Hvordan sette opp og konfigurere TFTP-server på Windows 10

En TFTP-server brukes i utgangspunktet til å overføre filer mellom systemer som er koblet over et nettverk. TFTP, også kjent som Trivial File Transfer Protocol, er et programvare for internett som du kan bruke til å sende eller motta en fil fra et eksternt system. Protokollen er veldig grunnleggende og gir ikke mye sikkerhet til filene som overføres.

Vi kjenner alle til Windows Hjemmegruppe som lar deg dele filer over et nettverk uten noen stor hindring. Imidlertid har den blitt fjernet fra Windows 10 i v1803-oppdateringen på grunn av hvilke alternative oppløsninger som kreves. En rask løsning ville være å bruke en TFTP-server, det er enkelt og enkelt å sette opp. I denne artikkelen bruker vi SolarWinds TFTP-serveren ( last ned her ) som er ganske enkel å bruke, og den lar deg overføre filer med pålitelighet og rask hastighet over et nettverk. Vi anbefaler også å bruke SolarWinds TFTP Server siden de er et spesialfirma som spesifikt utvikler programvare og løsninger for store organisasjoner for å administrere nettverk, systemer og IT-infrastruktur.

Forutsetninger:

Før vi går inn i essensen av artikkelen og viser deg hvordan du konfigurerer TFTP-serveren din, er det visse ting du trenger. Her er hva du trenger -

 • Administratorkonto: Hvis du ikke bruker en administratorkonto, vil du ikke sette opp en TFTP-server på systemet ditt. Sørg derfor for at du er logget på som administrator.
 • SolarWinds TFTP Server: For å sette opp en TFTP-server, må du laste ned TFTP Server-verktøyet fra SolarWinds. Du kan laste den ned herfra . Når du har lastet ned .zip-filen, trekker du den ut på skrivebordet ditt, og deretter er det bare å gå gjennom den rette fremoverinstallasjonen.
 • Port Forwarding: For å tillate ekstern tilgang til TFTP-serveren din, må du videresende UDP Port 69 til IP-adressen på nettverket ditt fra ruteren din for å tillate brukere utenfor nettverket å få tilgang til serveren. Men hvis det ikke er behov for ekstern tilkobling, trenger du ikke videresende porter.

Når du har oppfylt alle kravene, er du klar til å konfigurere serveren.

Fjerntilgang eller lokal tilgang

Hvis du har bestemt deg for å tillate tilgang til TFTP-serveren utenfor ditt lokale nettverk, for eksempel hjemmet eller kontoret eller hvor som helst annet, må du sørge for at du bruker en statisk IP eller har din dynamiske IP lagt til i den hvite listen, som standard TFTP-serveren lar all IP-adresse sende og motta filer sammen med port videresendt. Du kan legge til IP-rekkevidde for å tillate flere IP-er, eller et forkortet område for å tillate bare en enhet også.

IP-konfigurasjon for Solarwinds TFTP

Sette opp TFTP-serveren

For å konfigurere serveren, følg instruksjonene:

 1. Først og fremst kjører du SolarWinds TFTP Server- verktøyet ved å gå til Start-menyen og søke etter TFTP Server .
 2. Når den lastes opp, klikker du på Fil og velger deretter Konfigurer .
 3. Nå, hvis du vil at serveren skal vises i Windows-systemskuffen, klikker du på ' Legg til TFTP-server i Windows-systemskuff '.
 4. Etterpå må du velge Server Root Directory . Det er her alle mottatte filer lagres. Hvis du vil sende noen filer, må du også kopiere filene til denne katalogen først. Klikk på Bla gjennom og velg et sted du ønsker.
 5. Deretter bytter du til sikkerhetsfanen for å bruke noen begrensninger.
 6. Hvis du bare vil sende filer, klikker du på Send filer . Hvis du bare vil motta filer, klikker du på Motta filer . I tilfelle du vil gjøre begge deler, må du kontrollere at boksen ' Send og motta filer ' er merket av.
 7. Takket være SolarWinds TFTP Server-verktøyet kan du legge til litt ekstra sikkerhet ved å la bestemte IP-adresser sende og motta filer. Hvis du ønsker å gjøre dette, merker du av for ' Bare la følgende IP-adresse sende / motta filer ' og deretter klikke på Legg til .
 8. Angi IP-adressene og klikk OK .
 9. Til slutt klikker du OK for å lukke konfigurasjonsvinduet.

Det er det, du har konfigurert og konfigurert TFTP-serveren din.

Bruke TFTP-serveren

Nå som du har konfigurert en TFTP-server, lurer du kanskje på hvordan du sender eller mottar filer ved hjelp av TFTP-serveren. Ikke bekymre deg, vi skal illustrere fremgangsmåten her.

Port Forward - For å starte det, må du først sørge for å videresende portnummer 69 hvis du vil at systemer utenfor nettverket skal få tilgang til det. Portvideresending er vanligvis forskjellig for annen firmware, derfor kan vi ikke dekke dem alle. For å gi deg grunnleggende innsikt må du imidlertid få tilgang til ruterenes kontrollpanel, gå til Advanced Setup og finne NAT eller Port Forward. Der er det bare å lage en ny oppføring og videresende UDP-port 69 på ipv4-adressen din.

Vær oppmerksom på at hvis du ikke har til hensikt å overføre filer eksternt, trenger du ikke å videresende noen porter.

Installerer TFTP-klient

Det neste trinnet vil være å installere TFTP-klienten på det eksterne eller lokale systemet. Gjør følgende for å installere TFTP-klienten:

 1. Gå til Start-menyen og åpne Kontrollpanel .
 2. Naviger til Programmer og funksjoner, og klikk deretter på " Slå Windows-funksjoner på eller av " på venstre side .
 3. Rull ned og finn TFTP-klient . Merk av i boksen.
 4. Klikk OK for å installere klienten.
 5. Vent til den er fullført.

Husk at dette må være på systemet som ikke kjører serveren.

Konfigurere brannmur for å tillate TFTP

Etter at du har installert TFTP-klienten på systemet ditt, må du enten slå av Windows-brannmur eller legge til et unntak for TFTP-tilkoblingene. Slik gjør du det:

 1. Gå til Start-menyen og åpne Kontrollpanel .
 2. Endre View by til Large Icons, og velg deretter Windows Defender Firewall .
 3. For å slå av Windows Defender-brannmur, klikk på ' Slå Windows Defender på eller av '.
 4. Merk av for " Slå av Windows Defender-brannmur " under begge innstillingene, og klikk OK.
 5. Hvis du ikke vil slå av Windows-brannmur, kan du bare legge til et unntak for TFTP-tilkoblingene. For å gjøre dette, klikk på ' Tillat en app eller funksjon gjennom Windows Defender Firewall ' i Windows Firewall-innstillingsvinduet.
 6. Klikk ' Endre innstillinger ' for å kunne legge til et unntak.
 7. Klikk nå på Tillat en annen app og trykk deretter på Bla gjennom .
 8. Søk etter TFTP.exe i Windows system32-katalogen. Velg den og klikk på Åpne.
 9. Merk av for både Privat og Offentlig , og klikk deretter OK .

Overføre filer ved hjelp av TFTP

Til slutt, etter å ha installert TFTP-klienten og videresende UDP-port 69 , er du klar til å overføre filer eksternt eller lokalt. For å gjøre dette, sørg for at serveren kjører, og følg deretter instruksjonene:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne Kjør .
 2. Skriv inn ' cmd ' for å åpne ledeteksten.
 3. Før du overfører filene, må du sørge for at filene du vil sende, er i serverrotkatalogen .
 4. Nå, hvis du vil motta en fil, må du bruke GET- parameteren. Hvis du vil sende en fil, må du bare bruke PUT- parameteren. Kommandoen går som følger:
  Tftp -i [server-IP-adresse] [GET eller PUT] [filsti]
 5. Et eksempel kan være følgende:
  Tftp -i 192.168.10.8 sette E: \ hello.txt
 6. Hvis du vil motta en fil, vil kommandoen gå slik:
  Tftp -i 192.168.10.8 få hallo.txt
Merk:

Hvis du vil overføre filer eksternt, må du spesifisere den offentlige IP-adressen i ledeteksten etterfulgt av porten. Et eksempel kan være:

Tftp -i 39.43.126.2:69 sette E: \ hello.txt

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det