Hva er & lsquo; wmpnetworksvc & rsquo; og skal det være deaktivert?

Windows Media Player er standard mediespiller og mediebibliotekapplikasjon som ble utviklet av Microsoft. Applikasjonen kan brukes til å spille av lyd, videoer og vise bilder. Den siste versjonen av Windows inkluderer Windows Media Player 12, og denne versjonen har ikke blitt gjort tilgjengelig for de tidligere operativsystemene.

Hva er "WMPNetworkSVC"?

Den WMPNetworkSVC er navnet på en tjeneste tilknyttet Windows Media player . “ WMP ” står for Windows Media Player og “ SVC ” for service . Denne tjenesten lar brukeren dele Windows Media Player- biblioteket med et nettverk . Det er en veldig nyttig tjeneste og brukes av mange mennesker for å dele sitt personlige bibliotek over et nettverk.

Bør det være deaktivert?

I tillegg til mange fordeler, har tjenesten også noen negative konsekvenser for systemets ytelse . Den sender nettverkspakker over et nettverk som beskriver en bestemt lyd- eller videofil. Selv om dette er nyttig for mange mennesker, kan det hende at noen blir frustrert over ressursbruken som kreves av tjenesten. I noen tilfeller kan tjenesten ta opp mye nettverk og prosessorkraft for å kringkaste store biblioteker over et nettverk.

Hvis du er på en Media Server og krever en konstant overføring av WMP biblioteker mellom datamaskiner deretter tjenesten må være aktivert . Imidlertid, hvis du ikke trenger eller bruker denne funksjonen, kan denne tjenesten enkelt deaktiveres uten noen bivirkninger på datamaskinen. Faktisk vil det øke antall tilgjengelige ressurser og øke hastigheten på datamaskinen.

Hvordan deaktivere det?

Som beskrevet ovenfor kan WMPNetworkSVC enkelt deaktiveres uten noen negativ innvirkning på datamaskinen. I dette trinnet vil vi liste opp den enkleste metoden for å deaktivere tjenesten.

  1. Trykk på " Windows " + " R " og skriv inn " Tjenester . msc “.
  2. Rull ned og dobbeltklikk på alternativet " Windows Media Player Network Sharing Service ".
  3. Klikk på “ Stop ” og klikk på “ Startup Type ” dropdown.
  4. Velg " Manual " fra listen og klikk på " Apply ".
  5. Klikk på “ OK ” for å lagre endringene.
  6. Nå er tjenesten deaktivert på datamaskinen din med mindre du starter den manuelt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det