Fix: Windows-knappen eller nøkkelen fungerer ikke

Siden oppfinnelsen av startmenyen har tastaturer hatt Windows-tasten (også kjent som Winkey). Dette er en fysisk nøkkel med Microsoft Windows-logoen innebygd på tastaturer, vanligvis på venstre side av tastaturet, som er koblet til Start-menyen, så når du trykker på denne tasten, åpnes Start-menyen og hvis den ikke åpnes, åpnes enten Start-menyen eller Windows-knappen fungerer ikke. Noen tastaturer har også to; til høyre og til venstre på tastaturet. Windows-tasten henter raskt opp startmenyen; som er den vanligste prosedyren på en Windows-datamaskin. Dette sparer tid ved å dra musen til startmenyknappen på skjermen.

For noen brukere har denne knappen imidlertid ikke forårsaket annet enn frustrasjon. Hver gang de trykker på Windows-tasten på den bærbare datamaskinen, ser det ikke ut til å gjøre sitt dedikerte arbeid med å få opp startmenyen. Dette betyr at snarveier til Windows heller ikke vil fungere. Snarveier som Winkey + L for å logge av, Winkey + D for å hente opp skrivebordet, Winkey + R for å åpne run, Windows Key + I for å åpne innstillinger, eller Windows Key + Tab for å feie gjennom oppgaver vil ikke fungere. Startmenyen fungerer imidlertid fortsatt bra når du bruker musen. Andre kan imidlertid ikke få dette til å fungere heller. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å forklare dette problemet og gi deg rettelser på det.

Årsaker til at Windows-nøkkelen ikke fungerer

Dette problemet er relatert til enten PC-innstillingene dine, inkludert programvaren du har installert, eller det kan være knyttet til tastaturet selv. Det beste alternativet er å prøve et annet tastatur hvis du har et. Hvis problemet forsvinner som antyder at du har en mistenkt nøkkel på det originale tastaturet. Hvis problemet ikke forsvinner, kan du anta at det er et Windows-problem. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å få opp oppgavebehandling. Hvis oppgavebehandling ikke kommer opp, kan det hende du har et skadelig programvareproblem.

En vanlig årsak til dette problemet er sett på spilltastaturer. Disse tastaturene har to moduser; en standardmodus og en spillmodus. Det er en bryter for å bytte mellom disse modusene. Du kan snu en bryter, trykke på en knapp, bruke programvare eller bruke en kombinasjon for å veksle mellom modusene. Spillmodus stopper Windows-tasten fra å fungere for å forhindre at spillet avsluttes når Windows-tasten ved et uhell trykkes.

Det er også en mulighet for at Windows-nøkkelen din er deaktivert i selve Windows OS-registerredigeringsprogrammet, og derfor er ikke Windows i stand til å godta en forespørsel fra denne nøkkelen. En deaktivert startmeny vil også vise dette problemet. Dette kan ha blitt gjort av noe programvare, spill eller skadelig programvare.

Dårlige drivere, inkompatible drivere eller utdaterte drivere kan også føre til at tastaturet fryser Windows-nøkkelen. Disse symptomene kan også manifesteres hvis File Explorer / Windows Explorer, som driver brukergrensesnittet ditt, ikke startet riktig. Det kan også være en konflikt mellom enheter sett når spillkontrolleren er koblet til.

I verste tilfeller kan tastaturet bli mekanisk eller elektrisk skadet, og derfor må det byttes ut. Her er løsninger som kan få deg tilbake på sporet.

Merk : Siden Windows-snarveier ikke vil fungere på grunn av denne feilen, skal vi bruke lengre metoder i stedet for Windows-snarveier som krever Windows-nøkkelen .

Metode 1: Deaktiver spillmodus på tastaturet

Noen tastaturer, vanligvis markedsført som "spill", har muligheten til å slå av Windows-taster via en maskinvarebryter eller Fn-tastekombinasjon for å forhindre at du trykker på denne tasten som vanligvis går ut av spillet. Spillmodus-tasten er vanligvis merket med en joystick-tegning. Slik deaktiverer du spillmodus på noen av de populære spilltastaturene.

 1. På Logitech-tastaturer er det en bryter over funksjonstastene F1, F2 og F3 som du kan vende til høyre for spillmodus og til venstre for vanlig bruk. Snu den til venstre. Andre versjoner har en spillmodusknapp over F4, trykk på knappen for å veksle mellom spill og standardmodus.
 2. I noen tastaturer, ved siden av høyre Ctrl-knapp, er det i stedet for en annen Windows-knapp en "Win Lock" -knapp (ikke menyknappen). Trykk på den for å aktivere Windows-tasten.
 3. Corsair-tastaturer har sin egen programvare for å justere belysning, funksjonalitet osv. Kjør Corsair-programvaren (som har et alternativ for å aktivere / deaktivere Windows-nøkkelen) og aktivere Windows-nøkkelen.
 4. Azio-tastaturet har også en slik bryter i MGK1-serien. MGK1 & MGK1-K: Trykk FN og F9 samtidig. For MGK1-RGB: Trykk FN og Windows Start-tasten samtidig.
 5. For MSI-tastaturene kan du slå på Windows-tasten fra Dragon Gaming Center> System Tuner.
 6. For ibuypower-tastaturet, trykk på fn + ibuypower (aka Windows-tast) for å slå Windows-tasten på og av
 7. For Alienware-spilltastatur, trykk Fn + F6 for å slå spillmodus på og av
 8. For MS Sidewinder-tastatur, gå inn i MS Keyboard & Mouse Center, og du kan klikke Windows-tasten i dashbordet og sette den til aktivert / deaktivert

Metode 2: Aktiver Windows Key ved hjelp av registerredigering

Registret kan tillate eller begrense mye, inkludert tastaturtaster og menyelementer. Slik aktiverer du Windows-nøkkelen:

 1. Klikk Start, skriv 'Kjør' og klikk Kjør, eller i Windows 8/10 høyreklikk på startknappen og klikk kjør
 2. Skriv 'regedt32', og klikk deretter OK. Klikk Ja hvis du får en EULA-melding som ber om bekreftelse.
 3. På Windows-menyen klikker du HKEY_LOCAL_ MACHINE på lokal maskin.
 4. Dobbeltklikk mappen System \ CurrentControlSet \ Control, og klikk deretter mappen Keyboard Layout.
 5. Høyreklikk registeroppføringen Scancode Map, og klikk deretter Slett.
 6. Klikk Ja på bekreftelses- / advarselsmeldingen.
 7. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt.

Hvis du trenger å deaktivere Windows-nøkkelen igjen, går du til Microsoft-siden her og følger instruksjonene for å deaktivere Windows-nøkkelen. Du kan også bruke verktøyet for enkel løsning herfra for å aktivere og deaktivere Windows-nøkkelen.

Metode 3: Registrer alle apper på nytt

Dette vil fjerne enhver programvarekonflikt med tastaturet

 1. Klikk på Windows-knappen.
 2. Skriv 'PowerShell' og høyreklikk deretter på 'Windows PowerShell' og kjør som administrator.
 3. Hvis startknappen ikke fungerer når du klikker på den, går du til dette stedet: C: \ Users \ YourUserName \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programs \ Windows PowerShell \ og høyreklikk på “Windows PowerShell” og kjør som administrator
 4. Skriv eller kopier og lim inn skriptet nedenfor i PowerShell-vinduet, og trykk på enter

  Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”}

 5. Start PCen på nytt

Metode 4: Aktiver startmenyen

I tilfeller der starttasten ikke åpner startmenyen, er det en mulighet for at startmenyen ble deaktivert. Følg trinnene nedenfor for å aktivere det.

 1. Høyreklikk på Start-knappen og velg "Kjør" eller trykk Ctrl + Skift + Esc og gå til Fil> klikk kjør en ny oppgave fra oppgavebehandling.
 2. Skriv “regedit” (uten anførselstegn)
 3. Naviger til denne tasten

  HKEY_CURRENT_USER> Programvare> Microsoft> Windows> CurrentVersion> Utforsker> Advance

 4. Høyreklikk på høyre side og opprett en ny DWORD (32-bit) verdi
 5. Kall den nye nøkkelen "EnableXamlStartMenu"
 6. Start PCen på nytt eller start Explorer på nytt ved å bruke oppgavebehandling som forklart i metode 5 nedenfor.

Metode 5: Start Windows / File Explorer på nytt

Utforsker kontrollerer Windows-brukergrensesnittet. Denne metoden starter Windows / File Explorer på nytt og tømmer eventuelle feil som hindret den i å starte riktig.

 1. Trykk Ctrl + Alt + Del på tastaturet og klikk på oppgavebehandling.
 2. Klikk på prosessfanen og finn Explorer i vinduene, og høyreklikk på den og velg sluttoppgave.
 3. Klikk på Fil og deretter på Kjør ny oppgave.
 4. Skriv 'explorer.exe' og trykk enter.

Metode 6: Slå av filtertastene

Dette har blitt sett på som en av synderne i problemer med Windows 8 og Windows 10. Å slå på filtertaster ignorerer eller bremser gjentatte tastetrykk og justerer repeteringshastighetene. På en eller annen måte påvirkes også Windows-tasten på noen tastaturer. Slik slår du av filtertaster:

 1. Dra musen til høyre kant av Windows 8-PC-en, og klikk på innstillinger. I Windows 10 høyreklikker du på startmenyen og velger innstillinger.
 2. Fra Windows-innstillingssiden, rull ned og klikk på Enkel tilgang
 3. Klikk på tastaturfanen i venstre rute
 4. Rull ned til 'filtertaster' og slå den av

Metode 7: Avinstaller og installer tastaturdriverne på nytt

Hvis du avinstallerer de dårlige tastaturdriverne, installeres de riktige driverne for tastaturet på nytt.

 1. Høyreklikk på Start-knappen og velg "Kjør" eller trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandling og gå til Fil> kjør en ny oppgave.
 2. Skriv devmgmt.msc og trykk enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Utvid delen 'Tastaturer'

 4. Høyreklikk på tastaturdriverne og velg 'Avinstaller enhet'
 5. Klikk på 'Ja' eller 'Avinstaller' på advarselen som vises for å fjerne disse driverne
 6. Hvis du har et USB-tastatur, kobler du det fra og deretter kobler det til igjen. Eller start datamaskinen på nytt. Windows installerer driverne på nytt automatisk. Sjekk om Windows-tasten nå fungerer.

Metode 8: Koble spillkontrolleren

Windows-tasten din fungerer kanskje ikke noen ganger når spillputen er koblet til og en knapp trykkes ned på spillputen. Dette kan være forårsaket av motstridende drivere. Den er imidlertid bak, men alt du trenger å gjøre er å koble fra spillkontrollen eller sørge for at ingen knapp er trykket ned på spillputen eller tastaturet. Oppdatering av gamepad- eller tastaturdriverne kan løse dette problemet permanent.

NB: Husk at dette også kan være et maskinvare / mekanisk / elektrisk problem på tastaturet ditt som kan garantere reparasjon eller utskifting.

Relaterte artikler):

Windows 10 Start-meny fungerer ikke

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det