor.

Metode 7: Kjøre DISM- og SFC-skanninger

Hvis ingen potensielle løsninger fungerte for deg, er det veldig sannsynlig at du har å gjøre med en eller annen form for systemfilkorrupsjon som har gjort WU-komponenten ubrukelig. Det er flere måter å fikse det på, men de fleste berørte brukere har klart å få problemet løst ved å bruke et par innebygde verktøy (SFC og DISM).

Begge disse verktøyene er i stand til å fikse korrupsjon av systemfiler, men de fungerer annerledes - SFC bruker en lokal hurtigbuffer for å erstatte korrupsjon med sunne ekvivalenter mens DISM er avhengig av en underkomponent av WU for å laste ned sunne filer som vil erstatte ødelagte filer.

Vårt råd er å kjøre begge verktøyene raskt etter hverandre og gjøre en omstart av systemet mellom dem.

Start med å utføre en SFC-skanning , start deretter på nytt og utfør en DISM-skanning når neste oppstart er fullført.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du vurdere å utføre en reparasjon på stedet (eller en ren installasjon hvis dataene dine allerede er sikkerhetskopiert)

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det